söndag 25 augusti 2013

Ullig Hedemora


Jag blir så glad... Tänka er... Ibland de sexton kycklingarna så fanns en liten ullig Hedemora. En vetefärgad söt liten en!


Ser möjligtvis ut att bli en tupp...

Dessa är inte så vanliga, de ulliga Hedemororna. Jag har bara haft två stycken förut under mina ca femton år med rasen. En ljusgrå ullig höna och en mökgrå ullig tupp. Den ljusgrå ullhönan föll tyvärr offer för minkj**eln ifjol. Vad spännande det ska bli att se den växa upp... Fin va?


Kontakta Gårdsbacken
gardsbacken@telia.com


4 kommentarer:

 1. Sweet, fuzzy baby! What a nice surprise! I Googled the Hedemora chicken, and wow, what a sturdy breed. It appears that they are greatly admired by everyone who know anything about chickens and the "furry" ones are special favorites.

  Hooray for the wooly baby!

  Stor kramar! K.

  SvaraRadera
  Svar

  1. That is all true... It is a sturdy breed and thats why they suit us so well, living in the North of Sweden. This woolly chicken must grow up to a very beautiful hen or rooster, I guess.

   Hooray, hooray... :))

   Radera
 2. Oh den är perfekt, den skull man ville röra vid, men man kan ju drömma. Va kul att få följa den, den blir nog bästis med Champis. Hur har han det med de allerminsta kycklingarna?
  Vi har varit på ett ställe utan nät över helgen, så det var så härligt att få läsa bloggen igen, man får ju abstinens.
  Du är bara bäst Paula.
  Gårdsbackan rules.
  Kram Gitte

  SvaraRadera
  Svar
  1. Yeees!!! Gårdsbacken rules... <3

   Jag sänder henne/honom med bussgods för en vecka i Malmö, vad sägs om det? ;)Hon/han är tyvärr inte rumsren men det kanske går bra ändå?

   I början vaktade hönsmamman sina kycklingar från allt och alla, men nu är det ju så att lille Champis är speciell och vet hur han ska handskas med hönsen så nu har hon accepterat honom helt och fullt och eftersom Champis har bott inne tillsammans med henne och de små så sover de i en lycklig klunga, tätt tillsammans... :))

   STORT tack, rara du för dina gulliga ord och du är bäst du också... :)

   Kramar till dig!
   /Paula

   Radera