tisdag 11 februari 2014

Paula funderar...


Härmed inför jag en nyhet på Gårdsbackens blogg som jag kallar för Paula funderar... :))

I sådana här inlägg kommer jag att skriva av mig lite om saker i vardagen som jag funderar på och ni får jättegärna fundera tillsammans med mig...

Idag har jag funderat på hur man ska förhålla sig till alla tänkbara sätt som finns att kontakta folk på. Det är via SMS, MMS, hemtelefon, mobiltelefon, personliga facebooksidor,  företagets facebooksida, via mejl, brevledes och så vidare...

För inte alltför många år sedan så kunde man kontakta folk via telefon eller brevledes. That was it!!! Så mycket enklare det var... Nu läser man ett meddelande i farten, man tänker att man ska svara så snart man får tid och sedan börjar man fundera... få se... sms:ade hon eller mejlade han, eller skrev hon på Gårdsbackens facebooksida eller hur vad det??? Ibland... speciellt när man har fullt upp, så känner man sig lite splittrad och stressad på alla sociala medier som man är uppkopplad till. Med detta vill jag absolut inte säga att jag inte vill ha kontakt med er läsare, vänner, bekanta eller obekanta, fortsätt gärna kontakta mig på valfritt sätt... :))


Hur funderar ni om detta???gardsbacken@telia.com

6 kommentarer:

 1. Hej Paula! Tänk vad lätt det var förr...... bara att ringa ett samtal eller skriva ett brev till den man ville ha kontakt med. Och i dagens samhälle med alla dessa medier Facebook, Instagram, Twitter, osv och vad nu allt heter. Så kan jag ibland bli jävligt(ursäkta uttrycket) irriterad och stressad att folk inte kan skriva ett vanligt mejl längre. Utan det skall ALLTID gå via twitter eller facebook grupper nuförtiden och det känns rätts så opersonligt tycker jag. Att man måste vara uppkopplad både här och där, för att få tillgång till information som man vill ha reda på. Jag har ju naturligtvis inget emot att man använder sociala medier, men ibland tycker jag att det blir bara för mycket. Ha det så gott. Kram till alla på Gårdsbacken och ge vovvarna en klapp från oss. Mvh/ Lena å Daphne

  SvaraRadera
  Svar

  1. Precis...
   Instagram och twitter tänker jag försöka hålla mig ifrån. Så sa jag, i och för sig, länge om facebook också, men det ligger ju i tiden och har man inte facebook så är man lite utanför... :)) Samtidigt läste jag eller hörde att om har man fler än 400 vänner på facebook har man inga riktiga vänner.
   Jag tycker mejl är jättebra men precis som du skriver där också så kan man inte vara helt säker på att folk kollar av sina mejl, då får man slå en signal och kolla om de läst det. Jag själv föredrar nog mejl istället för facebook på grund av att jag inte loggar in mig kontinuerligt där.
   För mycket var en bra reflektion!

   Kram!

   Radera
 2. Samma funderingar som jag har.
  Men jag stör mig på dom som tar för givet att jag har sociala medier och att jag använder dom mer än vad jag kollar min mail eller telefonen. Vill jag ha kontakt med en person mailar eller ringer jag. SMS, ibland men det är inte första alternativet. Och mailar jag så ser jag till att milen används till 100% som ett kontakt "verktyg". Jag är inte så aktiv på Facebook. Jag har tagit bort det mesta därifrån för att det skapar ett onödigt beroende hos mig. Och det är inget jag behöver. Men det är många som tar för givet att jag läser allt som sägs och nämns där och det innebär att jag missar en del. Tråkigt för mig, ja. Men tråkigt att tas för givet i ett socialt media som inte är lika personligt som ett samtal som är så mycket trevligare eller ett mail som jag vet att jag läser.
  Nä, vill jag något viktigt så tar jag det säkra före det osäkra, ringer eller mailar.

  Kram fina Du!

  SvaraRadera
  Svar

  1. Jösses så många kloka ord i en kommentar... :) Blir också glad att du nämner mejlandet, som jag tycker är ett perfekt sätt att kontakta människor och som jag kontinuerligt öppnar och kollar av, det gör jag inte på facebook. Jag tycker också dina ord för att beskriva facebook som onödigt beroende var helt klockrent!!!
   Tack för din kommentar!

   Kram lika fina du!

   Radera
 3. I dagens IT skitiga samhälle förväntas man vara aktiv på ALLA tänkbara medier annars e man skitkonstig eller helt 'ute'. FB är en intergalaktisk anslagstavla där man får veta allt som man inte visste att man ville veta. Twitter,snapshat & instagram har jag ingen direkt åsikt om förutom att de säkerligen är helt onödiga. SMS kan vara bra ibland som ett liten komihåglapp.

  Men om jag verkligen vill ha kontakt med någon så lyfter jag luren och ringer. INGET slår ett riktigt verbalt och muntligt samtal! Mycket trevligt och mindre risk för missförstånd. Ett samtal förmedlar känslor genom tonläge, vilket inte det skrivna ordet gör om man nu inte är arg och slösar med superlativen.

  Men att prata i telefon är nog tyvärr en utdöende kunskap då nästintill allt ska läsas/gillas/ogillas/styrkekramas via FB och annat skit. Om någon mår dåligt och ex, basunerar ut det på FB så skrivs det massor med -ogillas och styrkekram- istället för att lyfta luren och lämna omtankne med varma muntliga ord.

  Å det skrivna ordet riskerar med tiden att bli till obegriplig smörja då ungdomar idag använder allt mer förkortningar som blir alltmer obegripliga. Jag tycker om riktiga brev, gärna vackert handskrivna, men mail e också ok för posten har blivit slarviga och nonchalanta med åren.

  Men jag säger fortfarande JA till Jack = Vägrar säga upp min fasta telefon! Jag vägrar skaffa en sån där mobil som det ska smetas runt bakterier på likt en petriskål och att i tid o otid vara ute i cyberkosmos på onödiga äventyr.

  Min mobil kan man ringa på och faktiskt skicka/ta emot sms men något internettrams funkar inte alls, Åh jag e så glad för det. Jag fullkomligt hatar alla dessa jä-a appar som ska laddas ner till allt och ingenting. Snart måsta jag väl ha en AKUTapp om jag behöver akut sjukvård.
  Jag behöver ingen smartphone/ iphone, surfplatta eller va de nu heter med integrerad kamera och internet mm.

  Jag har en riktig dator på skrivbordet och en riktig kamera i fotoväskan och en riktig telefon kopplad till ett riktigt telefonjack från telia.

  Mobilen är ett nödvändigt måste enligt familjen som vill kunna få tag på mig när jag e ute o springer i spenaten.

  Bloggar är ett ganska roligt intergalaktiskt socialt skrivet media som kan vara mycket underhållande när de e välskrivna och underfundiga och innehåller fina kort! = GÅRDSBACKEN<3

  Med det sagt så önskar jag er en fantastiskt fin fortsatt vecka. Kram på er.

  SvaraRadera
  Svar

  1. Du är underbar... <3

   SÅ många kloka ord!
   Ja, förutom smartphonen då, där skiljer sig våra åsikter... :))

   STOR kram!

   Radera