måndag 30 juni 2014

Höga Kusten Game Fair 2014


Vilken miljöträning för vår lilla Lime! Från att allt som oftast vistas hemma på trygga Gårdsbacken, plötsligt hamna i hetluften på Norrlandskustens Jakt- & friluftsmässa med gevärsskott, permobjörn, levande vildsvin, hoppborgar och så vidare...


Viltkorv är något som man kan hitta på en friluftsmässa...

Höga Kusten Game Fair är som sagt, en årligen återkommande och välbesökt Jakt- och Friluftsmässa. Det var fösta gången som vi besökte mässan, för trots att både Danne och jag har jägarexamen så är vi inga direkta jägare. Vi tog jägarexamen mest för tryggheten, om något rovdjur skulle angripa våra tamdjur, om vi skulle behöva nödslakta något av våra djur, eller om till exempel räven skulle ta sig in till våra höns. Det är märkligt hur man fungerar, jag tycker en räv är så vacker, en rävhona med en kull ungar, lekandes i en skogskant, kan vara en underbar upplevelse att bevittna... Men om samma rävhona tar sig in i hönshuset, så blir hon ett rovdjur och ett villebråd och man vill inget annat än att försvara sina djur.


Det mesta på mässan handlade om jakt och det var intressant att se hur jägarna
handskas med sina hundar. Här lockas en jakthund till att väckas intresse
av en död räv...

Om vi nu inte är några jägare så är vi i alla fall naturmänniskor och hittade massor av intressanta ting på Game Fairmässan. Det handlar om skog, det handlar om jakt och det handlar mycket om hundar. Vi kunde hitta många olika aktiviteter för hundar... Man fick testa apportering, rallylydnad, levande vildsvin, permobjörn och entusiaster av diverse olika jakthundsraser hade egna montrar och berättade gärna om just sin ras...


Detta är Svenska Gråhundsklubbens monter... Gråhundar och jaktvästar...

Vi stannade till och tittade/lyssnade på kocken Daniel Engellau, känd från
Köksmästarna på tv. Han lagade en maträtt av älg.

Många av mässbesökarna hade med sig sina hundar och vi fick se många fina jakthundsraser. Allt i från urgulliga finskspetsvalpar till ståtliga jämthundshanar. Jag tycker att vorsthrar är så otroligt vackra hundar. Limpan som vallhundsras kändes väldigt malplacerad, men hon trivdes som fisken i vattnet... och fick många jakthundskamrater... :))



Till lunch käkade vi viltkebab, Mmm!!!

Vi tog alltså tillfället i akt och passade på att miljöträna Lime och det är så härligt att se att hon är så cool i situationer som serveras på en jaktmässa. Förutom att det "skjuts till höger och vänster", självklart under ordnade former, så rör det sig väldigt mycket folk, många med hundar på mässområdet. Vi närmade oss vildsvinshägnet med Lime och vildsvinet sprang nära stängslet och utmanade nästan henne och de andra hundarna på andra sidan om stängslet. Lime viftade på svansen åt vildsvinet!!! Var det rätt reaktion månne???


Lime!!! Du borde nog ha lite mer respekt för vildsvinet...!!!

Här checkar Lime av ett uppstoppat svin!!!

På mässområdet kunde även ens hund få ett arrangerat björnmöte om man ville betala för det. Inom inhägnat område så kunde man släppa sin hund och bevittna hur den reagerar på ett björnmöte, en "uppstoppad" verklighetstrogen björn, fastsatt på en permobil, fjärrstyrs av en karl och Lime fick syn på björnen på ett relativt nära håll... Hon reagerade... hon blev inte skrämd, men hon markerade tydligt för oss att hon sett björnen och att den inte är att leka med... Skönt att se kan jag tycka.



Här står Danne och Lime bara ett tjugotal meter ifrån björnen och Lime
reagerar på ett sätt som visar oss att den inte är att leka med...

Sist, med absolut inte minst så besökte vi Royal Canin's monter på mässområdet. Vi har precis inlett ett mycket gott samarbete med Royal Canin, den tillverkare av det hundfoder som vi alltid givit till våra hundar. Ett samarbete som vi på Gårdsbacken är mycket stolta över.



Royal Canins monter på mässområdet.

Danne samtalar med den mycket "hundfoderkunnige" Jan Svensson 
på Royal Canin...


Jan Svensson på Royal Canin berättar för en mässbesökare om deras foder...

