tisdag 15 november 2011

Riktningsvantar

När man vallar med sin hund är höger- och vänsterkommandon väldigt vanliga kommandon. Det är också väldigt vanligt att hussar/mattar har problem med höger och vänster i samband med vallning. 

Det är nämligen hundens höger och vänster man ska kommendera. I vallning har man oftast väldigt kort om tid att ge hunden dennes riktningskommandon och då kan det vara svårt att hinna tänka vad som är höger eller vänster från hundens sida sett.
Ibland har vi satt plastband på förarens högerarm för att underlätta tänket, och det fungerar visserligen bra, men nu när det börjar bli minusgrader i luften och man gärna har vantar på sig så tänkte jag att varför inte kombinera ihopblandandet av höger och vänster med varma händer... :))Jag köpte in några fingervantar och några fingerlösa vantar och har på dessa broderat in ett V på vänster hand och ett H på höger hand, då kan man på ett enkelt sätt vrida sig lite för att känna in hundens höger och vänster. Skulle ni vara intresserade av ett par kostar de etthundra kronor. De finns bara i svart men med vita eller limegröna bokstäver.

Kontakta mig via mejl:
gardsbacken@telia.com


Alla sätt är bra utom dom dåliga :))
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar