tisdag 10 september 2013

Träff med Ila och hennes matte


Vi hade planerat in att få träffa Ila och hennes matte Felicia på vår resa söderut och mycket riktigt så fick vi några timmar tillsammans med dem...


Fina Ila... <3


Ilas matte Felicia läser till veterinär i Uppsala så det var där, på universitetsområdet som vi kunde träffas. Som tur var, var Felicia ledig den här dagen så vi hade möjlighet att kunna träffas i lugn och ro och gå en lång härlig promenad i Uppsalaskogen tillsammans med hundarna...



Vi var ute i ett par timmar i skogen med hundarna...


Felicia visade oss ett perfekt skogsområde där vi kunde låta hundarna springa lösa och busa med varandra. Danne och jag har Milla (Gimmies valp) på vallningsträning så hon fick följa med oss på vår resa... Fyra dogs i bilen på resa är kanske lite opraktiskt, men finns det hjärterum finns det stjärterum... <3



Ila och Lime hade så skoj tillsammans...


Ila och Lime busade hela tiden... och även Fame och Milla gjorde några försök att få leka tillsammans med dem... Gimmie gick mest och hade uppsikt över alltihopa och allihopa... :))



Fame ville också vara med och busa...

Detta var alltså första gången efter det att Ila lämnade Gårdsbacken som vi träffade henne och vad hon har förändrats... Hon har nu vuxit upp till en underbart fin unghunds tik. Hon är lite nättare än Lime i kroppen och har lite kortare, mörkare päls. Ila är dessutom trefärgat brun som pappa Fox.



Lime och Ila busade så bra tillsammans...


Jag blev lite rörd och fick en tår i mina ögon när jag fick se Ila och hennes matte komma gående mot oss där på parkeringen, de är ett sådant fint par, som klippt och skurna för varandra. Ila kommer att få några fina år tillsammans med Felicia där i Uppsala under mattes studenttid.



Jag blev som vanligt rörd när jag får möjlighet att träffa någon av "mina" valpar...


Felicia och Ila har precis börjat en vardagslydnadskurs och Ila har dessutom fått testa att valla ett par gånger. Felicia berättar att hon är jätteduktig med fåren. Hon har blivit lite tänd och ser orädd och modig ut i fårhagen...



Lime och Ila fick inte nog av varandra...


Denna bild ser så rolig ut... :)) Pirayor!!!


Ila i underläge... :))


Det var så skoj att få träffa Ila och Felicia igen och vi önskar dem all lycka till i allt de företar sig. Innan vi skiljdes åt kom vi överens om att Felicia, Isak och Ila ska komma upp och hälsa på oss på Gårdsbacken innan snön och vintern... Då blir det vallning på schemat!



Vart tog de små valparna vägen och vart tog hängöronen vägen?


Det kom inga tårar ur mina ögon när vi skiljdes åt, istället log jag  för när jag såg Felicia och Ila vända oss ryggen och gå in i framtiden... tillsammans tänkte jag för mig själv, Ila kan inte ha det bättre... <3

 




Kontakta Gårdsbacken
gardsbacken@telia.com




4 kommentarer:

  1. Oh, I love the piranha picture, perfectly named! What a fun visit for everyone and I think you are right: Ila could not be in a more perfect place.

    Kram! K.

    SvaraRadera
  2. Gud vad fint skrivet! T om jag blir rörd av att läsa detta inlägg och önskar att det fanns fler uppfödare som ni!
    Jag bor också i Uppsala och vallar här, vet du vart dem vallar?
    Jag skulle gärna vilja komma upp till er i framtiden, synd att det är en bit emellan men det vsr jättetrevligt att träffa er i almunge i somras. Och jag hoppas verkligen att det blir en till kull på Fame i framtiden :)
    Kramar från Matilda och hundar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad gullig du är!
      Fundering; Jag skulle kunna berätta för Felicia om dig och så kanske ni kan få kontakt via facebook?

      Du kommer att hälsa på oss på Gårdsbacken någon gång. Du kanske åker på någon tävling eller nått hit upp och då måste du lova att titta in... :))

      Du blir själv en seriös uppfödare som du månar om dina hundar och Eboni är en fantastiskt fin tik som kommer att få fler vackra valpar... :))

      Kramar till dig!
      /Paula

      Radera
  3. Du får jättegärna berätta om mig så kanske vi kan valla tillsammans, Olle som har fåren älskar att hjälpa andra :) Och Tempo älskar att leka;)
    Jag lovar att titta in hos er i framtiden:)

    Tack för fina ord. Ha de gott
    Kramar från oss

    SvaraRadera