För oss på Gårdsbacken finns det bara en fodertillverkare...

Vilken bra dag det blev... både för oss och för vår lilla Limpa. Och ni kan tro att hon är trött nu, efter gevärsskott och björn- och vildsvinsmöten. Hon kommer, precis som oss, att sova gott inatt...


gardsbacken@telia.com





lördag 28 juni 2014

Vad beror det på att Lime är trött???


Vad beror det egentligen på att Lime verkar så trött??? Kan ett rackartyg ha tagit på kraftera månne?

 


Frun på gården... det vill säga jag själv... höll på att rikligt vattna en av mina rabatter och medans jag gjorde det så gick jag inomhus för ett tag.

En av anledningarna till att jag efter en stund funderade på var Lime höll hus var på grund av att det var så tyst och lugnt, och det är med Lime som med myggen... När det är tyst är det något jävulskap på gång.

Jag fann henne precis utanför ytterdörren... Där låg hon och halvsov, hon såg trött ut och hon var SMUTSIG!!! Oboy... Vad har hon nu hittat på, var min första fundering och i samma stund kom jag på vattenslangen som vattnade min blomsterrabatt, jag gjorde omedelbums en koppling...


-LIme, visa mig din tass... Men ska inte den vara vit???

Den kopplingen visade sig vara helt korrekt. Lime hakade på när jag styrde stegen mot min nyss vattnade rabatt och hon syntes lite stolt... Titta matte... har jag gjort... alldeles själv??? Jag har jobbat jättehårt och därför är jag lite trött nu...



Lime vill visa er hur hårt hon har jobbat...

Det är inte alltid så enkelt att kombinera lösspringande hundar i trädgården med vackra gräsmattor och blomstrande rabatter, det är en ekvation som inte går ihop riktigt. ... Jag muttrade lite på Lime och sa att vi inte var riktigt överens om vad som var duktigt och inte... :)) Med kratta och extra blomjord så kunde jag sen återställa rabatten, i alla fall hyfsat...

Det är inte så ofta som Lime hittar på rackartyg, men när hon gör det så gör hon det ordentligt

Det här med att ha hundar lösa i trädgården går i vanliga fall helt lysande, våra hundar har tre ställen i trädgården där de är tillåtna att gräva, under farmors gran, på baksidan altanen och under ljugarbänken och de brukar faktiskt hålla sig till de ställena... sen blir det kanske ett undantag ibland... :))


gardsbacken@telia.com




fredag 27 juni 2014

Royal Canins fodertunnor


Ibland, när man köper en säck Royal Canins  hundfoder så får man en fodertunna med på köpet...

Vi har, så länge vi haft hundar, köpt Royal Canins foder till våra dem och därför har det blivit några tunnor genom åren. Fodertunnorna är helt perfekta... Vi hittar massvis med bra grejer att fylla dem med.


En kunglig kanin... :))

Vi har tunnor för pellets till fåren, mat till vaktlarna, snäckskal och foder till hönsen, korn till gässen och en tunna för kaninmat. De är perfekta att förvara lagårdsdjurens mat i, då kommer inga råttor åt fodret. Dessutom så har vi så klart även hundmaten i tunnor. Det är enkelt att hantera maten då man förvarar den i dessa fodertunnor.

För att inte tala om hur roliga Hope tycker de är att hoppa upp på, jag är övertygad att hon känner sig kunglig däruppe på tunnan... :))

gardsbacken@telia.com




torsdag 26 juni 2014

Renskurat lagårn


Några av årets minst glamorösa dagar är när lagårn ska renskuras... Men belöningen är när det sedan doftar såpa och lyser skimrande rent i djurens stallar.


Såpa är en god vän till mig... ;))

Det tar några dagar, men nu är det gjort!!! Jag skottar och sopar ur allt från hönshuset, allt spån från golvet, allt hö från reden, damm från värmelampor och fönster och jag tömmer ut deras badsand. När allt är ute, så kör jag igång högtryckstvätten och det blir som värsta tvätt/diskmaskinen där inne, eftersom jag inte snålar på såpa... :))




Vi har ju våra höns i en sommarhönsgård på ett helt annat ställe än där de huserar på vintern. Det gör att jag kan rengöra noggrant och låta hönshuset stå tomt och torka upp och vädras ur riktigt under sommarhalvåret. Det fungerar jättebra och jag har aldrig, under alla år med höns, råkat ut för några parasiter på dem.

