lördag 7 januari 2012

Ljuva vinterdagar :))

Jo då, än så länge stämmer det här med snö i nio veckor...
Trots att väderleken lovar klart väder och soliga dagar så har det varje dag, sedan den andra januari, kommit lite snö :(( Vissa dagar har det bara snöat lite kallflister men ändå...

Det går i alla fall ingen nöd på oss och hundarna. Vi kan inte ha det bättre, trots att snöskottningen börjar kännas i armar och axlar :)) Vi har passat på att bjuda hem lite släkt och vänner, nu när huset är julstädat och frysen full med godsaker... :)) Det är så himla trevligt att umgås den här tiden på året när man kan sitta inne i skenet av stearinljus och värme från braskamin när det är kallt och mörkt ute.


Idag har vi varit ute med skotern. Vi har återigen försökt att köra upp skoterspåren men nu såg det ännu värre ut i skogen med ikullfallna träd sedan senaste gången vi var ute. Vi fick ha motorsågen med oss och oftast låg det ikullfallna träd på bara några tiotal meters mellanrum.
Det är riktigt jobbigt att plumsa i snön som många gånger går upp till låren om man kommer på sidan av skoterspåret. Efter att varit ute över tre timmar var vi rejält trötta...Solen står lågt och på vissa ställen
kan vi skymta den igenom träden...

Träden står väldigt ödmjuka i skogen och vi försöker rädda så många vi kan genom att slå av den värsta snön från grenarna. Trors att vi var ute i flera timmar så har vi en bra bit kvar av spåret att köra upp. Det får bli en annan dag :))


Träden bugar sig ödmjukt...
Så här såg det ut på många ställen efter spåret...

Bilden är inte arrangerad :))


Må så gott!!!Kontakta gärna Gårdsbacken


2 kommentarer:

 1. Nä fy vad jag längtar upp till norrland när ni lägger ut sånna här vackra bilder! AVUNDSJUK!
  Men vem vet, vi kanske bosätter oss där igen inom en snarare framtid än tidigare trott! Bara att hålla andan tills dess ;)

  SvaraRadera
 2. Åh, det låter spännande...
  Håll oss underrättade :))

  Kram!

  SvaraRadera