söndag 2 september 2012

En tuff träningshelg!

Fame ligger ihopkurad i sin bädd, masserad, nybadad och framför allt trött och harmonisk... :)) I helgen har vi varit på träningsläger i vallning på Lägdoms Gård i Nordanåker. Och att det har tränats vallning, det kan jag lova!En skön, välbehövlig dusch efter en tuff träningshelg...

Anna-Sara och Sigge som har gården är otroligt gästvänliga och hade ordnat helgen helt förträffligt, vi tackar allra ödmjukast. :))


Den vackra gårdsskylten

Träningsfältet var stort och fåren byttes ut med jämna mellanrum. Övningarna var noggrannt uttänkta och inte allt för lätta. Det är klart att det ska vara lite utmaningar ibland...Danne, Anna-Sara och Monika med sina hundar ute på träningsfältet

Träningen med naturhinder blev som sagt en liten utmaning för Fame och Danne hade det han gjorde för att få henne att ta hans kommandon... en ny upplevelse för honom :)) Självklart är det bekvämast att ta den enkla vägen även om den egentligen blir alldeles för trångt i upptaget på hämten.Fame får träna på att ta fåren över bäckar, större diken och i långt gräs.


Monikas Witch trycker fint fåren över bäcken...

Danne och "tjejerna" var ute på träningsfältet hela lördagen, trots att det var regn i luften precis hela dagen. Det kallas hundväder, vad jag vet :)) Jag hade det betydligt bekvämare som fick uppleva båda Kramfors och Sandslån, med shopping och sightseeing. Lite väl blött utomhus för min smak :))Danne och Anna-Sara funderar tillsammans

Efter en heldag med träning för Fame och de andra hundarna var de rejält trötta och i de sista övningarna gick det tungt att springa i blötgräset, men de kämpade på, arbetsvilliga som de är, våra älskade vallhundar :))


Anna-Saras Glen sträcker ut...


Max med sina långa kliv

Kvällen tillbringade vi tillsammans och vi blev som vanligt på Lägdoms Gårds bortskämda med god mat och dryck. Man kan ha det sämre... Dagens träningspass stöttes och blöttes och alla kom fram till att det varit en lärorik dag för både två- och fyrbenta. Det är detta som är så fantastiskt med vallningen som hundsport, man blir aldrig fulllärd, det finns hela tiden nya saker att lära och vi försöker hela tiden utveckla vår träning så att hundarna utvecklas. En jätteviktig del i träningen!Fame har precis delat av några får från resten av flocken och driver bort dessa från de andra...


Trots sent i säng så var alla uppe med tuppen dagen efter och laddade för en ny dag på åkern. Idag var även solen närvarnade. Träningen för hundarna fortsatte i samma takt. Träning med fålla in, skulle inte göras som brukligt är med föraren stående vid öppningen på fållan, utan på tjugo meters avstånd från fållan, kommenderandes sin hund därifrån istället. Fame klarade den utmaningen galant! :))


Carinas Max
Om jag ska summera helgen så var det en jättenyttig helg för Fame och oss själva. Det är inte alls dumt att träffas och träna tillsammans och all kredit till Anna-Sara som klurat ut alla bra övningarna som hundarna fick prova på och som hela tiden servade oss med får, tips och nya kluriga övningar :))


1000-tack Anna-Sara, det var guld värt!!!


Dannes trollstav ;))
Gårdsbacken blog is written by Paula Lundberg & Dan Westman
Please contact Gårdsbacken
# +46 706597199
You people, who visit our blog and want some information about Champis -the herding rabbit, Please write "Champis" in the box, in the upper right corner of the page. and you will find information about this Big little rabbit  :))4 kommentarer:

 1. Hej, Paula!

  Wow, Lagdom's Farm looks like a wonderful place. I love the amused looks on the faces of the sheep as they jump across the creek. Those woolies are more agile than you would think.

  Our words for the day are får (one sheep) and fåren (more than one sheep).

  Today is our Labor Day holiday! Jer and I attended the barn party last night, went to a nice place for breakfast this morning and now I am doing laundry (so, there is some labor today) and then I have a riding lesson at 4 p.m.

  Kram! K.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej K!

   Yes, Lägdoms farm is a really nice farm to visit and Anna-Sara and Sigge are good friends to us.

   It sounds like you are a busy lady :)) and then... riding is an perfect activity that is good for both body and soul.

   Todays words:

   hund -> dog
   katt -> cat
   kanin -> rabbit or bunny?
   häst -> horse

   Kram
   /P

   Radera
 2. Hej hej!

  Trevlig läsning och ni verkar haft en toppenhelg i vallhagen! Hoppas att vi syns snart igen på valltävlingar! =)

  Säg till ifall ni kommer förbi sthlm så kan vi träffas och valla eller ifall ni behöver sovplats! ;)

  Ha det gött.

  /Lisa med Bowie och Dusty

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lisa!

   Vad snälla erbjudanden! Tack!
   Vilken fin helg ni hade, du och Bowie i Bråfors... 3:a på lördag med 85 poäng och första pris! Grattis!!! Kanonbra!

   Detsamma gäller er... Gårdsbacken tar gärna emot trevligt vallhundsfolk som sina gäster :))

   Kram!


   Radera