Danne skottar ut "fårdongen" för hand!!! Det tar honom ett par dagar av hårt arbete. Och när dongen är ute då kommer skurtanten Paula farandes... Hon fejar och skurar, hon lämnar inte en uns smuts kvar, allt ska bort!!!


Danne skottar ut fårdongen för hand...!!!

Såpaskurar fårstallsgolvet...

Det känns skönt att få detta gjort tidigt på sommaren, så slipper man att flugor och andra insekter som lever loppan i den miljön. När det istället är rent och fint så känns det fräscht.


Dongen är ute, golvet är sopade, nu ska här såpaskuras!!!

Jag funderar på att måla på väggarna lite, i får- & hönshus, denna sommar. Det blir alltid lite skavt under en vinter med lagårn full av djur. Men nu är det i alla fall rent och fint och djuren är välkomna in igen till hösten, efter sommaren, men vi hoppas att det blir en låååång och fin höst, så att de kan gå ute läääänge... :))


Dom gör det flit... slangarna och kablarna... trasslar ihop sig!!! :((

 
Ha en fortsatt bra dag, ni alla fina!!!



gardsbacken@telia.com








onsdag 25 juni 2014

Ett bord att "hänga vid"


Vi hade en gammal vedklyv i lagårn... ett gammalt stort schabrak som aldrig skulle komma att användas igen...

Den hade liksom ingen skyddsutrustning, eller mer bestämt sagt, den var helt livsfarlig att använda. Visst, den har kluvit sina klabbar under åren, men det var på tiden då det inte fanns några alternativ.

Vi ville bli av med den, den tog jättestor plats och den platsen behöver vi till annat. Sagt och gjort, Danne tar fram motorsåg, och rondell för att såga vedklyven i mindre bitar, för att vi ens skulle klara av att få ut åbäket ur lagårn. Ja, varför tog jag ingen bild, innan sågningen för...Tänkte tyvärr inte på det.

Här ser ni vårt "hängbord"

Inuti klyven fanns en stor "skiva", där själva "yxbladet" satt fast och som roterade runt, runt. Fråga mig inte riktigt hur den fungerade, vad som gjorde att "skivan" gick runt. Den var mycket välgjord och tung som stryk. Vi fick hjälpas åt för att kunna ställa skivan på högkant och rulla ut den ur lagårn. Vi tittade lite närmare på den och kom fram till att vi tyckte att den var lite skalig att köra på sopsorteringen, det kanske skulle vara kul att spara någonting av historien.

Sagt och gjort... Vi såg ett "hängbord" av skivan och av fyra stockar så sågade vi till fyra bordsben som vi fäste på undersidan. Mitt i skivan fanns ett hål, så vi köpte ett parasoll som var som gjord för hålet. Vi sparade "yxan" som var fäst vid skivan, den får symbolisera den gamla eran. Kanske kan den fungera som flasköppnare.


Detaljstudie av "yxan"

Vedklyven har tillverkats av dåtidens händiga män, den tog säkert sin tid att göra då den var väldigt välgjord. För oss tog det bara några minuter att såga upp den till bitar stora nog att orka bära. Därför är det kul att kunna bevara en del av historien. På bordskivan har jag dessutom ställt en gammal träkorg, som användes i skogsplanteringen att bära trädplant i. I korgen var det nämligen fäst trasor som man fuktade och som planten lades under för att bevara fukten. Jag har planterat kryddväxter i träkorgen. Det blev så fint och när jag tittar på den så känner jag historiens vingslag...


Planterade kryddväxter
 
 
Var sak har sin tid




gardsbacken@telia.com



tisdag 24 juni 2014

Ordningen återställd...


Gimmie fick STORA ögon då matte trollade fram en ny Gimmienalle...


Varsågod Gimmiegumman, den är till dig!!!

Hur man ska förmedla att hon ska vara lite varlig med nallen är en annan sak. Iofs så är jag inte helt säker på att hon är den skyldiga alla gånger, Gimmie brukar faktiskt bara "snutta" lite i tyget på nalle...  Det finns ju fler hundar på gården... ;))


Gimmie är egentligen väldigt varsam med sin nalle... Hon noppar lite varsamt
i pälsen på nallen...


gardsbacken@telia.com



lördag 21 juni 2014

IK2 tävling i Stjärnhov


Vi jagar våra fattade tre SM-poäng med Fame. Dessutom så finns det inte så många IK2-tävlingar som geografiskt ligger i vår närhet, nope, vi måste kuska runt en bit... :))

I veckan som var så packade vi oss själva och hundarna i bilen och styrde kosan söderut, med destination Stjärnhov, i närheten av Södertälje. Vi hade anmält Fame till en IK2-tävling mitt i veckan, bara en dag. Annars är det vanligast att man tävlar på helgen och under två dagar.


