tisdag 13 november 2012

Underbara promenader


I dag fick kameran följa med på vår hundpromenad, så här har ni möjlighet att följa med, ni också... om ni har lust... :))


Höga, glada svansar... :))

Vi försöker att ta minst en timmes promenad om dagen med våra hundar denna tid på året. Ofta går vi små skogsbilvägar eller innan snön kommer tjavar vi ofta omkring planlöst i skogen, tur säger jag att hundar och Danne är med annars har då jag varit vilse på två röda sekunder... med mitt lokalsinne... eller rättare sagt, brist på lokalsinne... :))


Marken är vit av frost.

Under dessa promenader säger vi så lite vi bara kan till hundarna. Eftersom man proppar dem fulla med kommandon dagarna i ända så tycker vi att de förtjänar lite ledig tid ibland, så ofta går Danne och jag och pratar med varandra medan hundarna springer fritt, nosar och upptäcker massor av saker på egen hand. De har trots detta, full koll på oss...


Tallis kommer med jämna mellanrum tillbaka till oss för att checka läget...

Gårdsbackens Talisker är på besök på Gårdsbacken den här veckan. Vi har honom på "träningsläger" i vallning och kör ett rejält vallningspass om dagen med honom. Han är fin och har ett natutligt driv mot fåren. Han skulle nog driva fåren till "världens ände" om man skulle tillåta honom ;))



Tallis vet om att han är snygg och poserar gärna framför kameran.

Det viktigaste med promenaderna är att hundarna får springa lösa. De måste få ha den friheten eftersom det finns så mycket energi i deras kroppar. Självklart med respekt till det vilda djurlivet i skogen, men BC'n har sällan lust att spåra eller jaga vilt, utan följer alltid oss på lagomt avstånd.



Naturen i sig är ett konstverk...

Danne och jag njuter också av dessa promenader, det är skönt när det biter lite i kinderna av kylan och ju kallare desto skönare sedan att komma in och göra upp eld i braskaminen...



Gårdsbackens hundar med isen och sjön i bakgrunden...

Isen börjar nu lägga på sjön.

Snön töade ju bort igen och det har varit milt en period, men nu har det blivit lite kallare och isen håller på att lägga på sjön. Det blir vackra bilder i solnedgången...



Fame hon finner sig i det mesta hon...
med knasig husse och matte som hittar på konstigheter ibland ;))


Hoppas ni tyckte om promenaden... :))





Gilla Gårdsbacken på facebook



Gårdsbacken blog is written by Paula Lundberg & Dan Westman
Please contact Gårdsbacken
# +46 706597199



About Champis




You people, who visit our blog and want some information about 
Champis -the herding rabbit,  Please write "Champis" in the box,
in the upper right corner of the page. and you will find information
 about this Big little rabbit  :))



2 kommentarer:

  1. Tack för att vi fick följa med ;-) Underbara bilder!!! Fame ser verkligen 'konfys' ut där hon sitter placerad på 'piedestal', men det bästa man har sätter man ju på en sån eller bordet heter det väl..... Ha det gott.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var kul att du ville följa med... :))

      ...fast jag skulle nog hellre vilja ha dig med på promenaden "for real" :))

      Kram!
      /P

      Radera