tisdag 11 februari 2014

Krossat kornDet är en speciell känsla när man "bärgat" fodret till djuren. Eftersom vi har rätt så många höns och dessutom gässen så går det åt en hel del foder. Tackorna som är betäckta har vi precis också börjat utfodra med lite extra kraftfoder, vilkas givor även ska ökas ju närmare lamningen de kommer...

 
Vår stora vackra, funktionella  kornlåda

Vi brukar åka med hästsläpet till Fodercentralen och köpa pallvis med krossat korn och havre och även lasta på några säckar med allfoder till hönsen, det kostar några tusenlappar, men då räcker det visserligen en tid...


Gott att finna...

Vi hade dessa vackra kornlådor i vår bod och när vi skulle renovera boden var vi tvungna att bära ut dem därifrån. De var då fullpackade med diverse gamla saker... Vi tömde dem och kan numera förvara just de som de ursprungligen är menade att vara till, nämligen korn. Lådorna är välgjorda att ingen liten mus kommer in för att snylta på kornet.


gardsbacken@telia.com

4 kommentarer:

 1. Ger ni fåren också krossat korn? Här äter de hel spannmål (eller kommer snart att börja... Jag har inte börjat med kraftfoder ännu men nu är det dags)

  SvaraRadera
  Svar

  1. Hej Ewa!

   Här har vi precis börjat utfodra dem med krossat korn... jag läste någonstans att minst 20% av hela korn återfanns i träcken... för den del behöver inte allt man läser vara korrekt :)
   De dräktiga tackorna hos oss får dessutom under en period potatis. När vi tar upp potatis så sorterar vi undan småpärerna och märker dem "fårpärer" :) Dessa brukar vara väldigt uppskattade... :))

   Kram!

   Radera
 2. Ah tänk så många rön det finns. Jag tror (har läst...) att fåren tillgodogör sig hela korn bättre men vem vet :-)

  Hoppas allt är väl med er, det verkar så av bloggen att döma

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, så är det... Man måste sålla rejält när man söker information på nätet, men många gånger så skrivs saker så övertygande att man tror på vartenda ord.
   Jo, här är allt bara bra, med oss och djuren. Jag följer dig och speciellt Rom och känner så mycket för er. Vi genomgick ju också en tuff tid, fylld med mycket oro under tiden Fame hade lunginflammation.
   Det ska bli jättekul att få träffa er igen till sommaren, förmodar att Four har blivit stor.

   Kram!

   Radera