Domargenomgången innan tävlingen

Okej, vi körde på natten... Danne och jag turades om att köra, så vi kunde sova medans den andre körde. Det gick perfekt och vi var framme i god tid till domargenomgången. Domare för dagen var Sven Sognevik.


Danne och Fame precis vid starten. Foto: Lisa Bång

Banan såg inte allt för svår ut. Kruxet skulle möjligtvis vara hämtet, då fältet var ganska trångt, där fåren ställdes ut, knappt trehundra meter bort. Om du valde att skicka hunden åt vänster så var den tvungen att passera hanteringen (där fåren som används i tävlingen står) Fältet var dessutom väldigt kuperat så föraren såg inte sin hund, speciellt inte om man skickade just vänster. Valde du däremot att skicka höger så ställde diverse träddungar och stenpartier till det, det skulle bli spännande för förare som valde att skicka sin hund åt höger att se vilken väg deras hund skulle ta.

Jag vet inte varför jag tvivlade på Fame. Jag tänkte hur ska hon fixa detta??? Jag brukar inte vilja påverka Danne innan tävlingen och fundera på åt vilket håll han ska skicka Fame i hämtet, det får han avgöra, jag tror att jag skulle bara förvirra honom om vi skulle diskutera vilket håll han ska skicka Fame. Danne och Fame har ju inte så mycket erfarenhet ännu och varje gång vi kommer till en tävling så tycker jag att det ser såå svårt ut. Hämten är långa, ja, hela bana är lång egentligen. Jag brukar säga att alla hundar och förare som ställer upp i en IK2-tävling är verkligen jätteduktiga. Det krävs mycket av både förare och hund för att klara en IK2-bana.


Lisa Bång har fotat Fame under tävlingen...

Tävlingsplatsen låg väldigt vackert till, i anslutning till djurägarens bostad, den djurägare som så vänligt ställer sina djur och sin gård till förfogande så att vi kan få tävla med och utveckla våra vallhundar. De är så värdefulla. STORT tack till Viktoria Fornander!!!

Det var 37 startande för dagen. Danne och Fame hade startnummer 31, sen start alltså. Det skulle visa sig att tävlingen inte var så jätteenkel, många ekipage fick bryta. kommer jag ihåg rätt så bröt tretton ekipage och oftast så var det just hämtet som ställde till det.

Danne skickade Fame i ett högerhämt... Åhhh, hon gick sååååå snyggt!!! Jag måste börja lita på vår hund, hon fixar det. Hon fick full poäng på utgången, jag tror faktiskt inte det var så många hundar som fick det den här dagen. Danne blåste ner henne i upptaget och hon startade fåren lite snett, de ställdes ut ganska nära hanteringen, så fåren drog mot hanteringen, hon tappade två poäng för detta. Som tur var så lyckades Fame hålla djuren från hanteringen, många hundar tappade dem, då draget är starkt mot de andra fåren. Framdrivningen är vårt dilemma för tillfället, den ska gå, oftast rakt mot föraren, genom en framdrivningsgrind. Eftersom fåren drog mot hanteringen så blev redan början på framdrivningen, för Danne och Fame, sned och här måste Fame lära sig att lyssna på Dannes visselkommandon. På framdrivningen tappade de hela fjorton poäng, eftersom de även missade framdrivninsgrinden. Rackarns!!!  Å andra sidan får man se till det som var bra och åka hem och träna på den som inte var bra.

Fames fråndrivning var okej. Första "benet" var felfritt men crossgrinden missades. Danne hade innan tävlingen förberett sig på linjen mot crossgrinden, men ändå så styrde han Fame fel, den linjen kan vara svår att se. Tolv missade poäng i fråndrivningen blev det. Att missa en grind är dyrt!


Fame och Danne prickar första fråndrivningargrinden. Foto: Lisa Bång

Delningen helt okej, de är så duktiga i närarbete, Danne och Fame. Tyvärr så blev Danne lite otydlig när han visade Fame vilka två får han ville att hon skulle hålla så hon tittade på fel flock och missade ett par poäng helt i onödan.


