torsdag 16 juni 2011

Vi har anmält oss!!!

Gabriella var oss på spåret...
Rebecca gissade rätt...
Cathrine avslöjade oss... :))

Vi har anmält Famen till vallhundsprov i slutet av juli.
Det känns jättespännande. Vi vet ju att hon klarar av momenten som är i ett vallhundsprov, men sedan är det ju mycket som ska stämma när det är "skarpt läge". Vi känner oss redo för ett försök.Vi anser att Fame är redo för vallhundsprovet  :))


Grejar vi det inte nu så får vi se det som träning och göra om det igen :))
Nu får vi ligga i hårdträning...
Momenten som ingår i ett vallhundsprov är:

Hämtning ca. 100 m
I hämtet ingår utgång, upptag och framdrivning.

Fösning 100 m genom grind

Drivning 200 m med grindgenomgångar

Fålla in och fålla ut.

Vi ber er redan nu att hålla alla tummar och tassar för oss!!!


Jag måste berätta om Angervallarnas medlemsträff som vi var på i söndags. Det var jättetrevligt! 
Tack till de som arrangerat hela festen och tack till Eva Karlsson som upplät gård och får till oss.
Tanken med träffen var att vi skulle ha trevligt tillsammans och göra lite kul saker. Vi bl.a. fikade, hade frågesport, gjorde roliga, lite annorlunda vallningsövningar, grillade...m.m. m.m.Cathrine hade pysslat ihop en frågesport där vi skulle klura ut vilka som gömde sig på bilderna. Alla var inte helt lätta, det fanns någon katt bland hermelinerna :))
Helene Sandström hade alla rätt och tog hem storvinsten. En hel säck med Canami hundfoder. Leif överräcker säcken till en sprudlande glad Helene :))

Några Angervallare på fårbacken.


Vi fick även prova på lite olika ovanliga vallningsövningar. Fåren ställdes bl.a. in i fållan, därefter placerades pinnar i rad mot fållan. Så fick man stå ca femtio meter från fållan och sedan dirigera hunden slalom mellan pinnarna och fram emot fållan och fåren. Hundarna var överraskande duktiga.  En annan övning gick ut på att skicka hunden på ett hämt, fortfarande med fåren i fållan, och sedan när hunden kommit upp bakom djuren, skicka den ur balans, först ett varv åt höger sedan ett varv år vänster.Här ligger Evas Anni och memorerar slalomåket :))


Som sagt, hundarna var jätteduktiga, men vi fick vara skärpta för att se till att alla genomförde alla moment. Det fanns någon i gänget som försökte klara sig undan...  hela tiden... men tji fick hon... ;))One man and his dog

En allt igenom trevlig dag tillsammans med trevligt folk! Det släpptes en del unghundar på fåren för tändning också. Bl.a. Evas nya tikvalp från Everics Kennel. Såg jättefin ut! Cathrine och Leifs unga hanvalpar såg också superhäftiga ut. Blir spännande att följa dem i fortsättningen. Stina hade med sig ett litet nyförvärv som var omåttligt söt. Tyvärr har jag med mitt bedrövliga namnminne glömt hennes namn. Även hon med sina elva veckor fick ta några varv runt fåren...Liten och söt som socker :)) Stinas valp.


Här är det Evas tikvalp som visar fåren sitt intresse...


Angervallarna är vår lokalklubb inom Svenska Vallhundsklubben, SVaK. I övrigt består SVaK av totalt 29 lokalklubbar från norr till söder. Klubben bildades 1969 och dess ändamål är att bevara och vidareutveckla vallhundarnas bruksegenskaper till gagn för ägare av får och nötkreatur eller liknande. SVaK är ensam ansvarig för Border Collieaveln i vårt land och dessutom för meriterande vallhundsprov. De jobbar för ingen Border Collie ska användas i avel utan vallningsmeriter. Fakta har jag hämtat från SVaKs hemsida. Danne och jag är kontaktpersoner för Angervallarna. Ni är välkomna att höra av er till oss om ni funderar över någonting.
Morsan ... :))

Till sist...
Vi gick en och en halv mil... måttligt trötta efter det... se kommande blogginlägg...

Valla med din vallhund<33 kommentarer:

 1. Helen Sandström17 juni 2011 14:38

  Vilken trevlig läsning och fina bilder! Fame kommer att klara vallhundsprovet med bravur!
  Ha det bäst Helen

  SvaraRadera
 2. Lina Näslund17 juni 2011 17:45

  Hejsan! tack för en fin dag idag va jätteroligt har en sovande hund här brevid mej nu antar att hon drömmer om får och gäss :)Lina

  SvaraRadera
 3. Fame kommer klara provet galant! Vi håller alla tummar, tår och tassar så hårt vi kan utan att snubbla ;) Väntar med spänning på resultatet! Kraam

  SvaraRadera