söndag 13 november 2011

Stadsmiljöträning med Lisa och Kira

Något vi saknat under sommarmånaderna är våra hundträningsträffar med allas vår Lisa och hennes Kira. Därför var det extra roligt att vi äntligen tog oss tid att möta upp Lisa och hennes gäng på torget i stan.

Vi har inte haft möjlighet förrän nu att vara med eftersom vallning tar så mycket tid för oss under sommaren. Lisa har, som jag nog tidigare nämnt, ett hundintresse utöver det vanliga och hittar på så otroligt bra övningar åt oss och våra hundar. I helgen var det platsliggning på gågatan, rulltrappor, hissar och dyligt som stod på agendan.


Lisa, till vänster, med hennes Kira

Vi tycker att sådana här träffar är så otroligt nyttiga för våra hundar. Den här dagen träffades vi alltså mitt på torget för att inta stan med allt vad det innebar med lördagsflanerande människor fulla gågatan. Vi var ett femtontal hundar i alla storlekar, allt från Papillion till Berner Sennen. Det är nyttigt för hundarna, att lära sig umgås med andra hundraser utöver sin egen.Gänget samlat på torget...


Första utmaningen för hundarna blev att promenera tillsammans med oss i lugn takt uppför gågatan, vi stannade till med jämna mellarum och lät hundarna sitta still ett tag för att stressa ner. När vi sedan kommit längst upp på gågatan, utanför gallerian där det rör sig mycket folk, la vi våra hundar på en platsliggning...Eftersom vårt gäng består av alla möjliga hundraser i alla åldrar och hussar/mattar har olika ambitionsnivå med sina hundar så utmanar man sin hund precis som man själv vill. Vissa tycker det är helt okej bara att deras hund överhuvudtaget fixar stadsmiljön, andra vill göra det svårt och lägger sin hund lös med allt folk som passerar mellan hunden och sig själv. Vi möts oftast av positiva reaktioner av folk, som tycker det är kul att se så många olika raser...Småttingarna i gänget :))

Efter utmaningen med platsliggningen utanför gallerian begav vi oss ner till resecentrum. Där får man ta in hundar och där finns långa rulltrappor och glasade hissar och många skjutdörrar. Nu skulle våra hundar minsann sättas på prov.  :))


En bonnhund på stan :))

Jag tror att alla våra hundar klarade de elektriska dörrarna utan problem, men däremot fick några jobba med rulltrappan, för att deras  hundar skulle våga hoppa på. Inte alls konstigt kan man tycka. Fame verkade tycka att det var superskoj. Så många lättförtjänta godisbitar. Hissen gick också bra, men det har hon provat på förr. Hon har ju bott på hotell med hiss :)) Jag tror att i slutändan hade alla hundar åkt både hiss och rulltrappa och klarat det med bravur.In och ut genom skjutdörrar...


Rulltrappåkningsträning...Hissåkning...


Fame klarar rulltrappan utan problem :))

När övningarna var klara fick hundarna hoppa in i bilen för lite vila medan vi begav oss till Café UH för fika och lite...  eller rättare sagt mycket, hundprat. Vi är supernöjda över Fames mentalitet i stadsmiljö. Hon känns så mogen och trygg i sig själv och klarar alla dessa "prov" som vi utsätter henne för. Hon gör det galant och man kan till och med se på henne att hon tycker det är kul... Vi vill att hon skall växa och känna sig trygg i alla tänkbara miljöer och klara sig utan stöd av morsan... ja, Gimmie alltså.


Åter igen, tack Lisa, för att du drar ihop oss hundfantaster till dessa träningsträffar och du...
-sy ihop en rosa reflexväst till Famen!!!

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

2 kommentarer:

  1. Åh så fina bilder! Superkul att ni kom och tränade, alltid lika kul när ni dyker upp! :D Hihi självklart ska jag fixa en rosa reflexväst till Fame :P Vi hörs och ses! Sköt om er! Kraaam

    SvaraRadera
  2. Jättefina bilder!!
    Har taggat in dig på FB, så fler får se vad vi gör på träningarna..

    SvaraRadera