måndag 19 augusti 2013

Berättarcafé, vi berättar om Champis


Jag blir så glad! På grund av att det finns små orter med så engagerade människor som fixar och ordnar så fint. Idag, söndag fick vi vara del i ett sådant engagemang... :))

I början av sommaren blev vi tillfrågade om vi ville stå för "underhållningen" på ett berättarcafé i Utafjärn, en liten by i närheten av Champis hemtrakter... Självklart vill vi det!!! Svarade vi.
Sagt och gjort, idag var det så dags för Danne och mig att berätta, för ett stort antal sommarcafégäster, om historien om filmen, Champis - den vallande kaninen och all turbulens i och kring den. Det var otroligt skoj att det var så många människor som kom och som ville lyssna på vår berättelse...


Sommarcaféet hålls i ett gammalt välskött bönhus som numera drivs av
Käxeds intresseförening... En vacker byggnad med ännu vackrare utsikt!!!

Danne och jag hade så klart förberett oss väl, med bilder och berättarmanus, men vi såg till att vara i god tid till caféet för att förbereda med dator och projektor, sådant som annars alltid ser till att alltid krångla när man vill att de verkligen bara ska fungera... :))Dator kopplad till projektor, kommer det att fungera?


Vi hade fått veta att caféet öppnade klockan 17.00 för servering av det allra godaste hembakta fikabröd och att vårt program skulle börja vid 18.00.  När vi kom till platsen så var det ett par bilar på parkeringen. Så bra, sa vi... det blir ett par pers!  Aldrig hade vi kunnat ana att det skulle droppa in folk under en timmes tid och när det var dags för oss att starta vår berättelse om Champis så var lokalen så gott som fullsatt... :))Cafévärdinnorna Vera och Greta har dukat fram det mest inbjudande fikabord!

På alla fikaborden stod en bukett fräscha sommar-
blommor.

Jag tycker så mycket om människors idella engagemang, till att verka för att andra människor ska trivas.  När vi kom på platsen hade Greta och Vera ordnat med det allra vackraste fikabord, de hade förberett kaffepannor, de hade pyntat fikabordet med tjusiga vinbärskvistar och de stod där med ett leende för att välkomna alla cafégäster...Greta serverar kaffe till två av kvällens cafégäster.


Med en presentation, god som någon berättade Nils-Erik Vigren för gästerna, vilka vi var och vad vi skulle prata om under kvällen. Hur många kände till Champis? Vi bad om en handuppräckning hur många som hade sett filmen om Champis och det visade sig vara ungefär hälften. När kvällen var slut kan jag meddela att alla numera känner till honom... :))Lokalen fylls av cafégäster... :))


Nils-Erik välkomnar oss...

Danne och jag berättade; från början... Hela historien om vår film om Champis, om hur den slog över hela världen, vilken hysteri den skapade och vi berättade om alla fantasktiska kontakter den medfört.

Vi berättade även om dig Kelly; vi visade två bilder på dig tillsammans med Champis, jag ska mejla dig bilderna vid tillfälle, jag lovar!!!

Kvällen var underbar... En timme hade de sagt att vi kunde prata på men trots att vi speedade på, så satt de trevliga cafégästerna snällt och lyssnade på oss i en och en halv timme. Jag kan inte säga annat än tack, Tack för att ni ville lyssna på vår berättelse!!!Kvällens huvudperson... eller Hhmmm... huvudkanin... Champis!!!


När vi lämnade lokalen stod Greta och Vera och diskade och jag vill återigen säga... tack snälla ni för ert idella engagemang, vilket medförde att alla vi cafégäster åkte hem med bästa kaffesmaken i munnen... :)) och för att inte tala om tårtsmaken!!!

Till sist vill jag också nämna den kvinna som kom fram till mig, och berättade att hon tyckte mycket om vår hundhållning och att hon följde vår blogg dagligen. Tack snälla, dina ord värmde!!!

4 kommentarer:

 1. Ja vem kan undvika att inte bli berörd av denna fantastiskt söta lilla globala kanin<3 Jag har ju to.m fått förära 'kungen' en egen tron:-) Det var säkerligen en mycket intressant kväll, för ni kan verkligen berätta inlevelsefullt och intressant. Kram

  SvaraRadera

 2. Du kan tro att vi visade en bild på den vackra kaninmöbeln också...

  Det var spännande att upptäcka att cafégästerna faktiskt satt och lyssnade på oss så länge, å andra sidan är det ju en märklig historia... :))

  Kram!
  /Paula

  SvaraRadera
 3. Fikabord! Hooray! What a really lovely setup this was. Vera and Greta have this down to a tee, don't they? The gift of organization and hospitality is what these two ladies have.

  What is so great about the Champis story is not only his wonderful skills, but the pandemonium that ensued as the video went viral. All the phone calls, the interviews, the British finding out what a lovely man Danny is... :)

  Oh, this made me happy and also a little sad...I feel quite homesick for the Gårdsbacken Gang!

  Kram! K.

  SvaraRadera