måndag 20 juni 2011

Efterlyses...

...Lekkamrat
Fame, två år, söker desperat efter en lekkamrat :))
Det finns så mycket lek i denna lilla brunavita kropp. Hon hade det bra under de sex veckorna som brorsan Billy var på besök på Gårdsbacken. Då fanns alltid han redo för bus, men det  är värre nu när det bara är Famen och morsan på gården. Visst, det kommer hundar nu och då på besök men då är det nästan alltid bara jobb som gäller... hmm, trist!
Näää, fram för mer bus tycker Fame!
Här har hon jobbat hårt för att bära ut diverse leksaker, kanske någon nappar?Skämt åsido, vi tror helt säkert att leken är jätteviktig för hundar, likväl som för barn. Vi tror att leken är viktig på det sätt att det är utvecklande på många olika sätt för hunden. Tänk er att sätta ett barn i ett rum utan leksaker och säga åt honom/henne att lek inte får förekomma. Är det två barn eller fler i rummet får de inte leka med varandra. Hur låter det? Skrämmande va? Jag tror inte att de barnen utvecklas och lär sig speciellt mycket. Jag tror att det är lite samma sak med hundar och andra djur. Kan nämna, när jag har småkycklingar så är de också busiga... :)) Låt lekfullheten frodas!!!

Låt hundarna få leka med andra hundar, men självklart måste hundarna vara snälla med varandra och vilja leka. Man kan ge dem tillåtelse att leka på kommando som t.ex. -hopp och lek. Det är ett perfekt tillfälle att efter ett tag avbryta leken med ett -komhit kommando, för att sedan återigen tillåta lek.
Lek även själv med hunden ibland, de kommer att älska det!-jag har några mjuka leksaker,
de är mysiga...


-fårleksaker påstår husse är stimulerande...


Ett "spengummi" fick jag av en kursledare,
den är god


-det här vildsvinet kan du få låna om du vill leka med mig...

Vi har en korg i köket med diverse leksaker och märgben. Den korgen står alltid på samma ställe och har gjort det sedan valparna var små. Dit kan de alltid gå om de är intresserade. Ibland kan det gå längre perioder utan att de rör sakerna och ibland är korgen tom. På sommaren när vår dörr alltid står öppen, när vädret tillåter, hamnar många av sakerna utomhus :))

Vi kastar däremot inte saker till våra hundar. Vi kastar aldrig pinnar eller bollar förutom när hundarna badar, då kan vi kasta pinnar eller leksaker som de får simma och hämta. Pinnar får de plocka upp och bära när vi går i skogen men det är ingenting vi uppmuntrar. Hörde förresten om en hund som sprang med en lång kraftig pinne i full fart mellan två träd som växte tätt ihop. Det blev tvärstopp, hunden bröt nacken och fick avlivas :((Fame gör ett försök, morsan verkar lite bussugen...

JAAA, hon nappade...Till sist...
Finns det någon där ute som är sugen på lite bus, så ställer Fame upp...
Bara så ni vet...;))
Man är inte äldre än man gör sig5 kommentarer:

 1. Jag bokar första tåget...kan även ta med en liten Lava. Hon älskar att busa! Önskar det var närmare. Hälsningar från Indy!!

  SvaraRadera
 2. JAAAAA!!!

  Längtar redan ;))

  //Syrran

  SvaraRadera
 3. Kira skulle äääälska att få busa med Fame! Kappspringa med en border skulle Kira dö för! Hihi! ;) Kram på er!

  SvaraRadera
 4. Lakki anmäler sig som lekkompis. Han försöker desperat leka med Kaizer och katten Aina men de bara tittar på han med trött blick och går därifrån. Hehe..

  SvaraRadera