onsdag 18 december 2013

Bilden på Lilla Lime sprids på facebook


Min bild på Lime med hörselkåpor sprids på Facebook i någon annans namn... Bilden har över 6000 delningar vilket innebär att flera hundra tusen människor har sett bilden. Jag känner mig kluven till detta då syftet med bilden är gott...

Vi vill verkligen få människor att förstå vansinnet med fyrverkerier och smällare... Vi vill att de ska förstå hur många djur som far illa under nyårsaftonen och hur många hussar och mattar som lider med sina djur.

Det känns dock lite surt när ens egen bild sprids i någons annans namn...

Vad tycker ni?

Kontakta Gårdsbacken
gardsbacken@telia.com4 kommentarer:

 1. Copyrightskyddet gäller alla bilder/texter oavsett fotograf/författare och syfte med bilden/texten. Om inte fotografen/författaren givit sitt samtycke får inte bilder/texter spridas/delas utan att foto/förf namn eller bilden/textens källa är angett. Jag blir förbannad då folk delar/publicerar andras bilder utan samtycke då det klart framgår bildens ursprungskälla, i detta fall Gårdsbacken. Å jag blir 'hyper' om bilderna plötsligt fått 'ny' ägare.

  Jag skriver mitt namn tvärs över mina egna bilder jag är rädd om så att det försvårar att olovligt spridas på nätet. Om de publiceras/delas utan mitt samtycke men namnet framgår tycker jag det e ok.

  Just FB är en stor soptipp där folk & fä tar och publicerar det de behagar i många fall helt utan lov och utan att ange person/författare.

  Bilden på Lime e i vilket fall som helst helt bedårande precis som den på Gimmie förra året. Kram på er alla!

  SvaraRadera
  Svar

  1. Bra skrivet... ren fakta!

   Såg nu att bilden har över 8000 delning vilket är MYCKET!!! Men jag tröstar mig med att syftet är gott och kan vi som sagt få en person att förstå dumheterna med raketer och smällare så får det vara värt det.
   Jag har PM:at killen som lagt ut bilden och bett honom skriva Gårdsbackens namn vid fotot, men han struntar i att svara, vilket gör det än surare... :((

   Kram!
   /Paula

   Radera
 2. Även om de används till ett fint syfte är det väldigt väldigt fult att sno någon annans foto/bild!

  Billy hälsar :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har rätt, Rebecca. Och det är inte svårt att skriva källan/fotograf om man vill lägga ut någon annans bild på nätet. Det skulle lindra lite i alla fall även om de inte har frågat om lov att använda bilden.
   Den bild som denne Marcus delat har nu som sagt över 8000 delningar vilket innebär att det är väldigt många som sett den... Förhoppningsvis har den gjort nytta!!!

   Hälsa tillbaka :)

   Kram!
   /Paula

   Radera