måndag 24 februari 2014

VinterVackert


Idag vill jag bjuda på lite vinterbilder från Gårdsbacken.

Vi har ju äntligen fått en del snö och idag har till och med solen visat sig och bjudit oss på lite av dess värme. Faktiskt så fick jag lite vårkänslor...


Detta är taget uppifrån gården och ner över åkrarna och mot sjön...

Som jag skrev om i tidigare inlägg så hade vi ett rätt rejält oväder för några dagar sedan och det föll en hel del snö på bara några timmar.


Baksidan lagårn, de två nedre fönstren till vänster är fårstallet och det andra
från höger är hönshuset... Den vänstra öppna porten är in till "mitt rum",
trädgårdsrummet...

Jag skulle gott kunna avblåsa vintern just nu om jag kunde, för just nu är mängden snö perfekt och vi har skottat gårdsplanen och träningshagen sedan senaste snöovädret. Det tog oss sex timmar att röja bort snön. Det behövdes inget pass på gymmet efter det kan jag berätta... :))


Vinterbild från friggens veranda...

Vi har även kört upp våra promenadspår med skoter. Det är en sådan känsla av frihet att vara ute med skotern i naturen. Jag gillar det mycket.


Här kör vi upp vårt promenadspår med skotern...

Tyvärr så är det svårt att föreviga vinterns vackra färger med kameran. Här
var det en sådan vacker kontrast, den vita snön som fastnat i träden efter senaste
ovädret, mot den ovanligt mörkblåa färgen på himlen... VACKERT!!!
 
Jag tillbringade ett år i soliga Kalifornien för X antal år sedan och jag kan än idag för mitt inre känna de ljumma Santa Anavindarna från öknen, de var bara så ljuvliga. Jag kommer även ihåg solnedgångarna i horisonten över Stilla havet, där solen var SÅ STOR och vacker som ett eldklot och jag kommer ihåg vågorna som svepte in över stranden likt smält tenn i natten. Jag hoppas få uppleva det igen en dag... <3 Trots alla dessa underbara minnen från solen och värmen så har vinter ändå sin tjusning.


Snöängel

Och jag är ju född Norrlänning med vad det nu innebär... ))

I höstas så bad jag er mejla höstbilder till mig och så la jag ut några här på bloggen. Jag skulle tycka det vore supernice att få några vinterbilder mejlade till mig från er läsare. Jag lägger gärna ut bilder från er på Gårdsbackens blogg, anonymt om ni vill det, annars med namn på fotografen. Jag vill så gärna att ni ska vara en del av bloggen... :))


Simma lugnt!!!


gardsbacken@telia.com11 kommentarer:

 1. Tack för det inlägget idag, det är nämligen officiellt vår i Skåne från idag. Detvar så härligt att gå ut på min powerwalk, jag njuter verkligen det. Tack också för valpvideon. Fame är så snäll och varsam.
  Kram från Skåne

  SvaraRadera
 2. Oj jag glömde, va stort ni har det och fint. Verkligen ett Paradis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Okej, så ni har vår... :))
   Det låter underbart. Här är det fortfarande vinter som du ser, men om solen visar sig så blir det riktigt fina dagar. Nu har vi egentligen för milt, det bästa är om nätterna är kalla för då håller skoterspåren att gå i, eller skulle det frysa på nu skulle isen på sjön bli perfekt. Hundarna älskar att springa på sjön, där kan de verkligen sträcka ut stegen...
   Vår lagård är jättefin, vi har nu rustat upp tre sidor av fyra.

   Ha det bra och kram!

   Radera
 3. What a snow! In Hungary this season we had only one snow. By the time I arrived home it melt away :( Zoltan and several other people loves this warm winter but I am afraid that it will be consequences.

