söndag 8 juli 2012

Tack!

Vi har träffat så fantastiskt många trevliga männsikor genom hundarna. Många av våra allra bästa vänner har vi träffat genom just hundarna.

Jag skulle kunna säga att så gott som varje dag har vi kontakt med, någon eller några människor, som vi lärt känna just på grund av hundarna och vallningen. Man brukar säga sådan husse, sådan hund och att det stämmer många gånger kan jag skriva under på.Danne och Bodil tränar Fame och Kep i Käl.

Nu menar jag inte att låta skrytsam då Border Collien klassas som den intelligentaste hundrasen och att då även husse och matte skulle ha sitt IQ utöver det vanliga, utan mer det faktum att vi är människor som kan stå mitt ute på en åker i ösregn, en hel dag så regnet tar sig in i nacken, rinner utefter ryggraden, vidare ner efter byxbenet och fyller under dagens lopp stövlarna som nu blivit minst ett kilo tyngre på grund av regnet och blöt lera som fastnat under sulan. Allt detta "bara" för att arbeta med och träna våra hundar. Hur intelligent är inte det på en skala?

Jag vill skriva några rader till er, underbara människor som förgyller vår dag, med att just vara våra vänner.

Jag tänker speciellt namnge en, Bodil. Tack för att du finns! Vi har känt dig sedan arton år tillbaka. Vi hade precis skaffat vår första BC och begav oss till hundens dag som "firades" i stan. Du hade vallhundsuppvisning med ankor och vi stannade och tittade och började prata med dig. Vi fick jättebra kontakt redan från första stund och vi började sedan gå vallhundkurs för dig. Luckie, vår första BC, var inte enkel, så oftast drog du omkring Danne i ena armen och sa...
-Neeeej, åt det här hållet ska du gå!!!


Danne och Bodil med hundar

Mycket har hänt sedan dess och inte kunde vi ana då att vi skulle bli så fästa vid hundarna och vallning och att det skulle bli en livsstil för oss. Du har funnits med ända från början. Du ställer alltid upp. Får du veta att vi till exempel ska tävla, tvekar du aldrig att ställa upp och hjälpa oss att träna genom att bland annat ställa upp fåren med Kep så Danne och Fame kan träna hämt med utställare. Vi vill bara att du ska veta hur mycket vi uppskattar ditt engagemang och att vi får vara dina vänner.Efter ett träningspass...


Tusen, tusen, tack Bodil!!!

Gårdsbacken blog is written by Paula Lundberg & Dan Westman
Please contact Gårdsbacken
# +46 706597199Champis fortsätter att beröra. Bli inte förvånade on ni hittar honom i några av Sveriges största veckotidningar framöver. Dessutom planerar vi att lägga ut ytterligare en filmsnutt med honom, med rubriken -Champis har semester :))You people, who visit our blog and want some information about Champis -the herding rabbit, Please write "Champis" in the box, in the upper right corner of the page. and you will find information about this Big little rabbit  :))Inga kommentarer:

Skicka en kommentar