söndag 9 februari 2014

Champis+Hope=sant


Så var det då äntligen dags... <3

Idag fick Champis möta sin tilltänkta och tycke uppstod relativt snabbt... :)) Jag har medvetet dragit på parningen av dem båda på grund av att jag inte tycker det lämpat sig för Hope att behöva föda mitt i vintern, då vissa dagar kan vara riktigt kalla, det kändes inte schysst för varken henne eller de eventuella kaninbäbisarna...


Detta är taget precis efter Hope har kommit in i rummet...

Hope börjar med att doftmarkera...
 
Å andra sidan har jag inte velat vänta för länge då Champis har sina år på nacken och man kan inte vara helt säker på att allt går som det ska med födseln och vi kanske måste göra om parningen. Champisbäbisarna kommer alltså, om allt går som det ska, att födas en bit in i mars.

Champis och Hope fick mötas under ordnade former. Jag började med att dela av med kompostgaller, så de fick mötas för första gånger genom gallret. Jag skrattade lite åt Champis som så fort han fick ögonen på Hope sträckte på sig och reste öronen. Värst vad alert han blev helt plötsligt... :))

Ingen av de båda visade någon som helst tendens till att vara aggressiv mot den andre, utan gjorde istället försök att ta sig in till varandra, så ganska snart vågade jag ta undan kompostgallret så de kunde bekanta sig med varandra.


Jag delade av med ett kompostgaller för att se att de var okej med varandra...

Här nosar de på varandra för första gången... <3

Jag märker med detsamma att de inte är aggressiva mot varandra...

De försöker hitta ett sätt att ta sig igenom...

Jag blir så glad för Champis skull, jag har verkligen önskat honom en hona, det känns som om det var det enda som fattades honom. Dessutom så vill jag så gärna ha en avkomma efter honom. Champis och Hope uppvaktade varandra och utan att jag blev alltför förvånad så parade de sig relativt snart.


Här träffas de för första gången utan ett skiljande galler mellan dem!
 
De får skutta fritt i lagårn...

Champis jobbar hårt för att uppvakta Hope... <3

Mer än så här får ni inte se, jag tycker att även djur ska respekteras!!!

De fick vara tillsammans under en stor del av dagen, men tillslut delade jag av Hope då jag märkte att Champis hade svårt att koppla av, han var hela tiden tvungen att hålla koll på var hon var någonstans... :)) Jag tänkte att han är ju inte purung så det vore trist om det skulle bli för mycket av det goda för honom... :))


Två lyckliga kaniner!!!

Champis visade Hope sitt tillhåll, hönsen tittade nyfiket på den nya stjärnan!

Så nu får vi hålla tummarna att allt går bra, att Hope har blivit betäckt och att det går bra med födseln. Det kommer verkligen att bli spännande att se hur Champis avkommor blir, Åh, vad jag hoppas att det blir en Champis look a like i kullen. Fast å andra sidan är det viktigast att allting går bra och att Hope blir en bra mamma.


Hope & Champis är nu parade och kaninbäbisar väntas i mars... <3

Jag hoppas kunna skriva och hålla er uppdaterade hur det går och när/om jag ser något tecken på att Hope är dräktig.

Jag tar gärna emot tips och idéer av er som har erfarenhet av kaniner. Någonting speciellt som man bör tänka på inför födseln till exempel?


gardsbacken@telia.com


12 kommentarer:

 1. Så fin header<3 Åh va spännande, hoppas allt går bra. Jättefina bilder!

  SvaraRadera
  Svar

  1. Tack!
   Vi får hoppas att allt går som det är tänkt.

   Kram!

   Radera
 2. What a great saturday morning! We are wishing all the bests and love for the pair! <3

  Timea, Zoltan and Gustav

  SvaraRadera
  Svar

  1. :)
   Thank you Timea and family!

   Kram!
   !


   Radera
 3. Hejsan! Tänkte ge lite tips om hon skulle börja dra päls av sej redan några dagar efter parning så är hon skendräktig och ni kan para om dom igen! Men annars skaffa en bolåda där hon kan bädda åså åt ungarna! sen ska hon ha lugn och ro då hon ska föda dom fixar det oftast galant själva! kom ihåg att lägga in mycket hö åt henne så hon har att bädda av. och sen då ungarna kommit kan du kika in efter ungefär en dag å se så att allt är bra och ta bort döda ungar om de skulle vara någon sådan. Sen kan hon bädda för hålet in till ungarna å de är inge ovanligt! Jag brukar ha en bolåda med lock upp till lättare att titta till då å se så allt går bra :) Hare bra/Lina nåt mer du undrar så fråga på via facebook eller här svarar på det jag kan :)

  SvaraRadera
  Svar

  1. Hej Lina!

   Superbra! Tack för alla bra tips! Hope har en jättefin bur med en bodel där hon kan bädda åt sig och ungarna. Jag ska lassa in torrhö åt henne som hon kan bädda av.

   Kram!

   Radera
 4. Awwwwww! Both are sooooooooo cute together! I love it <3! Hug! Nastassja

  SvaraRadera
  Svar

  1. Hi Nastassja!

   :)
   Yes, they really suit each other and I'm so glad that they "fell in love" ;))
   Now we just have ti a´wait and see if Hope is carying Babies. Keep your fingers crossed, please.

   Kram!

   Radera
 5. How fabulous! I was so excited to read the Champis and Hope love story. gHow lovely that they were compatible.

  I shall alert the DisapprovingBun folks. They will certainly be all aboard with well wishes for everything going nicely. And perhaps they will have advice, also.

  Hooray, hooray! K.

  SvaraRadera
  Svar

  1. DisapprovingBunPeople Super... :))

   Radera
 6. You may have a new breed of rabbit on your hands! A Shepherd Rabbit. How exciting. I wonder if they will watch Daddy Champis herd sheep and do the same. And I hope they are fond of chickens, too. This is going to be an exciting year!

  SvaraRadera
  Svar
  1. :)
   Hi Brandi B!
   Oh yes, Isn't exiting!!!
   I hope so much that we are gonne have a Little newborn Champis successor... THAT would be great... :))
   I cant Think of our loss the day Champis arn't gonne be around Gårdsbacken anymore. He is such a dear individ at the farm <3

   Kram!

   Radera