tisdag 17 december 2013

Priset i Namnförslagstävlingen


Priset i namnförslagstävlingen är just nu på väg till vinnaren... Hittade en så passande kanin på Ikea som får följa med och framföra priset... ;))


Grattis igen Laila!!!Kontakta Gårdsbacken
gardsbacken@telia.com


4 kommentarer:

 1. Läste ditt inlägg om att ta tillvara BC vallningsegenskaper på rätt sätt. Håller helt med, finns allt för många raser som tagits ifrån sina rätta sammanhang och egenskaper, tyvärr. Men till saken... Köpte själv en BC via blocket som du skrev, dumt gjort kanske men jag gillar min hund:). Men jag köpte för att valla, men han är tok rädd för fåren eller tja var kanske jag ska säga. Han vill inte ens vara utanför hagen.... Var tvungen att fatta ett beslut om vad jag skulle göra, bestämde mig för att bära in honom i får huset. Gjorde så och satte ner honom innan för dörren, själv fortsatte jag med mina sysslor. Fodrade och halmade, satte ingen press på honom. Efter en vecka började han sakta röra sig runt och nu mer är han först ner till fårhuset på morgonen. Han följer med upp på foderbordet även om tackorna stoppar in huvudet för att äta. Så vem vet kanske det finns en liten får vallare i honom ändå. Ska få lite hjälp av en vän som tränar och startar prov med sina BC. Han ska få gå med en av hennes hundar under vallning. Har du varit med om något liknande? Han vallar dock hönsen utan problem;). Fina hundar ni har!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anki och tack för din kommentar!
   Att köpa hund på blocket behöver inte alls vara dumt OM man vet vad man köper. Som jag skrivit om tidigare så säljs Border Collies som rasrena även fast tiken och hanen inte är godkända vallhundar och du därmed inte får registrera valparna, de klassas då som blandrasvalpar. Är man bara medveten om detta när man köper dem och uppfödaren informerar om den saken så är det okej.

   Tack för din trevliga berättelse om din hund. Jag tycker det låter som om du gör helt rätt. Jag får många frågor i huvudet när jag läser ditt inlägg. Hur gammal var till exempel din hund när du köpte honom? Kan någonting ha hänt, som skrämt honom? Vi brukar alltid vara väldigt försiktiga när vi släpper en valp/unghund på får första gången, den får absolut inte bli skrämd av fåren vilket kan vara lätt hänt då fåren snabbt känner av att det "bara" är en liten unghund och de inte behöver flytta sig för honom/henne. Ibland kan de stånga hunden. Sådant måste man vara beredd på kan hända och vara där för att stötta honom/henne. I övrigt så är jag en person som är väldigt noga med att inte ömka hunden när den visar rädsla, så jag tycker du gör helt rätt i att ta med honom ut till fåren... Helt utan förvarning så kan han tända till på fåren och kan blir en jättebra hjälp för dig med fåren. Så bra att du har en bekant som vallar så du kan få hjälp, det är mycket att lära, både för en själv och för hunden. Är det någonting du undrar över får du jättegärna mejla oss... Nu vet jag inte var i vårt avlånga land du bor, men är du i närheten av Örnsköldsvik någon gång får du också gärna höra av dig...
   Ha det så bra och lycka till med vallningen!!!

   /Paula på Gårdsbacken

   Radera
 2. How cute :-) and such a great idea...let's wait for Laila's comment! She will for sure be happy about her priset!

  P.s. We sent a picture via viber...did you get it?
  Kram from Luxembourg

  SvaraRadera
  Svar
  1. :)
   The price has arrived to Laila and she sent me an nice mail and was very glad about it... :)) The White Bunny has a new owner, a Young boy, that likes her a lot, she sent me a Picture.

   No... we have not got any Picture via viber.

   Kramar till er!

   Radera