lördag 10 augusti 2013

Lata dagar på sjön...


Varning!!!
Detta inlägg är inget för känsliga föräldrar som inte vill se ett barn, i en båt, utan flytväst och som äter middag klockan 23.30 på natten...


Storfiskare Tim visar upp ett drag som vi precis har införskaffat...

Tim brorson, nio år, har spenderat några dagar tillsammans med oss på Gårdsbacken och på dagordningen har det stått fiske, fiske och åter fiske... :))


Jodå, gäddan är på taget och Tim håvar upp en på drygt ett kilo...

Danne och jag tycker mycket om att vara ute på sjön i båten och att fiska. När vi sedan får sällskap av en riktig storfiskare så är allt på topp!!!


Man måste se till att ha gott om fika med sig i båten,
Oboj med ostmackor smakar kalas på fisketuren...

I dagarna tre har det metats, rotts drag, sommaranglats, vittjats mjärde och körts båtmotor, från tidig morgon till sena kvällen...


Tim är superduktig på att håva gädda...

Håven måste kontrolleras!


Vi hade turen att gäddan var på hugget och första dagen fiskade vi upp ett par stycken på drag och två stycken fastnade dessutom i vår mjärde... :))
Tim var så duktig på att köra båtmotor...


Vi hade lagt ut mjärden under dagen, så när vi fiskat färdigt för dagen passade vi på att vittja den för första gången och redan då hade en liten krokodil simmat in... En gädda på drygt sju kilo hade fastnat!Kolla in krokodilen vi fick i mjärden... !Tim har svårt att orka hålla krokodilen...

Klockan var närmare halv elva den första kvällen vi var ute och då hade vi inte ätit någon middag utan mest försörjt oss på Oboj och ostmackor. Så miss i nassen tände vi upp grillen i kolsvart natt och grillade korv...Danne snittar korven inför grillningen..., Lime är nyfiken!

 
Tim är grillmästaren...


Vi sitter i paviljongen med endast levande ljus som lyser upp...


Vi hade en underbar dag som mest tillbringades i båten ute på sjön... Till vårt försvar, med den frånvarande flytvästen måste sägas att vi endast körde båten nära land, till vårt försvar med den väldigt sena middagen... har jag inget... ;))Tim och Lime är goda vänner... <3


Ses imorgon på sjön...
6 kommentarer:

 1. Well, I did contact Child Protective Services - but they think you guys are the best aunt and uncle in the whole world, and they want to know when they can come visit! :)

  What great fun, and what a handsome guy Tim is! Well done on the catch. I am not a fisherman (fisherwoman?) but Jer always loved to fish when he was a kid.

  Stor kramar! K.

  SvaraRadera
  Svar

  1. Du är rolig Kelly!

   Tack för att du finns!

   Kram!
   /Paula

   Radera
 2. Hey Tim :-) should you still be @ Gårdsbacken, we sent a big kram from Luxembourg! have fun and enjoy the time with...like Kelly said... best aunt and uncle! looking forward to meet all of you....but unfortunately this time not for christmas :-(...time goes quick and next midsommar is quite soon ;-))
  Sonny&Kenneth

  SvaraRadera
  Svar

  1. Hi Sonny!

   Tim has left Gardsbacken. He spent three very funny days together with us at Gardsbacken.
   Dont you like his cap? ;)

   Kram!
   /Paula

   Radera
 3. Se där, vilken storfiskare som även tar krokodilerna.

  'miss i nassen' ...??? va e det för en nasse som fått nåt;-))

  Kontinentalmiddag då den e som bäst, grillad korv runt midnatt. MUMS!!!
  Håller med de andra, Tim kan inte ha bättre 'barnvakter' Åh det syns på bilderna, grabben e mycket nöjd med tillvaron!!!

  SvaraRadera
  Svar

  1. Som du sa... Krokodiler var ordet... :)

   Har du inte hört talas om miss nassen?
   Fröken gris?

   Håller med, grillad korv i kolsvart natt smakar mumsfillibabba!!!

   Kram!
   /Paula

   Radera