torsdag 19 december 2013

Gimmie julbadar nallen...


Busfröken i familjen slutar aldrig att förvåna oss...

Gimmie tycker mycket om Ikeas lilla nalle för nio spänn. Hon kan ligga länge och snutta i "pälsen" på den lille nallen och hon tycker det är mysigt.Gimmie med sin lilla nalle... <3


Ibland blir hon dock lite mer hårdhänt och så plötsligt ryker ett öra eller nått. Idag tyckte hon att nallen skulle julbadas och doppade honom i vattenskålen... :))Nalle julbadar...Kontakta Gårdsbacken
gardsbacken@telia.com
12 kommentarer:

 1. And yet Teddy keeps smiling, and Gimmie has that "And you were expecting this to end differently?" look on her sweet face.

  Love that doggie! K.

  SvaraRadera
  Svar
  1. This Little Teddy is the best toy for Gimmie ever, she love it, and the Teddy seems to love her despite that Gimmie tear his ear of...

   Kram!
   /Paula

   Radera
 2. Så söt hon är Gimmie!
  Jag köpte min Tippen när han var 8 veckor. Lite harig redan från början tycker jag nog allt:). Han har precis som du skriver ingen stamtavla, men pappan har jag sett valla på riktigt dock ej mamman. Han var lika framåt som de andra valparna när vi tittade på honom men han har varit väldigt harig för nya saker. Jag har lagt väldigt mycket tid på att ha med honom och socialisera då det inte blir mycket av den varan här ute i skogen. Så visst är det betydligt bättre.
  Vad jag vet så har han sprungit in i eltråden borta i fårens skogshage då han var med min dotter (hon är 19 så inga konstigheter där), detta kan han ju förknippa med fåren.... Men jag vet att han varit i tråden i hästhagen också och dem är han inte rädd för.... Jag har inte utsatt honom för när kontakt med fåren mer än att han nu går med i fårhuset på foderbordet mm. Ibland blir jag arg på mig själv som köpte en valp utan stamtavla men jag skulle ju "bara" ha honom för vallning här hemma, inte starta på prov.... Föder själv upp labradorer och lägger mycket tid o engageman på träning och jaktprov men tydligen kan även jag köpa "Grisen" i säcken;).... Han är annars jätte trevlig, lätt lärd, följsam, supersnäll i familjen o mot sonen som bara är 4år. Han vallar hönsen och kaninen så själva egenskaperna har han men inte riktat på det jag skulle önska. Tyvärr bor vi i varsin landsända, jag bor nere i Jönköping annars hade jag gärna träffat er och kanske kunnat få lite hjälp och tips. Tack för att du tog dig tid att svara!
  Ha en härlig dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, Gimmie hittar alltid på hyss samtidigt som hon är lite av en polis också och vill gärna ha ett "ord" med i saker och ting. Hon hjälper gärna till att uppfostra de yngre förmågorna på gården... ;)) Men hon har ett gott hjärta, tar hon på sig polisrollen så tittar hon alltid på oss efteråt och viftar på svansen som om hon frågar; "Visst var jag duktig?" :))
   Det låter som om Tippen har haft jättetur som har hamnat i din familj som månar om honom så mycket. Border Collies är ju en ras som är väldigt signalkänslig, på gott och ont. De ser och hör allt och känner av oss, och läser oss människor väldigt väl. Eftersom han vallar både höns och kanin så måste det finnas en vallningsinstinkt där i alla fall. Var inte rädd för att göra fel, ha med honom så mycket du kan, låt honom bli trygg och stabil i samband med fåren. Jag tror att många är för rädda för att göra fel och förstöra hundarna men jag tror inte det är så, gå på vad som känns rätt för sig och din hund. Har ni vägarna uppöver landet någon gäng hör av er, så bjuder vi på kaffe... :))

   Lycka till och skriv gärna och berätta hur det går.

   /Paula

   Radera
 3. Jamen julbadet, det vet ju alla, det ska man ha. Gimmie är en mycket krog hund, och med hennes ungdomliga sett, då blir hon nog jättegammal, och då kan hon hinna hitta på mycket bus.
  God jul till alla djuren och ni också.
  Kram Gitte

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vänta nu... Gimmies fanclub växer...
   Någon som vill ha henne en vecka???

   Kram!

   Radera
 4. Dinnkat hurrar - det är precis så man ska göra med gosedjur och andra leksaker, ner i vattenskålen med dom!

  SvaraRadera
  Svar
  1. :))
   Jag stod och tittade på när Gimmie släppte ner nallen i vattenskålen... Det var med vilje... :))

   God Jul Dinnkatt!!!

   Radera
 5. Hej Paula! Jag tar gärna över Gimmie en vecka eller två, då kan hon få slå sig samman med min bustroll som är likadan. Man får ofta skratta åt alla bravader som sker, men även ibland få använda sin basröst (nåja) och fråga : jaha vad håller du på med då? Då ser hon så oskyldig ut och öronen åker åt alla håll. Fast vad vore livet utan en hund, jo ett urtråkigt liv. Kramar till er alla på Gårdsbacken Mvh/ Lena och numera ensam Schäferpärlan Daffi (våran flock minskades drastiskt på en vecka, då mina Schäfergamlingar dog m 1v mellanrum, 10 och 11år blev dom).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det skulle Gimmie älska!!! :))

   Oj, så tråkigt att du miste dem så nära in på varandra... Jag lider med dig. Du måste sakna dem enormt. Trösta dig med att glädjen av de år man har fått ha tillsammans med dem är starkare än sorgen att mista dem. Då orkar man med sorgen bättre... <3

   Tröstande kramar till dig!
   /Paula

   Radera
 6. Gimmie can come here, too, you know! Oh, we were going to do that but figured there would be an international incident if we attempted to cross the Atlantic together...

  It sounds like Lena could use some good Gimmie company! If Google Translate was correct, she has had some sadness in losing her beloved dogs? I am sorry!

  Stor kramar från Amerika! K.

  SvaraRadera
  Svar
  1. The translation was correct, we all feel sorry for Lena that lost two of her best friends in just one week...

   Sweet of you to care!

   Kram!
   /Paula

   Radera