Danne och Fame i delningsringen...

Sista momentet, fålla, gick också bra. Ett litet stopp för fåren innan de vackert gick in gjorde att de tappade två poäng även där, men tävlingen utfördes med beröm godkänt. Totalpoängen blev 68 poäng av hundra och de slutade på en trettonde plats. Det är endast topptiohundarna som får SMpoäng. Men vore det inte för det så skulle vi ha varit väldigt nöjda, en trettonde placering är jättebra.


Här har de precis lyckats få in fåren i fållan...

Här kan ni se resultaten från tävlingen.
http://vallreg.svak.se/t_calendar.php?MENUSELECT=3&TAVLING=6158&RESULT=1

Så även om det inte blev några SM-poäng så är vi nöjda. Fame är så duktig och det krävs bara mer erfarenhet, både för henne och Danne. Dessutom så ser man vad man behöver träna på... Framdrivningar skulle inte skada att nöta vidare på... :))

Så var då tävlingen till ända och vi vände kosan hemåt igen. En dagstur, på x antal mil. Tyvärr så hade min förkylning precis brutit ut så jag kände mig allt annat än i toppform. Det var en solig och varm dag och jag letade mest skugga och satt där och snörvlade. Därför blev det inte speciellt många bilder tagna av mig heller...


Naturen vid Höga Kustenbron bjöd på magisk himmel...

När vi svängde in på Gårdsbacken, ganska precis ett dygn efter det att vi lämnat gården, kändes det riktigt bra att krypa till kojs...


gardsbacken@telia.com



fredag 20 juni 2014

Glad Midsommar önskar jag Er!


Nu har vi inte riktigt vädrets makter med oss denna midsommarhelg, jag trodde inte mina öron när jag pysslade med frukosten i morse och hörde ett smattrande på altantaket... Det haglade!!! What!!!




Det är midsommar och det haglar... När vi gick djurrundan i morse var det nästan att man önskat att man tagit på sig mössan. Nää, brrr... alldeles för kallt för mig! Dessutom har jag lyckats dra på mig en förkylning och känner mig allmänt lite småfrusen, även utan hagel.


Fame säger GLAAAAAD midsommar på Er alla!!!

Det kommer att bli ett lugnt midsommarfirande för min del, det känns inte skoj att tacka nej till en inbjudan men ibland måste man lyssna till sin kropp. Sommarförkylningar är nästan värst... :( Mosig är ett uttryck som beskriver mig just för tillfället, å andra sidan ska jag inte klaga, det är långt mellan gångerna som jag är förkyld.


Nu är inte Lime lika pryd som hon ser ut, då hon rullade sig i gödsel bakom
min rygg när jag plockade blommor till midsommarkransen... :(

En midsommarkrans måste jag ändå binda mig, förkylning och hagelskurar till trots. Jag tycker de är så vackra... Den kommer att få pryda bordet vid sillmiddagen idag... :))


Sist ut att fotograferas med kransen var Champis, som fick äta upp några av
de rödklöver som var bundna i kransen... :))

Hoppas att ni får en riktigt skön midsommarhelg med allt om hör till, nu startar sommaren!!!


 

gardsbacken@telia.com





torsdag 19 juni 2014

Förvirrad grävling på stan...


Jag fick vara med om en liten udda grej för några dagar sedan, när jag var på stan.




Jag skulle gå in på Jysk och såg i ögonvrån att det hade någon annan också för avsikt att göra. För precis bredvid mig kommer en grävling tassande med sina stora fötter, mitt på parkeringen, till synes helt oberörd.




Jag som nästan alltid har kameran med mig, var snabb att hämta den i bilen och plåtade några bilder på min shoppingkamrat... :))


I bakgrunden står lite folk som är helt omedvetandes om Mr. Badger.

Det kändes lite som landet möter staden. Mr Badger kändes väääldigt malplacerad fast han var helt cool trots den,för honom, annorlunda omgivningen. Han strosade runt en stund och syntes fundera på om det var något han behövde från Jysk men tassade sedan vidare mot okänt mål...


gardsbacken@telia.com



tisdag 17 juni 2014

En gässling föds...


Eller nu kanske man inte säger föds utan rättare sagt... En gässling kläcks... :))


Utrymmet i ägget börjar bli för litet och gässlingen vill ut!!!

