fredag 17 oktober 2014

Hönskurs


Så har vi avslutat den första hönskursen här på Gårdsbacken.


Stolt som en tupp...!!!

Hänga med hönsen
Det har varit mycket roligt att ha haft ett gäng kacklande kursare på besök några onsdagkvällar. Vi gillar att så många är nyfikna på höns och att så många är intresserade av att skaffa en flock höns på gården/ i trädgården. En mycket kär vän till oss myntade ett uttryck en gång här på Gårdsbacken som lyder; Att hänga med hönsen och det är något vi önskar att fler ska få uppleva. Det främsta vi vill velat förmedla med vår hönskurs är att det inte så vara så komplicerat med ett gäng höns på gården/i trädgården och går man dessutom en hönskurs innan man skaffar hem dem, så kan inget gå fel...
 
 
 
Att hänga med hönsen är vårt nya talesätt...

Tidningen 7 
Vår hönskurs har blivit omtalad, inte minst i morgonsändningen på tv och på radio i direktsändning. Idag hade även Tidningen 7 ett reportage om oss och vår hönskurs, Stortuppen fick pryda ett helt uppslag...!!! Hur fränt är inte det? Vi tycker att reporter Märta, som kom på ett besök under kursens andra träff, med värme lyckades förmedla glädjen med några höns i vardagen och nyttan med att gå en förberedande hönskurs.
 
 
 
Tre sidor i 7:an är inte fyskam...!!!
 
Stortuppen fick ett helt uppslag...!!!
 
 
Vad ingår i kursen?
Vi berättar om vår erfarenhet att ha haft höns i över femton år, vi förklarar skillnaden mellan värphybrider och lantraser, vi tar upp praktiska ting som vardaglig skötsel och den viktiga hygienen och så vidare och så vidare. Vid ett par tillfällen får kursarna även vistas i hönsgården, mitt ibland höns, tuppar och kycklingar och de får lära sig fösa frigående höns. Vi pratar ägg, ruvning, provsmakar vaktelägg och mycket, mycket mer...
 
 
 
Här sitter vi tillsammans i Gårdsbackens kök och pratar höns...
 
Är du också intresserad av att gå en hönskurs?
Gårdsbackens hönskurs arrangeras genom Medborgarskolan, vi kommer om ett par veckor att starta ännu en kurs, häng med du också... eller rättare sagt häng med hönsen... :))
Anmäl dig här: SKAFFA HÖNS KURS
 
 
För er som inte får Tidningen 7 i brevlådan så länkar jag till nättidningen, så kan du också bläddra i den
 
 
 
 
 

2 kommentarer:

 1. This is so great! I wish I could attend one :) Such a good thing that people have the desire to learn how to properly care for animals.

  And your hen house is perfect in that you can sit inside and have the students actually hang out with the chickens and watch them in action. The chickens probably find it interesting, too!

  Hugs! K.

  SvaraRadera
  Svar

  1. The chickensloves it...<3

   And it would have been so fun if you have been here together with us and the hens...

   STOR kram till dig!

   Radera