torsdag 27 juni 2013

Bra aktivering för en valp


Vi har en låda i köket med diverse hundleksaker dit hundarna vet att de kan gå närhelst de vill för att plocka ut någonting att leka med...Jag lämnar ett litet hål öppet så Lime känner doften från hundgodiset...

Problemet är bara att vår ytterdörr allt som oftast står öppen när vädret tillåter och då har dogsen en förmåga att bära ut sina leksaker på gården, så lite nu och då är lådan i köket helt tom... :))


Lime börjar att gnaga lite försiktigt på kartongen...

... när där inte fnns några prylar avsedda för hundar att leka med och bita på så testar Lime att bita på andra grejer så som; skor, stolsdynor, mattor, sockar, stolsben och så vidare...Hon lyckas ganska snart att lirka ut en liten bit godis... :))

Nu gäller det att agera för att få behålla saker intakta och inte perforerade av små valptänder. Hur aktivera valp? Ett gammalt beprövat tips är den igentejpade kartongen fylld med hundgodis, jag provar och den håller Lime sysselsatt en lååång stund, då jag gör det svårt med bred tejp och mycket tejp... jag lämnar ett litet hål så att hon känner doften av frolicarna som gömmer sig i kartongen... :))´


Lime har fattat poängen och gnager på lite tuffare...

Det bästa är att de tröttnar oftast inte på denna aktivering och den håller dem sysselsatta en relativt lång stund. Man kan med tiden försvåra övningen genom att börja med att gömma kartongen och låta hundarna leta efter den...Till sist är det endast småbitar kvar av kartongen... :))
och man har en valp som fått ut lite energi...Gårdsbacken
Paula Lundberg & Dan Westman
# +46 706597199

3 kommentarer:

 1. Ni kanske kan lära hundarna att hämta leksakerna in igen, BCs kan ju lära allting. Jag läste om en, som sade, att det var ganske lätt att lära dem riva ner tapet, bara sluta ge dem motion, tihi.
  Det är ju världens klokaste hundar.
  Sommarhälsningar
  Gitte

  SvaraRadera
 2. Lime is one pretty pup, a very happy girl! Mr. Matty and I just returned from a walk, and he is also very pretty - so many people think he is a girl dog! :)

  I morgon är vår Miran Farm turriding på Temple Hill Farm. Och nästa Fredag var ska jag rida...? :)

  Stor kramar! K.

  SvaraRadera
 3. Vilken bra idé. :)
  Ila och jag önskar Danne och mamma Fame lycka till på tävlingen i helgen! Vi såg på vallreg att ni skulle tävla. Hade gärna passat på att komma och titta när det nu är ganska "nära", men vi ska på bröllop så det går inte...

  SvaraRadera