onsdag 31 oktober 2012

Nu är det vinter på Gårdsbacken

Allting är vitt, vitt, vitt...

Den kom lite tidigt i år... snön. Tänk positivt, det blir så mycket ljusare, brukar folk säga :)) Okej, det är bara att gilla läget och vi är helt klara med alla förberedelser inför vintern på Gårdsbacken, så låt det snöa!Den vackra elden från braskaminen...

Samma dag som första snön kom gjorde vi upp vinterns första eld i braskaminen, och det finns inte mycket som slår en värmande, vacker brasa. Det är helt oslagbart, underbart att göra upp eld i kaminen, lägga sig ner i soffan, dra över sig en mysig filt och bara ligga och titta på den vackra elden och efter en stund tillåta sig att somna en stund. Mysfaktorn är då megahög!!!Marken täcks nu av ett snötäcke och kornåkern är upplöjd.


Gässen är tåliga mot kyla...

Får, höns och kanin har fått flytta in till mildare gradtal i lagårn och tycker nog att det är rätt skönt, men gässen därimot, de får vara kvar ute en stund till. De har såklart sitt gåshus att gå in i om de vill, med torrt spån och hö på golvet, men ofta föerdrar de att spankulera omkring på tomten istället. Jag tycker nog att det ser lite kallt ut om deras fossingar... Brrr!!!


Danne byter däck på släpvagnen

Det är mycket som ska förberedas på en gård inför vintern. Förrutom att ordna för djuren som självklart har prio ett så är det mycket annat som ska ordnas också. Däck ska bytas, grus ska köras hem, vinterträningshage ska byggas, grejer ska bäras "under tak", stängsel ska rivas... och mycket, mycket annat. Men när allt detta är fixat och man kan säga att; nu får det snöa om det vill, så känns det helt okej att det blir vinter... :))


Hundarna tycker om att busa i snön :))

Hundarna gör mig alltid glad, där vilar inga ledsamheter inte. Det får vara vilket väder som helst så är de lika sprudlande glada i alla fall. Att få vara ute och busa i snön, det älskar dom verkligen!!! Å andra sidan... de behöver ju aldrig tänka på snöskottning och sånt... ;))
Ett vänligt ord kan hålla en varm hela vintern...


Gilla Gårdsbacken på facebookGårdsbacken blog is written by Paula Lundberg & Dan Westman
Please contact Gårdsbacken
# +46 706597199About ChampisYou people, who visit our blog and want some information about 
Champis -the herding rabbit,  Please write "Champis" in the box,
in the upper right corner of the page. and you will find information
 about this Big little rabbit  :))
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar