måndag 19 november 2012

Champis och hans fem kumpaner


Jo ni... Champis börjar bli varm i pälsen här på Gårdsbacken. Han tar för sig mer och mer och nu är det snart bara hundarna som han ännu inte har charmat och lindat runt lillfingret...hmmm... lillklon, menar jag :))

Nu senast är det Gårdsbackens fem kycklingar som han charmat totalt. De har i princip lämnat sin hönsmamma för att hänga med Champis, hela dagarna. Hålet som Champis har för att kunna hoppa fritt mellan hönshus och fårstall är stort nog för att kycklingarna också ska kunna hoppa ut, och det är precis vad dom gör... hela tiden!Champis har börjat ta med sina kumpaner ut på upptåg...

Och Champis är inte sen att locka med dem på sina upptåg. En dag förra veckan när jag var inne med en liten brödbit till Champis så tog han bara en snabb tugga av brödet. Jag såg på honom att han hade bråttom och mycket riktigt, med fem små kycklingar, i olika färger, i släptåg så skuttade han ut från hönshuset och in i fårstallet. Det var bestämda skutt och jag kunde se att han hade något i tankarna, något fuffens förmodligen.

Det är inte så enkelt att ta sig in till fåren för Champis. Först måste han skutta över hela golvet i fårstallet, därefter in i hans eget lilla kryp-in och väl där inne, i ett hörn, så har vi gjort ett litet hål för honom att kunna hoppa in till fåren om han vill det. Det brukar han vilja... Vi brukar kunna se på fåren när han är där inne, då står de nämligen upptryckta mot ena sidan av rummet och lille Champis brukar trycka ner sig i höet i den andra sidan och ligga där och mysa och har full koll på omgivningen.Champis drog med alla kycklingar in till fåren...

Den här dagen... drog han iväg med alla fem små kycklingarna. Han hade för avsikt att ta med dem in till fåren. Och självklart hängde de på... de verkar se upp till Champis. Så som små kycklingar följer sin hönsmamma följde de nu efter en liten skuttande kanin istället. Det känns som om man inte skulle blivit förvånad om kycklingarna skulle ha skuttat fram, dom också... :))

Så genom hela fårstallet... in i Champis kryp-in... och därifrån genom det lilla, lilla hålet så hoppade först en liten Champisfärgad kanin och efter honom, som på ett pärlband, fem små kycklingar, in till fåren. Fåren som tyckte det räckte att de måste dela utrymme med en kanin blev väl inte överväldigad när skaran utökats från en varelse med långa öron till fem varelser med näbb.Man blir trött av utflykter...

Utflykten till fåren gjorde att både Champis och hans kumpaner, efter en stund, blev trötta och jag skrattade lite för mig själv när jag såg dom sex, med Champis i täten, nu skutta tillbaka till hönshuset. Det dröjde inte länge förrän alla sex hade kurat ihop sig tillsammans i en liten hög på det värmande höet och snart... mycket snart... sov de alla... tätt ihop.Sov Gott!!!


Gott natt alla... Sov så sött!!!
Och dröm om kycklingar och kaniner :)
 

Gilla Gårdsbacken på facebookGårdsbacken blog is written by Paula Lundberg & Dan Westman
Please contact Gårdsbacken
# +46 706597199About Champis
You people, who visit our blog and want some information about 
Champis -the herding rabbit,  Please write "Champis" in the box,
in the upper right corner of the page. and you will find information
 about this Big little rabbit  :))10 kommentarer:

 1. Underbar bild på Champis o kycklingarna :-) såg att Champis-filmen strax passerar 3 miljoner :-) Vi hörs! Lill

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lill!

   Tack!
   jag tycker själv mycket om bilden där Champis har kurat ihop sig tillsammans med kycklingarna. Den berör <3

   Och kan du förstå! Snart tre miljoner visningar!!! Det hade vi väl aldrig kunnat tro, eller hur? Vi får bjuda in till tremiljoners-fest för alla inblandade, när/om filmen kommer upp till det!

   Kram!
   /P

   Radera
  2. Låter bra det :-) kram!

   Radera
  3. 2 997 864....... Eller så går det ju att frossa på UH :-D träffade gammelhusse o gammelmatte igår, ute på jobb :-) champis kom naturligtvis på tal :-)

   Radera
  4. UH är alltid bra... :)) fast jag tror inte de tillåter kaniner vid bordet, så det blir nog att vi bjuder hem :)
   Champis är självklart hedersgäst!

   Tänkte på det... Vilket drömjobb du har :)) Att få gå på kakkalas, och få betalt ;)Å andra sidan kanske du har ont i magen idag? ;)

   Kram!
   /P

   Radera
 2. Naaaaw, herregud va de e gulliga. Bilden på de alla sovandes i höet e ju bara fööör söt! Klart kycklingarna vill hänga med 'kungen', det ger ju bättre status:-) De blir nog sura då de vuxit ur hålet ;-)Kram på er.

  SvaraRadera
  Svar
  1. :))

   Det kan du tänka, fem levnadsglada yrhättor till kycklingar som är vana att röja runt i lagårn och göra lite som de vill, med Champis som boss och uppdragsgivare...
   ...De kommer säkert att göra uppror den dag de inte kan pressa sig genom hålet :))

   Kram!
   /P

   Radera
 3. Åh vilka fantastiska djur ni har! man blir alldeles varm i hjärtat av att läsa dina inlägg! Underbart efter en lång dag på jobbet :)
  Kram!
  Elsa (o Aska)

  SvaraRadera
  Svar

  1. Tack snälla Elsa!

   Vi har precis pratat om dig...
   Jag hör av mig :))

   Kram till dig och Aska
   /P

   Radera
 4. What a grand description of the chicks as "a string of pearls", Paula! I love the look on the wooly ones' faces.

  That is a dear sight of Champis cuddled in with his friends.

  Kram, K.

  SvaraRadera