söndag 2 juni 2013

TOMT!!!


Lad med sin nya matte och nye husse hade bara hunnit köra ut från gårdsplanen när jag konstaterade att jag, medan jag höll i Lime, vände mig om för att titta efter några bruna svansar med vita svanstippar... En med Lime... två...


Nu är det bara jag, Lime, kvar på gården...

...Men vänta nu... Nu var det ju bara Lime som var kvar på gården, det fanns inga fler vita svanstippar att räkna och titta efter, Lad var ju den siste ur Gårdsbackens senaste valpkull att lämna gården... :(Latjolajman!!!

Så då stod vi där, Danne, jag, Fame, Gimmie och lilla Lime, ensamna kvar... Vi tittade på varandra med blanka ögon och konstaterade att nu var det bara vi... Fast förresten, vadå bara? Vi har ju varandra och vi vet att våra valpar har flyttat till nya kärleksfulla hem som kommer att vårda dem ömt. De har börjat leva sina nya liv och nu är det dags för oss att börja leva vårt!!!


Lite ledsen är Lime när alla syskonen har flyttat... :((

Vi lastade in hundarna i bilen och drog till stan, där köpte vi glass och tog en promenad efter småbåtshamnens strand. Hundarna fick vara koppelfria och det var intressant för oss att iaktta Lime och hur hon skulle följa oss. Till en början fick vi smacka och pocka och låta för att hon skulle uppmärksamma oss hellre än alla främmande dofter av främmande hundar men efter en stund blev följsamheten bättre och bättre och ganska snart kunde vi promenera med koppellösa, följsamma hundar utan att pocka och locka... :))En underbar koppelfri promenad med hundarna...

Det blev en underbar liten utflykt och nu när vi kommit hem till gården igen har vi en liten trött valp, som säkerligen kommer att sova sött i natt... :))I natt kommer Lime att sova gott... :))

Gårdsbacken
Paula Lundberg & Dan Westman
# +46 706597199

 

10 kommentarer:

 1. Förstår tomheten, men nu kan Lime ta precis så stor plats hon vill. Hon har nog snart insett fördelen med att vara ensam valp kvar i huset och kommer säkerligen hitta på en hel del bus (tillsammans med mormor;-)Ni verkar ha haft en mycket fin promenad med de tre otroligt fina hundar. STOR KRAM på er.

  SvaraRadera
  Svar

  1. Vi får täta rapoorter från våra valpköpare om hur det går för dem med valparna så vi känner oss ganska delaktiga ändå i deras liv, vilket gör att det känns okej!!!
   Vår första ensamma dag tillsammans med Lime har varit jättespännande, och jag tycker det verkar som om hon lyssnar bra och gärna vilket gör mig glad, dessutom har hon Gimmies sprallighet... :)) Utan att säga för mycket så känns hon toppen!!!

   Kram!
   /P

   Radera
 2. Hejsan,

  Vilken trevlig hemsida, men jag saknar kontaktinformation :)

  Undrar om du har Hedemorahöns till salu?

  /Maria

  SvaraRadera
  Svar

  1. Tack Maria!

   Vår kontaktinformation syns längst ner i varje inlägg...

   gardsbacken@telia.com
   # 070-6597199

   /Paula

   Radera
 3. Ojoj 4 tjejer och 1 kille, nog vet jag, vem det är synd om, eller kanske inte. Jag ser verkligen fram emot alla nya inlägg från Paradiset Gårdsbacken. Hjälpar Fame och Gimmie mycket till med uppfostringen av Lime?
  Jag såg ringen, nu skal väl inte allting bli lime hos er.
  Vilken sommer ni har framför er.
  Jag kan berätta, att här i Malmö prickar de gåsägg, för att få färre gäss, jag blir så glad, när jag ser gäs med ungar, såg nys ett stolt par med 4 ungar här under balkongen, jag tror att du förstår mig Paula.
  Kram på alla djurungar, utom fästningar
  Gitte

  SvaraRadera
  Svar

  1. Danne är som tuppen i hönsgården... :))

   Man skulle kunna säga att de hjälps åt att uppfostra Lime, men faktum är att det är Fame som busar mer med henne. Gimmie är lite tuffare och lite mer svårflörtad. Men alla valparna har varit som galna i Gimmie och sällan lämnat henne i fred. De har sprungit som ett lämmeltåg efter henne. Hon har haft en tuff tid med alla småttingar i huset... :)) Lite rast och lugn och ro.

   Det känns jätteroligt nu inför sommaren med lilla Lime på gården. Hon förgyller vår tillvaro rejält, med sin lite näpn uppsyn... :))

   Jag förstår dig precis <3

   Och du har rätt, fästingbäbisar kan vi vara utan. Fast här där vi bor är fästingar inget problem, det är ytterst sällan vi hittar en fästing på våra hundar. Under alla år vi har haft hund har jag inte plockat många... fem kanske... :))

   Kramar till dig!
   /P

   Radera
 4. hur verkar fame ta "förlusten" av valparna?
  är hon lite nere eller verkar hon bara vara glad? :)

  kram ulrika vestin

  SvaraRadera
  Svar

  1. Svårt att säga faktiskt...
   Vi har alltid låtit Fame följa med till bilarna när valpköparna har åkt iväg med sina valpar så att Fame har fått se dem lämna gården. Lite rörande allt, för Fame har inte gett di till valparna på en tid och vi har varit säkra på att hon sinat men både när Oban stod på gårdsplanen redo att åka så fick han dia henne och igår när Lad skulle åka och de precis skulle sätta sig i bilen så fick han också dia en stund... Lite märkligt kan jag tycka!

   Fame leker mer med Lime nu och egentligen tror jag mer att det är Lime som saknar sina syskon, hon hade ju alltid någon att leka med.

   Valparna är ju ganska stora vid åtta-nio veckors ålder så förmodligen tycker även Fame att det är dags för dem att flyga ur boet.

   Förhoppningsvis kommer vi att få träffa dem alla med jämna mellanrum så att Fame får träffa sina valpar igen. Gimmie blir fortfarande väldigt glad att träffa sina "valpar"... :))

   Kramar till dig!
   /P

   Radera
 5. Jag menar såklart fästingar. Det är faktisk ipadden som själv har föreslagit det, den är lite knäpp.
  Gitte

  SvaraRadera
 6. The six little empty spots in your heart will soon be filled by Lime...I love the picture of Fame and Lime looking calmly into their happy future (I think Gimmie's absence from the photo is explained by her having snuck onto one of the boats in order to go sailing).

  Måmga kramar :) K.

  SvaraRadera