söndag 14 oktober 2012

Gullina vakar över Champis

Det var lite spännande för oss att se hur det skulle fungera med Gullina och Champis när resten av hönsflocken flyttade in i hönshuset.


Gullina berättar för Champis att hon
kommer att försvara honom om det behövs...

Jag berättade för er tidigare om båset jag ställt iordning för Champis i fårstallet. Det får bli hans alldeles eget utrymme. Dörren dit får alltid stå öppen, så han får skutta in där närhelst han vill. Då får han själv välja om han vill hänga med hönsen eller fåren... eller vara för sig själv om han föredrar det... :))
Gullina håller sig nära Champis hela tiden...

Så var det då dags för hela hönspatrullen att invadera hönshuset efter ett antal månader i sommargården. Först gick Stortuppen Harry och efter honom stegade resten av gänget in. Gullina fick stora ögon när hon fick syn på stilige Harry, men fick sekunden därefter även syn på några av Harrys följeslagare, hönsen... Dessa var en inte lika lockande syn för Gullina, nu burrade hon istället upp sig ordentligt, redo att ta strid... En av de ljusgrå hönsen, Halta Lotta (hon heter så på grund av att hon just haltar) närmade sig Gullina, vilket inte var så populärt. Gullina gick till attack mot Lotta... De fajtades rejält... fjädrarna rök till höger och vänster... Halta Lotta gav sig till slut, Gullina är så mycket större. Nu stod nästa höna istället på kö, redo att ta ny strid... ännu flera fjädrar rök... Gullina stod återigen som segrare.Gullina håller ett vakande öga på Champis...

Champis observerade striderna lite på avstånd, han var inte rädd, snarare nyfiken på det nya gänget.
Efter några närkamper började det lugna ner sig. Stortuppen Harry ställde sig till slut nämligen i vägen för de stidslystna hönsen och gav dem inga fler chanser till slagsmål. Så det räckte tydligen med detta för nu är Gullina helt accepterad av de andra hönsen och det finns inte en antydan till bråk mellan dem. Skönt att det ordnade sig så snabbt.

Champis däremot, blev jätteglad av att få så många nya vänner... tyckte han... Hönsen däremot var aningen rädda för honom till en början och så fort han skuttade runt så flaxade de åt sidan. Men höns är nyfikna, och kycklingar kanske ännu nyfiknare... så ganska snart så närmade de sig Champis. Gullina höll koll... skulle de vara snälla mot hennes bäste vän? De skulle inte våga annat... Hon markerade tydligt att Champis var hennes vän och han är en fredlig liten krabat som inte gör en fluga förnär och bara efter en stund så var även Champis helt och hållet accepterad. Det gick så makalöst smidigt hela proceduren och det var en fröjd att se hela skådespelet, kan jag tycka. Tänk att höns och kaniner kan finna sådan gemenskap!!!Champis lärde sig snabbt att skutta ut och in genom hålet...

Det lilla hålet då, som vi gjorde till Champis så att han skulle kunna skutta ut ifrån hönshuset och ha en alldeles egen matplats, hur fungerade det? Jo, eftersom Champis är en mycket klok liten kanin så räckte det med att jag visade honom hålet, och putta honom lite i baken så att han hoppade igenom, så är det nu inga som helst problem. Champis skuttar, fram och tillbaka, ut och in genom hans lilla hål. Oftast så väljer han att tillbringa dagen inne hos hönsen, men vi får väl se när fåren flyttar in, kanske kommer han att föredra dem då, vi får väl se...Underskatta aldrig de små djuren!!!Det är så fascinerande för mig att se... hur väl Champis har blivit emottagen av Stortuppen Harry, vicen, höns och kycklingar. Trots att Champis kan välja fritt var han vill vara så väljer han att tillbringa dagarna med hönsen. Gårdsbackens höns var inte vana med en skuttande krabat med vande sig förvånandsvärt snabbt med honom.
Gilla Gårdsbacken på facebookGårdsbacken blog is written by Paula Lundberg & Dan Westman
Please contact Gårdsbacken
# +46 706597199
You people, who visit our blog and want some information about Champis -the herding rabbit, Please write "Champis" in the box, in the upper right corner of the page. and you will find information about this Big little rabbit  :))

2 kommentarer:

 1. Åh, vilken underbar Höns/kanin mamma Gullina är mot Champis. Härligt att lugnet lade sig så snabbt. Tuppen verkar nästan lika klok som Gullina;-)Kram till er alla

  SvaraRadera
  Svar
  1. :))
   Jag kunde tydligt märka att Gullina höll extra koll på Champis när någon av de andra hönsen närmade sig honom. Helt klart att hon vaktade honom. Nu var de andra väldigt snälla mot Champis så hon kunde slappna av ganska snart, som tur var... :)) Och att Stortuppen har pondus märker man tydligt, jag tror faktiskt att Gullina föll ganska pladask för honom ;))

   Kram!
   /P

   Radera