torsdag 23 oktober 2014

Det faller möss från taket...


I början på veckan så körde vi och hämtade balat torrhö. Vi har superbra kontakt med en bonde i en närliggande by som vi köper lite torr hö utav. Han säljer det allra finaste hö. Visserligen utfodrar vi våra tackor med ensilage men vi vill ha ett gäng balar torrhö hemma av lite olika anledningar... Vi ströar under fåren med hö, hönsen får torrhö i sina reden, gässen går på hö och den här tiden, när fåren fortfarande går ute så känns det bra att sticka åt dem en bal med torrhö lite nu och då och dryga ut det ibland frostiga betet...


Vi har hängt upp massvis med kornkärvar i taket...

Vi kör hö't i hästtransporten, den är som gjord för att transportera höbalar. Det är mycket enkelt att lasta, man slipper binda om lasten och hö't blir inte blött även om det skulle vara nederbörd ute.

Idag lastade jag av hästtransporten med höbalarna. Jag kånkade och bar, bal efter bal, in i lagårn. Det känns så bra att ordna med vinterfodret för djuren. Varje bal väger ca femton kilo och jag travade upp dem längst bort i lagårn,  och jag försökte trava dem så högt jag bara kunde. I taket hänger kornkärvar som vi ger hönsen under kallaste vintern. Vid ett tillfälle när jag passerade dessa kornkärvar så ser jag någonting i ögonvrån, precis bredvid mitt huvud, med ett efterföljande DUNS!!! Jag tittade bredvid mig på golvet och där satt en liten skogsmus och såg jätteförvånad ut... Han ruskade lite på huvudet, tittade lite plirande på mig och sa... Vad hände...???


Det känns jättebra när hö't är hemma... I hinkarna har vi sand till hönsens sandbad.

Så ruskade han på sig lite igen och tassade vidare, om än lite förvånad. Nog att den lille klarade det höga fallet och vilken tur att han inte föll på mig, det var nära kan jag säga... :)) Han hade alltså ramlat, hela vägen ner... från att ha suttit i en kornkärve och kalasat så tappade han fotfästet och föll i golvet... :(( Jag fortsatte bära höbalar fast jag var lite mer beredd på att ducka om en skogsmus skulle komma seglande genom luften, en andra gång... :))


Lillmusen med annalkande huvudvärk...gardsbacken@telia.com4 kommentarer:

 1. Jag hade skrikit så att ni hört det upp till er... Lilla Luna Svartnos bär gärna in såna till oss i vardagsrummet: "Tadaaa! Present!!" En gång när hon gjorde det, ringde jag Tobbe och tvingade honom att åka hem från jobbet. Jag stod på en köksstol och Tobbe gnodde runt rummets alla hörn för att få tag i den lilla livrädda musen. Alla var lite omskakade efter det hela och Luna var grymt förolämpad... Nej, logik har inget med det hela att göra : )

  SvaraRadera
  Svar

  1. Hahaa...! Du om någon borde förstå att möss kommer automatiskt med katter, Kattkattis... ;)

   Kram!

   Radera
  2. Jag tänker mer att det borde vara precis tvärtom! Kram och trevlig helg till hela ligan däruppe!

   Radera
  3. :) Ja, det så klart...!!! Tack för din underbara humor!

   Trevlig helg på er också, plus katter som möss... ;))

   Radera