onsdag 25 januari 2012

Hoppas du blir minst 20 år!

När vi bestämde oss för att para Gimmie och ta en kull valpar på henne så hade vi redan innan dess bestämt oss för att behålla en tikvalp ur kullen. Eftersom vi "tappat" två tikar på relativt kort tid, p.g.a. ålder och bara hade Gimmie kvar så längtade vi efter att få ytterligare ett yrväder i familjen.


Sex Gimmievalpar :))
Gimmie började valpa sent en kväll för ca två och ett halvt år sedan. Oj, vad spännande det var. Vi hade ordnat med en fin valplåda i köket där Gimmie frenetiskt bäddade några timmar innan vattnet gick. Hon jobbade som tusan med att riva tidningspapper, handdukar och filtar i många och små bitar... :)) När värkarna väl satte igång kom valparna som på ett pärlband. Tre tikar och två hanar. Fyra av valparna var som morsan, tricolorfärgade, och den femte var brun och vit! . Gimmie var stolt över valparna och tillät oss vara i närheten av henne och valparna hela tiden, hon visade inga som helst tecken på att vakta dem mot oss.


Svårt att få hela skaran på bild, här fattas en... Milla, såklart ;))

Vi bytte filtar i lådan så det blev rent, torrt och fint till  henne och valparna. Skönt att allt hade gått så bra och att Gimmie var så duktig att ta hand om dem. Fem valpar, ett perfekt antal! Då fanns det spenar i överflöd åt alla och valparna skulle, var och en, få gott om tid av oss. Vi lade oss för att sova, klockan hade hunnit bli riktigt sent, och vi somnade nöjda och belåtna bredvid valplådan.Fame med morsan...

När vi vaknade efter att ha sovit några få timmar och tittade över valplådans kant så tittade vi rakt på en andra brun/vit valp. Wow, där var hon!!! Fame var född!!! Både Danne och jag kände vid första anblicken, att hon var vår. :))


Hur söt kan man vara på en skala?

Jag har även i ett tidigare inlägg skrivit om begreppet, mina barn och andras ungar, och att samma syndrom finns i hundvärlden också. Man tycker att sin egen hund är den bästa/bäste som finns. Så ni får ursäkta, kära vänner, för i detta inlägg kommer jag att berömma Fame så in i bängen, så ni kommer att tycka det är förskräckligt tråkigt att läsa om det... skulle jag tro ;)) Men det får jag ta ;))Gårdsbackens Dalwhinnie regv1500/2009


Kära Fame!

Tack för att du finns och hoppas att du blir minst tjugo år!!!
Du ger oss mycket glädje av att finnas i vår närhet. Tack!

Vi känner hur mycket du tycker om oss och att du verkligen gör allt,
du kan och förstår, för att vara oss till lags. Tack!

Vi kan i ärlighetens namn säga att vi inte en enda gång blivit riktigt arga på dig,
det går bara inte, du ger oss ingen anledning. Tack!

Du kom till oss när vi precis mist en "en på miljonenhund" och inte trodde att vi kunde få en sådan hund igen. Tänk så fel vi hade. Här kom du och dina kullsyskon och lyste upp våra liv. Tack!

Du förstår ofta vad vi säger till dig och vi blir förvånade många gånger hur snabbt du förstår och gör rätt. Du förstår även ett nej på bästa sätt. Tack!

Som sällskapshund är du den bästa, du följer oss troget vart vi är går. Tack!

Som vallhund är du perfekt för oss, precis den typ av vallhund vi älskar. Tack!

Tack för att du finns och hoppas att du blir minst tjugo år!!!
Du ger oss så mycket glädje av att finnas i vår närhet. Tack!

//Din husse & matte

Det känns riktigt roligt för oss att ha fått en sådan avkomma efter Gimmie, som vi kan avla vidare på. Vi längtar att ta en kull valpar på Fame, och behålla en valp ur kullen. Vi kommer att fortsätta tävla i fårvallning med Fame till sommaren, sedan är tanken att vid hennes vinterlöp para henne. Då blir det småttingar tidigt nästa vår. Det blir någonting att se fram emot. :)) Vi kommer att hålla ögon och öron öppna under sommaren för att hitta en passande hane till Fame, en som har de kvaliteter vi söker hos en vallhund.
Vi är öppna för förslag  :))

Rebecca Crosson har fotat de två nedersta bilderna på Fame.Till sist...


Champis...
-den vallande kaninen 
kommer i nästa inlägg :))
Håll koll!!!

Kontakta gärna Gårdsbacken
1 kommentar: