tisdag 30 september 2014

Vaktlar och pelargoner flyttar in...


Etersom graderna kryper ner under nollstrecket på nätterna så har både vaktlar och pelargoner fått flytta in i lagårdsvärmen...

Tyvärr var jag inte redo på den första köldknäppen så mina pelargoner fick verkligen känna på lite väl mycket kyla för sitt eget bästa. Jag hoppas att de klarade minusgraderna så att jag får njuta av dem nästa sommar igen...


Jag har klippt ner pelargonerna lite och förvarar dem numera i lagårn...

Det som känns lite tufft är att man måste flytta in dem i lagårdsvärmen när de är som allra vackrast, precis som de är just för tillfället, de blommade för fullt och hade även massor av outslagna knoppar, vår sommar är för kort...!!! så är det bara...!!! Jag klipper ner dem lite och flyttar över dem i planteringskrukor...

Vaktlarna Virriga Vida, Vilda Vera och Vackre Valter har också fått flytta in. Dagarna är visserligen solig och fina men nätterna känns lite för kall för de små. Så denna vecka har de fått flytta in de också. Jag tror att det var uppskattat. Jag har placerat deras bur precis vid fönstret så att de får dagsljus.


Vida, Vera och Valter har fått flytta in i lagårdsvärmen...

Vida och Vera värper fortfarande minst ett ägg per dag och höna, de är verkligen produktiva. Lite nu och då kan vi lyxa med vaktelägg till frukost. Mmmm!!!


gardsbacken@telia.com
2 kommentarer:

 1. Så fint. Du gör allting båda praktisk och snyggt. Du är ju det kvinnliga svaret på Ernst, att jag inte har tänkt på det innan, du borde ha ditt eget TV program. Det här får följas upp. Och Danne har ju en självklar roll också.
  Har jag blivit helt skarp av att umgås med en valp 24 i dygnet. Jag är inne på 5. Veckan nu. Tänka sig vad det kan föra med sig.
  Kramar från Albin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men du är alltför gullig, Gitte <3

   Jag förstår att du har blivit proffs på att fostra små valpar, mera bilder tack på gullegrisen! Kanske kan vi bjuda bloggläsarna på några bilder på toksötelillpudeln Albin?

   Kramar till dig OCH Albin!

   Radera