torsdag 19 juli 2012

Älskade smultronställe

Vi har några hundra meter att gå ner till sjön från gården.  Där nere finns vårt älskade Oxnäs. Jag tror jag har berättat för er om det förut, om jag kommer ihåg rätt, men jag nämner det gärna igen...Galna, busiga dogs...

Om jag skulle få frågan;
-Kan du nämna ett kärt smultronställe? Då skulle jag utan tvekan säga; Oxnäset. Som namnet antyder är det ett litet näs. Där har vi gjort en grillplats och där har vi båten. Näset döptes till just Oxnäset för att den familj som hade oxen i byn förr i tiden, fick slå det gräs och den vass som växte där nere som oxens vinterföda.Lyckliga hundar!

Vi går ofta dit ner. Hundarna älskar det, jag tror att de blir överlyckliga att komma dit ner för att de känner att vi mår bra där nere. Där kopplar vi av och ofta tar vi med picknick-korgen och tar en fika. Vi kan sitta där länge och bara njuta av lugnet, vattnet och naturen. Ibland lägger vi oss på marken och somnar en stund under granarna och tallarna i solen.Alla är väldigt intresserade av samma pinne...

Vår första BC, Luckie, var extra förtjust i stället. Hon betedde sig alltid som en valp där nere och vi sa att den dag hon inte skulle finnas mer skulle vi självklart begrava henne där nere och så blev det. Hon har en liten kulle med stenar runtom i en liten glänta nära sjökanten. Där vilar hon och trots att fåren går och betar på näset så betar de aldrig gräset på Luckies kulle, men det är en helt annan historia... jag berättar den en annan gång...Titta på Gimmies fanatiska ögon!
Så lätt det är att få dem pinntokiga!
Vi kastar BARA pinnar åt dem i samband med vatten.

Vi går som sagt gärna dit ner med hundarna. Är det soligt och varmt går vi gärna ner bara så att hundarna ska få sig ett svalkande dopp. När Billy var på besök på Gårdsbacken tog vi självklart en promenad till Oxnäset.

Billy är nöjd med sig själv då han lyckas rädda pinnen från att drunkna ;))

Ja, vi har krokodiler i sjön också :))

Morsan har det stadigste taget och släpper inte!

Dessutom har vi turen att inte ha några fästingar där vi bor. Det kan inte nog uppskattas. Otäcka, vidriga kryp! Jag kan nog ärligt säga att vi inte plockat mer än ett fem-tal på våra fyra hundar genom de år vi haft hund. De gånger vi hittar fästingar på dem är när vi varit på tur söderut.

Till sist för idag måste jag lägga in en bild som jag fotade ut över grannens kornåker. Längst där nere efter sjökanten har de placerat en fågelskrämma för att skrämma undan Kanadagässen och Tranorna. Jag tycker det ser lite komiskt ut med denna skrämma. Det ser ut som om någon blivit korsfäst där nere, eller i gryningen kan den se ut som en Madonnafigur som vakar över sjön :)) Vad tycker ni?Korsfäst, madonna eller fågelskrämma?


Gårdsbacken blog is written by Paula Lundberg & Dan Westman
Please contact Gårdsbacken
# +46 706597199You people, who visit our blog and want some information about Champis -the herding rabbit, Please write "Champis" in the box, in the upper right corner of the page. and you will find information about this Big little rabbit  :))

9 kommentarer:

 1. Detta var bland det bästa jag har läst! Njut och har det sköt det är ni VÄRD. Jag ryser när jag ser hundarna. Dom är så fina. Detta lugn som ni har Älskar jag också.Kram på er Birgitta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Birgitta!

   Vilka snälla ord du skriver, tack!

   Ha en fortsatt skön sommar och massor av kramar till dig från oss på Gårdsbacken!

   Radera
 2. Nej, nej, nej - it's like Julie Andrews in the opening scene of "The Sound of Music"! :)

  Oh, your description of Oxnäset is just heavenly - I want to be there RIGHT NOW! Maybe someday....Such a wonderful writer you are, Paula. You should write a column for your local newspaper.

  Love from all even Kitty who is well fed with organic chicken that Jer shared with him from his own supper...K.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej is no in swedish and ja is yes.

   Thank you so much for your nice words about my writing, it's too kind of you :))

   Of course, one day, we will serve you a cup of coffee together with a tasty cake, and we will enjoy it at Oxnäset. We look forward to that day... :))

   Organic chicken... what a spoiled kitty ;)) And full I suppose.

   Big Hug!
   /P

   Radera
 3. Nämen så här är det...dom har en kopia på den i Rio de Janeiro... också där med vatten i bakgrunden :-) // Arne

  http://www.hispanicallyspeakingnews.com/uploads/images/amigo-o-enemigo/rio-de-janeiro.jpeg

  SvaraRadera
  Svar
  1. :))

   Du löste gåtan du :))

   och just att de har en kopia...

   Kram!

   Radera
 4. Åh det där lät nästan för bra!! Picknick,vatten, vovve, trädens sus och fina minnen.Det låter så underbart, njut för stunden för den kommer aldrig tillbaka.
  Ha det gott! Kram från Hästnäset

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är just därför det är ett riktigt smultronställe :))
   Nästan för bra och dessutom har vi det så nära...
   Men jag är säker på att ni har fina smultronställen på Hästnäset också.

   Kram!

   Radera