  Please make instead of me a snow angel! :)

  Kram,
  Timea

  SvaraRadera
  Svar

  1. The snowangel is yours!

   This is the mildest Winter I ever experienced, It has just been one Cold period when the temperture was below 25 C. That is very unusual. We used to get like four periods, that each last for 4-5 Days, that gets really Cold, like down to 30 degrees C.
   How Cold does it get i Hungary a normal Winter as coldest?

   Have a nice week.

   Kram!

   Radera
  2. Thank you <3
   {\o/}
   /_\

   Meteorologists say that it is extremly cold in Hungary when the minimum temperature falls below minus 10 degrees C and the average temperature does not exceed minus 5 degrees C. On extreme cold days sometimes the temperature is below minus 20 degrees C but it occures just in the colder parts of the country (the western parts and in the mountains).

   Last evening it was plus 10 degrees and we left the windows opened because we have central heating which worked with the same intensity as if it were minus 5 degrees (nonsense!). But Gustav was happy because he likes the opened windows and the cool air.

   Have a nice day!

   Timea and family

   Radera
  3. Interesting Reading Timea, and what a lovely angel... <3

   Kram and have a nice weekend!

   Radera
 4. Oj, så vackert ni bor!! Det är väldigt vackert med snö, men jag måste säga att sen jag fick hästar, så överväger nackdelarna med snön: tung-jobbat, halt för både fyr- och tvåbenta, svårt att komma ut i skogen och när man har så små kusar som jag, så måste man ibland skotta gångar för hästarna att ta sig fram i!
  Här på Gotland har en kompis plockat de första blåsipporna idag (ja, det är tillåtet här), så vi blickar mer fram mot våren snarare än mer snö. Ljuset kommer mer och mer och det är ljuvligt! Kram från Kattis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack och ja, vi bor verkligen vackert! Vår by är jätteliten, typ åtta åretrunthushåll. Men vi har en bonde i byn som håller åkrarna öppna, tillsammans med våra får, så vi har vacker utsikt ner mot sjön.
   Gitte skriver om vår och du berättar om blåsippor, samtidigt som jag visar bilder på vår vinter med snö... :)) Lite avundsjuk blir jag allt på blåsipporna, jag får vänta ett tag på mina, under farmors gran.
   Bland det bästa med vårens är de allt längre dagarna och precis som du skriver, det är ljuvligt!

   Kram!

   Radera
 5. Hej Gårdsbacken! Ja man e allt avundsjuk på all eran snö, kanske ni kan skicka hit lite dit jag bor? Bor i närheten av Storvik å hära har vi regn, regn å mera regn, det är blött å lerigt. Hästarna vältrar sig i leran till okännlighet varje dag och för att inte tala om jycken. Fast det är ju skönt med lite värme förstås, fast oron gnager lite hur sommaren blir. Med tanke på höskörden å så, eftersom det är så varmt uta redan nu. Här har snödroppar, krokus, tulpaner börjat titta fram, och har sett både koltrastar och tofsvipor i mängder. Kram till er alla. Mvh/ Lena å Daphne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lena & Daphne!

   Jag delar gärna med mig av snön... :))
   Jag var tvungen att googla på Storvik och såg att det ligger inåt landet från Gävle. Säkert jättefina trakter det också.
   Dagens inlägg om Hope och elsladdarna symboliserar "bad combo", men djur och lera är inte heller så great ihop. Vad bra att du skrev om det, då ska jag komma ihåg att uppskatta mina rena hundar, den här tiden med snö. Jag brukar säga att jag ångrar att vi inte byggde en duschplats för hundarna i anknytning till tvättstugan och hallen, där de kunde gå raka spåret i när de är fulla av smuts och lera.
   Men hallå... Tulpaner och Koltrastar också, det är ingen måtta på vårtecken ni berättar om... :)) Mitt första vårtecken är vasaloppet, det är väl till helgen va? Efter det brukar vi de komma på löpande band, asfalten tinar fram på vägarna, flyttfåglarna anländer en efter en, GB lanserar nya glassar och så vidare... OJ, vad mycket vi har att se fram emot!

   Kramar till er också!

   Radera