söndag 20 november 2011

Snö på Gårdsbacken

Så kom den tillsist... snön...
Efterlängtad? Njaa...

Skämt åsido, jag har inte några större problem med vintern. På gården blir det lite lugnare tempo. Nu får man vara inomhus mer istället och pyssla. Just nu håller jag på att 'julstäda'. Jag tycker det är så bra att minst en gång om året få städa igenom hela huset nogrannt. Det är helt galet vad man samlar på sig prylar. Det behövs verkligen en rejäl upprensning emellanåt... :))



Hmmm... Åt vilket håll gick han?

Hundarna däremot älskar snön. De har varit ute hela dagen med Danne som tagit in fåren i fårstallet och plockat upp alla fårnät, stolpar, grindar och dyligt. Så nu är fåren installade för vintern. Vi kunde nog se på dem att de tyckte det var skönt att komma in i fårstallet med torrt strö. Efter att ha mumsat hö lade de sig och idislade och såg allmänt belåtna ut :)) Synd bara att det är så pass lång period vi måste ha dem installade... Men tiden går fort, så snart skiner vårsolen, tackorna skall klippas, lammen föds och de kan släppas på ut på det allra grönaste bete igen...



Spårsnö...

Hundarna som sagt, springer och busar i snön som galningar, kanske lite för att hålla värmen också... Vi brukar försöka att klippa håret under deras tassar när snön kommit. Det fastnar så mycket snö annars i detta tasshår. Fame sitter som ett ljus under hanteringen. Hon är verkligen superduktig. Det är ingen liten sax Danne har fått tag på heller ;))



Duktiga Famen...


Till sist:
Vi har haft besök på Gårdsbacken i helgen,
men det berättar jag mer om senare... :))


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar