tisdag 10 december 2013

Hur vingklipper man en gås?


I dagens inlägg för Granngården berättar vi hur och varför vi vingklipper våra gäss...
Gimmie är så klart med och hjälper till...


Kontakta Gårdsbacken
gardsbacken@telia.com


5 kommentarer:

 1. då jag gick naturbruksgymnasiet i lycksele så hade vi praktik på djurparken. tyvärr hann vi aldrig vara med när de vingklippte sina fåglar. de hade en svanhane som vi var rädda för för han kunde komma i full fart mot en med vingarna ute. efter ett tag kom vi dock på att om vi gick emot han så stack han ut i vattnet ;) ...
  / kram ulrika...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Ulrika!
   :))
   Det är inte speciellt svårt att klippa vingarna och de brukar bli lugna när man håller i dem. De försöker aldrig bitas till exempel. Däremot kan de slå riktigt hårt med vingarna, det gör nästan mer ont än om de skulle bitas. De har rejäl styrka i vingarna och går emot dig just för att slå med dem. Någon gång när de har vaktat honan som ligger på ägg kan de brösta upp sig och gå emot dig, men precis som du också skriver så blir de fega om du inte backar utan går emot dem istället... :))

   Kram!
   /Paula

   Radera
 2. Gimmie ser ganska rädd ut. Hon kanske funderar på, vad ni ska göra med henne, med tanke på tomtegubben. Gimmie är ju en mycket klok hund (och mycket gullig).
  Kram Gitte

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gimmie är allt annat än rädd... :)) Hennes blick säger; släpp ner gåsen så kan jag fortsätta valla den lite till. Gimmie är riktigt tuff när det gäller gässen, ibland så nyper de fast i hennes päls så hon till och med gnyr och försöker komma loss från gåsen, sen ruskar hon på sig och så ar det full fokus på dem igen. Fame och Lime också har lärt sig att gå omvägar men Gimmie går rakt på... :))
   Jag funderar ¨på att starta en ny "inläggsserie" på bloggen som ska heta "Dagens Gimmie", jag tror att den skulle kunna bli populär... ;))

   Har ni fått någon snö?
   Kram!
   /Paula


   Kram!
   /Paula

   Radera
 3. Giimmmiieee!!! There, I've said it :)

  This was super interesting to read about. I wondered how birds' wings were clipped and if it hurt them at all (the ravens kept at the Tower of London is why I thought about this).

  Your geese are quite beautiful!

  Stor kramar! K.

  SvaraRadera