fredag 6 december 2013

Bakom varje...I dagens inlägg för Granngården så berättar jag om första ägget...Surhöna,,, :))Vill du mig något?
gardsbacken@telia.com

10 kommentarer:

 1. Klart hon är sur om du krossat hennes ägg ;-)
  Men vad heter hon, på riktigt?
  //K

  SvaraRadera
  Svar
  1. :)
   Oj, nu får jag dåligt samvete... ;)
   Hönan heter Biggan, eller närmare bestämt ArgBiggan. Hon är den enda hönan som har ett ont öga till Champis. Det har inte riktigt conectat mellan dem ännu.

   Kram!

   Radera
 2. Hahahaaa, vilken underbar bild! Hon påminner om Gonzo i mupparna. Klart hon e sur då hon knappt hinner lägga ägget innan du e där o tar dem;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, du har rätt... :))

   Mera dåligt samvete...

   Kram!

   Radera
 3. Skulle gärna ha höns, men är rädd för det här att de drar så mycket råttor till sig. Kan ju inte gärna släppa in musjägarna superkatterna i hönshuset... Finns det nåt tricks?

  SvaraRadera
  Svar

  1. Hej Kattis!

   Saken är den att vi inte har en råtta på gården. En enda söt skogsmus har vi i lagårn som samsas med Champis om hans mat. Vi har ingen katt men jag förmodar att hundarna håller råttorna borta precis lika bra som en katt gör. De springer ju alltid lösa så jag inbillar mig att inga råttor får någon ro och trivs därmed inte hos oss. Vi har allmänt inga problem med råttor i vår del av landet. Jag vet inte var i landet du bor, du får flytta till mina trakter... ;)) Skämt å sido, jag har sett och hört att många i andra delar av landet, har problem med detta med att det kan krylla av råttor ibland hönsen, usch, det vore inte trevligt. De verkar vara för många för att sätta ut massa råttfällor också. Svårt fall!!!

   Kram!

   Radera
 4. Jag gillar höns, de är roliga att titta på, och bakom varje höna finns ett ägg eller?
  Jag är avis på dig, som får äggen direkt från källan. Ägg är så gott. Och tänk om alla höns hade samma villkor, som era. Hoppas att folk köper ägg med hjärtat.
  Kram till alla gulliga höns från Skåne.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt rätt... :))
   Hemägg smakar så mycket godare än köpeäggen... Det kan inte bara vara inbillning. Vi har precis sovit på hotell och jag tog ett hårdkokt ägg till frukost, men jag tycker att de smakar plastaktigt. Ja, vad bra att du skriver att du hoppas att folk köper ägg med hjärtat, jag tror att folk många gånger glömmer bort hönan bakom ägget, men en höna är också en individ men känslor och personligheter. Det är mycket som försegår i en hönsgård. Små kycklingar är busiga som vilka andra djurbarn som helst.

   Kram och Tack för din fina kommentar, Gitte.

   Radera
 5. Ja alltså kram från Skåne till alla höns, inte bara de från Skåne. Låt de ha bra liv.

  SvaraRadera
  Svar

  1. :))
   Jag önskar också att alla höns, tuppar och kycklingar skulle få ha ett bra liv!!!

   Radera