måndag 22 september 2014

Höst på Gårdsbacken


Nu är det bara att inse det ofrånkomliga och gilla läget, hösten är definitivt här och vintern närmar sig...


Mmmmorötter!!!

I natt kommer termometern att visa på grader under noll och jag har precis varit ute och burit in flera av mina krukor med pelargoner. Jag lade några värmande filtar över de större krukorna för att skydda blommorna från den kyliga natten... Jag försöker att förlänga sommaren så länge det går... :))


Persiljan går perfekt att klippa smått och frysa in i burkar...

Dagarna är jättefina, vi har haft en underbar höst, det har inte varit många regndagar. Morgondimman brukar ligga som ett täcke över byn, men spricker upp i samband med att solen stiger och graderna med den. I morse var faktiskt första dagen nu i höst, som jag drog på mig långkalsongerna under brallorna och de behövdes verkligen.


Hönsen får kalasa på det sista som är kvar av salladen...

Med dessa långkalsonger under brallorna har jag skördat trädgårdslandet. Jag har tagit upp morötterna, rödbetorna, den gula och den röda löken, persiljan och hönsen fick kalasa på det sista av salladen... Idag fick jag alltså lönen för mödan från att i våras så små, små fröer och under sommaren fått se hur dessa har grott och utvecklats till vackra grönsaker.


Rödbetor...

Jag plockade även in ett par underbart vackra buketter av bland annat rosenskära, dessa ska jag nu njuta av några dagar sedan min vackra rosenbukett numera hänger upp och ner i tvättstugan för att torkas.


Rosenskära

Eftersom det är fullkomligt omöjligt att få sommaren att stanna kvar så gäller det bara att gilla läget och välkomna hösten. Träden har bara inom några få dagar förvandlat sina gröna löv till ett färgspektrum innehållandes många vackra nyanser av höst.


Gul och röd lök är nästan det jag tycker bäst om att odla, den blir så fin!!!


Jag är bara lyckligt lottad som får bo mitt i denna vackra idyll... <3


gardsbacken@telia.com


2 kommentarer:

 1. Åh åh åh
  Tänk på oss, som måste köpa på affären. Det känns nästen som man skulle vilja åka upp och äta lite av allt det goda. Vi får vara glada för, att det var 15 grader här i morse, vi behöver inga långkalsonger här.
  Det går bra med den lilla, jag är snart en riktig hundmamma.
  Kram från Malmö

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är välkommen... :)
   Exakt, njut av det sista av solvärmen, vi hade en riktigt kall natt, den som var, ända ner till 6,5 grad MINUS!!! Brrr!!!
   Alla blommorna tog stryk... :(

   Du är perfekt som hundmamma!

   Kram!

   Radera