fredag 9 augusti 2013

Lime åker Botniabanan

En dag den här veckan tog Danne, jag och lilla Lime Norrtåget och åkte Botniabana upp till Umeå.

Vi åkte för att hämta upp min brorson, Tim 9 år, som skulle tillbringa några dagar hos oss på Gårdsbacken. Vi tog med oss Lime för att vi tyckte det skulle bli ett ypperligt tillfälle att miljöträna henne att åka tåg... :))

På tågstationen mötte oss först några låååånga rulltrappor, där lyfte Danne upp henne i famnen för vi ville inte riskera att någon av hennes klor skulle råka fastna i rulltrappan. Hon var nöjd med att bli buren... :))


Lime är nöjd med att bli buren uppför rulltrappan...

På perrongen möttes vi både av barn, andra hundar och en massa människor men Lime är så cool så hon bryr sig inte nämnvärt om någonting runt omkring henne...Lime sitter lugnt och stilla och väntar på tåget...


I en av vagnarna är det tillåtet att medföra husdjur och när vi klev på så var det redan några hundar med i vagnen. Men Lime sköter sig återigen exemplariskt och spatserar lugnt förbi de andra hundarna...


Lime lägger sig ner och är tillfreds med omgivningen...


Lime lägger sig ner och jag ger henne ett märgben som jag tagit med och hon lägger sig och tuggar på det en stund, därefter tippar hon omkull på sidan och somnar, lugn och trygg!!!Lime tycker om att åka tåg... :))


För oss betyder det mycket att att våra hundar fungerar i alla miljöer, och det var skönt att se att Lime var så cool med att åka tåg. Tåget går fort, genom flera tunnlar så det slår lock för våra öron och det är många andra med på tåget, men Lime sköter sig bättre än vi vågat hoppats på, goa underbara lilla hund!!!

På vägen tillbaka hade vi nioårige Tim med oss, Tim älskar att fiska, det gör vi med och i vår sjö hemmavid finns det gott om gäddor... Fortsättning följer...


4 kommentarer:

 1. What fun! Tim will have a fabulous time - these are good childhood memories for him to carry always.

  So! Lime did not inherit the super social characteristic from Gimmie! Cool as a cucumber, we say. She is mature beyond her puppy age, isn't she? And, as you said, it's important for your dogs to travel confidently and feel safe and be good doggie citizens in situations with a lot of activity.

  Hey, I have 2 new posts on CashelRocks.blogspot! You will like them both.

  Stor kramar! K.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hi K!

   We enjoy spending time together with Tim... and it would be perfect if we could offer him some good memories... :)

   You wrote exactely the right words describing Lime, we had said many times that she acts like she is older that she actually is.

   I read your new posts... :))
   Bun-bun looks supersweet, Champis would love her... <3 Send her to Gardbacken right away... :))

   And good luck with your chokladbollar, they look really nice! Well done!

   Kramar till dig!
   /Paula

   Radera
 2. Coola fina söta rara Lime, inte mycket den vovven bryr sig i minsann<3!! Ni ger henne all den trygghet hon behöver för att inte oroa sig. Kram på er och lycka till med fiskelyckan, men akta er för 'krokodiler':-)

  SvaraRadera
  Svar

  1. Det var just det... Krokodiler!

   Kram!
   /Paula

   Radera