torsdag 4 september 2014

Gårdsbacken välkomnar Granngården


I början på sommaren hörde Granngårdens reklambyrå Chiffer av sig till oss och ville komma och hälsa på oss på Gårdsbacken...

De ville göra ett produktreportage från Gårdsbacken som kommer att visas i Granngårdens magasin Grannliv . Kul och otroligt spännande tyckte vi. Med produktreportage så menas att många av Granngårdens produkter fotas i naturlig miljö, i detta fall hos oss på Gårdsbacken och kommer att finnas med i deras magasin i början av november.

Så på måndagsmorgonen, hälsade vi ett kreativt gäng på fyra personer från Chiffer varmt välkomna till Gårdsbacken. Veckan innan hade kantats av diverse paketleveranser av produkter från Granngården. Det kreativa, glada gäng som vi, under ett par dagar, lärde känna litegrann var Susanne, projektledare och spindeln i nätet och som höll koll på allt och alla... Det var Anders Roth, fotograf, som var väldigt intressant att studera hur han jobbade, med kameran och med ljuset... Vi träffade Ylva, Art Director för Granngården, en positiv och jätteduktig kvinna och så Helena, stylist, som förberedde alla fotograferingar.


Här är hela gänget samlat... I porten, för att fota kaninartiklar, med Champis
som fotomodell... :))

Vi började måndagen med att ge dem en rundtur på Gårdsbacken... De fick träffa gässen, som är svåra att undgå, de fick en tur genom trädgårdslandet, de fick kliva på in i hönshuset och möta tupparna och givetvis vi de också möta Champis som charmade dem alla... Vidare visade vi dem lagårn, med porten, vedboden och fårstallet och så vidare. Vi sa till dem att de skulle känna sig som hemma och det hoppas och tror jag att de gjorde... :))


Susanne, spindeln i nätet som hade fullt upp med att hålla isär alla produkter...

Vi började därefter arbetet med en kopp kaffe och vinbärskaka ute på altanen, ett arbete börjas bäst med en kopp kaffe... I alla fall på Gårdsbacken... :)) Där blev Danne och jag informerade om hur projektet skulle läggas upp och ungefär vilka bilder som skulle tas. Vi hade fantastiskt tur med vädret, jag funderar på om detta är vad som kallas Brittsommar? Så mycket enklare att jobba utomhus i sol istället för regn. Tack vädergudar för att ni lyssnade på vårt önskemål... ;)) Visserligen skulle reportaget vinklas till vintertid, vilket var lite svårt att få rätt känsla av i finaste solvädret.


Anders, fotograf, Ylva, Art Director och Helena, stylist fullt fokuserade på en bild...

Jag tror att det sammanlagt blev uppemot tjugofem bilder och varje bild tog en bra stund att arrangera och rigga med kamera och ljussättning. Våra djur skulle få agera fotomodeller till ett flertal bilder, ja, Danne och jag själv också, kommer att synas på några bilder.


Anders fotografen riggar upp kameran inför forografering...

Djuren var jätteduktiga... Förmodligen på grund av att de är vana mig och min kamera. Gimmie fick delta på "busbilderna" där gör hon sig bäst... :)) Inga problem att få henne att gå igång på lite roliga leksaker. Fame fick ta "mysbilderna" och Lime fick mannekänga i täcken och koppel... :)) Foderbilderna fick Fame och Lime dela på, både är så klart lika förtjusta i Royal Canin, där fick vi göra allt för att förhindra dem att sluka maten för fort.


Det krävs mycket engagemang och arbete inför varje bild som ska tas...

Champis bjöd också på sig själv, han kände för att övervaka kamerateamet från ett rede, där hade han bra koll över läget. Champis fick även han agera fotomodell, och det gör han ju... gärna... :)) Speciellt när det vankas godsaker från Granngården.


Här vallar vi in fåren i lagårn för att de ska medverka på en bild till
magasinet Grannliv...

Till och med fåren skötte sig finemang, Danne som agerade fårutfodraremannekäng, lyckades få fåren dit fotografen ville... :)) Fame däremot somnade under tiden det fotograferades, hon tog en powernap!


Danne håller på att svida om inför fotografering...

Anders dirigerar Danne var han vill ha honom placerad...

Nu tänker jag inte avslöja så mycket mer om projektet... ;) Är ni nyfikna på resultatet så kolla in Granngårdens medlemstidning Grannliv, den som kommer ut i början av november... Det ska i alla fall jag göra.


Vad är det Ylva tittar på genom kameralinsen... ? Det svaret får ni i Grannliv.
magasinet i början av november...


Granngårdens ledord är jordnära,
vilket är bland de vackraste ord som jag vet...
Vilket är ditt?
 
 
 
 
 
 
 
 
 


7 kommentarer:

 1. Åh, vad kul!!! Menar du att Champis har blivit stylad...? ;) Ska bli himla kul att se!
  Måste passa på att säga att den fina murgrönan jag fick av dig väser och frodas som bara den. Det är ett underverk, för jag lyckas aldrig vara lagom utan antingen vattnar ihjäl eller torkar ihjäl de stackarna. Så tack! Hälsa hela ligan från oss i Endre

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, Champis blev inte direkt stylad, egentligen ser han ganska tuffsig ut för tillfället då han håller på att byta till sig vinterpälsen. Och nu är ju fåfäng det sista vi är på Gårdsbacken så Champis blev faktiskt inte ens kammas inför forograferingen... :)) Men han är finast ändå. Lite skeptiskt var han ändock när jag "klädde" på honom en turkos sele... :) Han förstod inte riktigt vitsen med detta. Så roligt att växten växer... Murgrönan är väl inte annars så väldigt enkel att ge rätt mängd vatten, den brukar snabbt och enkelt kunna få torra blad. Du kanske har lite gröna fingrar ändå?

   Kram!

   Radera
 2. Murgrönan väser inte (inte ännu) - den VÄXER!!! :)

  SvaraRadera
 3. Well, what a delight! I'm sure the crew felt quite at home there. Hmmm, the schedule being: fika, photo, fika, photo, fika....

  I look forward to seeing the forthcoming issue! You guys are becoming quite famous. Please don't forget the little people who adore you :)

  Hugs! K.

  SvaraRadera
  Svar
  1. You are absolutely right about the fika, photo, fika... thing... :))
   We send you a Magazine.

   And there is no such thing as Little people, everyone are the same size in our Eyes, and we adore you as well... <3
   Supersweetestkelly

   Kram!

   Radera
 4. Så spännande. När kommer tidningen ut?
  Det kommer nog att bli väldigt tjusigt, kanske ni inte känner igen er.
  Här har vi mycket att göra med nytillskottet. Det är både jobbigt och roligt.
  Hälsning från little people from Malmö

  SvaraRadera
  Svar
  1. Grannliv kommer ut i början på november...

   Ja, det är inget latmansjobb att vara med valp :)

   Ha en riktigt bra helg i Malmö och klappa om lillpojken!

   Radera