måndag 16 juli 2012

Vinterns ved

Då är veden för nästa vinter nedsågad, kapad, klyven och staplad för att torka.


Veden kapas i lagomt stora bitar för vår braskamin...

Vi värmer vårt hus med värmepump driven av jordvärme, men som jag tidigare har berättat så har vi både vedspis i köket och numera även braskamin i vardagsrummet, så det går åt lite ved en vinter för att hålla igång lite mysvärme i dessa... :))


Därefter klyver vi veden i mindre delar så att de ska torka bra...

Tidigare i vår bar vi in kommande vinterns ved i vedboa men nu har vi även gjort klart veden för nästkommande vinter. Det är perfekt att låta den ligga och torka utomhus under tak tills nästa vår då bär vi in den i vedboden. Då vet vi säkert att den är riktigt torr. :))


Veden staplas under tak för att torka...

Den är med speciellt känsla som vi jobbar med att göra klart veden och tycker faktiskt det är väldigt roligt. Vi tänker på alla mysiga brasor som vi kommer att tända under vintern... :)) Mysigt!!!

Vi har våra tackor med lamm på bete en bit i från där vi bor. När vi åker och tittar till dem så passar Danne på att träna Fame en stund. Jag och Gimmie hjälper till i träningen. Utsikten är inte helt fel, eller hur?Fame delar av några av tackorna.


Fame vallar i fantastisk natur... Storsjön i bakgrunden...

Till sist för idag så måste jag få visa er ett par bilder av Billy :)) En av dagarna de var på besök så tog vi en promenad i byn. Bonden har för några dagar sedan gödslat några av åkrarna och till saken hör att på hemvägen av promenaden så kände Billy plötsligt för att "ta hem" lite av gödsellukten. Sagt och gjort, med stor inlevelse, så rullade han sig och rullade sig igen och gnuggade sig, i en rejäl gödselfläck... och resultatet? Ja, kolla själva!


Lycklig bondhund... :))

Och vad hände sen då? Ja, vad tror ni?Inte riktigt lika glad... :((

Trädgårdslangen och såpan åkte fram. Räddarna i nöden. Tyvärr så kan man väl inte säga att han doftade ljuvligt av såpan efteråt utan det blev snarare en konstig mix, av gödsel och såpa... :))Sköt om er!
Gårdsbacken blog is written by Paula Lundberg & Dan Westman
Please contact Gårdsbacken
# +46 706597199You people, who visit our blog and want some information about Champis -the herding rabbit, Please write "Champis" in the box, in the upper right corner of the page. and you will find information about this Big little rabbit  :))
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar