tisdag 3 januari 2012

Bondepraktikan

Igår var det åter igen en märkesdag i bondepraktikan,
snöar det den andra januari ska det snöa i nio veckor...
...och det gjorde det, och inte lite heller... :((


2 januari; Nioende dagens snö ger nio veckors snö...

På morgonen var vi tvungna att skotta oss ut från gården, det händer inte ofta. I vanliga fall har vi excellent service med traktor och slunga som kommer och tar väck snön på gårdsplanen och vår väg in till gården. Det fortsatte att snöa ymnigt hela dagen så kvällen tillbringade vi... och hundarna ute. Danne och jag slet i flera timmar med snön. Hundarna däremot, hoppade, grävde, busade och tyckte det var alla tiders roligt med snön och man blir på bra humör när man ser deras glädje!!!Snövallen efter Gårdsbackens väg börjar bli ganska hög... :))


Skymtar ni utebelysningen under snön?
 Nu får vi bara hoppas att det inte stämmer denna gång det som sägs i Bondepraktikan om snön... Att det ska snöa i nio veckor. Uschia mig!!!

Bondepraktikan anses som en handbok för bönder med råd och tips och gavs ut i Tyskland redan år 1508. Den kom till Sverige 1662. Det sägs att emigranter hade fyra litterära verk nedpackade i amerikakofferten; bibeln, katekesen, psalmboken och bondepraktiken och de blev på så sätt en del av det kulturella arv som man förde vidare till Nya Världen. Lite info som jag läst i Wikipedia. Vi köper Väderkalender med bondepraktika varje år. Den sätter vi upp på kylskåpet i köket så vi lätt kan anteckna och notera olika märkesdagar.


Årets Väderkalender med bondepraktikaDåligt väder ser alltid värre ut genom ett fönster
/John Kieran
Kontakta Gårdsbacken

3 kommentarer:

 1. Åh det ser härligt ut med snö, vi verkar få en grön vinter i år. Snön som kommer smälter bort på en gång, tråkigt för barn och hundar! Vi får väl se hur det blir, nio veckor snö ?!? ;). Hoppas ni haft en fin jul och nyår. Vi hade en mycket lugn jul och nyår, skönt. Hösten har varit mycker hektisk. Hälsningar från oss alla!

  SvaraRadera
 2. Men ni kan ju skicka lite snö ner till göteborg, vi har bara gröna gräsmattor och regn.

  SvaraRadera
 3. Gabriella, Rebecca...

  Jag postar lite snö till er :))

  Kram!

  SvaraRadera