fredag 14 februari 2014

Stackars Gulldus


Visst kommer ni ihåg Gulldus? Gårdsbackens ulltupp som kläcktes i somras och som nu börjar bli ganska stor...

Vi har egentligen för många tuppar i vår hönsgård, de är sex stycken för tillfället och det är för många för våra tjugo höns. Vi sparade dessa från sommarens kycklingar på grund av att de hade lite olika fina färger. Jag hoppas att de hittar nya hem nu till våren/sommaren.

Tillbaka till Gulldus... Han får för tillfället husera tillsammans med Champis, då några av de andra ungtupparna har ryckt stjärtfjädrar av honom... :( Jag brukar alltid tala så gott om Hedemororna att de är så vänliga och lugna och trots att det är ett helt gäng med ungtuppar i flocken så går det jättebra, men Gulldus som skiljer sig lite från de andra, han har tydligen blivit lite utfryst för tillfället och de jagar honom runt ibland, grabbar tag i en stjärtfjäder och rycker bort den. Är det någon av de större stjärtfjädrarna så kommer det lite blod när en sådan lossnar och då är de gärna på honom igen. Det är ytterst sällan som något sådant här händer, men när det nu gjort det så måste man agera fort och skilja av honom från de andra så att han får läka. Det brukar inte vara några problem att sätta tillbaka honom i flocken sen igen. Så nu får han alltså rumstera med Champis istället, som i övrigt är mycket snäll med honom. Där får han vara tills hans stjärtfjärdrar har vuxit ut igen... :))


Gulldus och Champis, Gulldus med tilltuffsade stjärnfjädrar...

gardsbacken@telia.com


Från att ha varit vinters värsta oväder igår kväll, så är det en underbart vacker vinterdag idag... Sol!!!


6 kommentarer:

 1. Stackars Gulldus har tappat manligheten. Men han e bra tjusig ändå, han ser ju till formen ut som ett fjäderklätt stort hjärta dagen till ära;-)) Tur att Champis är en sådan klok och snäll kanin. Kram på er alla. Önskar er en riktigt mysiga ALLA <3 DAG!

  SvaraRadera
 2. SOL förresten va e det??? Är det oxå en tupp? Här e det minsann jämngrått som i en gammal Hitchcock film.

  SvaraRadera
  Svar
  1. :)
   Solen kom och visade sig på morgonen för att sedan återigen dölja sig bakom det gråa.
   Jag njöt så länge det varade!

   Kram!

   Radera

  2. STOR kram till dig också... :))

   Radera
 3. The poor woolly boy! Don't you wonder sometimes why animals behave the way they do? You know there's a reason we can't always see.

  Anyhow, how nice that Champis has taken Gulldus in, and that you are aware that he gets picked on. Are the others jealous of his beautiful tail feathers, I wonder?

  Kram! K.

  SvaraRadera
  Svar
  1. It could be like that, the other young roosters might be jealous of Gulldus Beautiful woolly feathers. He is so pretty... <3
   Unfortunately the quality of the feathers is not that good and "they" say that you shouldn't bread with a woolly Hedemorachicken/rooster.

   STOR kram till dig kära vän!

   Radera