Våra nya gåshonor har värpt massor av ägg och jag har lagt i dem i äggkläckaren allteftersom... som jag skrev och berättade om förut så var jag lite skeptisk på om äggen skulle vara befruktade då jag inte tyckte att gåskarlarna uppvaktade honorna riktigt, men se där hade jag fel och har inga problem att medge det heller... :))


Ett måste vara en kraftansträngning att ta sig ut ur ägget för den lilla gässlingen.

För ett par dagar sedan hörde jag det första lilla pipet ifrån ett utav äggen inne i kläckaren och blev jätteglad, det är dock en hel del pyssel med gåsäggen i kläckaren. Det måste vara rätt temperatur, rätt fuktighet och äggen måste vändas ett par gånger om dagen. Men desto roligare när man ser att jobbet ger resultat.


Nu har hen nästan tagit sig ut... Luftfuktigheten måste ökas när kläckningen sker,
ända upp till 80 %.

Igår såg jag det första lilla märket på ett av äggen att där inne var någon som väldigt gärna ville titta ut i stora världen och förmodligen tyckte att utrymmet där inne började bli alltför trångt. Efter ett dygn ungefär hade gässling nummer ett tittat ut.


Få saker är så söta som en dunig gässling... <3

Jag låter dem stanna kvar i kläckaren tills de torkat upp ordentligt. Det är ingen brådska med att ge dem mat då de kan leva ett par tre dygn, utan mat efter kläckning. Nu återstår att se hur många av äggen som blivit befruktade och hur många gässlingar som klarar av att ta sig ut och därefter ska de vara starka och friska nog att klara av att äta sig stora. Tre gässlingar är kläckta så här långt, men en av dem är inte så stark och hens ben ser lite konstigt ut, jag hoppas att det växer till sig...

Jag skulle så klart mycket hellre låtit gåshonorna ruva fram sina små själva, men de ligger i samma rede och om jag inte plockar undan äggen så tjuvar skatorna och kråkorna äggen, ifjol låg en av mina gåshonor tiden ut, men när vi tittade efter så hade hon inte ett enda ägg kvar... Rackarns tjuvaktiga fåglar!!!


gardsbacken@telia.com






måndag 16 juni 2014

From J to C


Hej på Er, jag är en liten Sheltiehane som tillbringat några dagar på Gårdsbacken, ni kan kalla mig J'son... :)

Jag är inte så gammal, inte ens ett år ännu, men söt är jag och det vet jag om... jag charmar de flesta som kommer i min väg...




Jag har blivit god vän med alla andra på Gårdsbacken, både folk och fä. Liten och bedårande söt... Jovisst, men jag är inte minst...




Det är lite konstigt, folket säger att jag inte ska äta upp kaninmaten i porten, men vadå??? mat i skål, betyder väl "äta upp"? Det har jag fått lära mig!!!


 
Och just det, på tal om äta... Jag ska tydligen inte tugga i mig gräset i blomkrukan heller... Jag var säker på att det var planterat för min skull...




Jag har träffat många nya vänner, och faktiskt så lyckas jag, så gott som alltid att få igång lite bus, för det är någonting som jag är bra på... Att busa!!!






Däremot har jag lite svårt att förstå när folket pratar om arbete... När det är så strålande sol, varför ska man då vara inne i lagårn och skotta fårbajs, Nä, det förstår inte jag!




Jag lattjar mycket hellre omkring... men då säger folket, nu måste det nog bli ett bad för lille J'son. Vaffö då??? säger jag då.




Dom har så många roliga djur på Gårdsbacken, hönsen gillar jag skarpt, dom flaxar så kul när jag, kanske lite burdust, skuttar fram till dom för att hälsa... Dessutom finns det får på gården, jag fick hjälpa gårdshussen att valla in dem i en fålla, han skulle checka klövarna på dem, ni kan tro att jag fick låååånga, sura blickar från de andra vallhundarna på gården, när jag fick göra jobbet... :))




Ni kom väl ihåg att jag berättade att jag inte är så gammal, och behöver min viktiga sömn och vila också, för det tar på, en liten kille som mig att busa, jobba, springa, hälsa på höns, hålla koll på kaniner och så vidare... Fast folket säger att jag är jätteduktig på att vara lugn och fin, så då får jag väl tro på dom!






Jag har lite spännande dagar här på Gårdsbacken, så jag sover gott på nätterna, men jag drömmer om C och snart ses vi, inte bara i mina drömmar... <3




Blöt nospuss från mig, J'son


gardsbacken@telia.com