söndag 9 juni 2013

Fina Fame

Danne har nu så smått börjat på att träna upp Fame till samma kondition som hon var i förra sommaren, när de tränade och tävlade som mest...

Fame har klarat av att föda valpkullen utan att det har tagit någonting på hennes hull, hon är snarare lite åt det tjockare hållet än tvärtom... :)) Hon har nu sinat helt och har börjat fälla  lite päls och förmodligen kommer hon att bli lite tufsig i pälsen en tid framöver.


Lime sitter och tittar på när morsan vallar... :))

Vi är så otroligt nöjda med henne som mamma till valparna och tycker att hon gjorde ett fantastiskt jobb med att mata, tvätta rena och fostra sina små. Vi har absolut ingenting att anmärka på. Det var endast att vi fick "plocka undan" Gimmie lite för att Fame blev hämmad av henne med uppfostringen av valparna. Satte vi undan Gimmie tog Fame för sig lite mer... Valparna var dessutom så otroligt förtjusta i Gimmie att de inte kunde låta henne vara i fred, Lime jobbar varje dag med att försöka charma Gimmie och får mer och mer framgång i sina försök... :))


Observera lilla Lime som håller ställningen vid fållan...

Men som sagt, nu gör vi allt vi kan med att försöka få Fame i gammal god form. Hon har fått återgå till att äta vanligt foder, vi cyklar med henne för att få upp konditionen och Danne vallar med henne en stund nästan varje dag. Hon ser fin ut och ibland hänger Lime med in i hagen och tycker det är jättespännande... :))-Träna på ni... Jag har koll på fåren i fållan!!!

Fame har alltid haft riktigt bra kondition och det har varit svårt att trötta ut henne helt och blir hon trött så återhämtar hon sig väldigt fort. Det är väl värmen som är den jobbiga biten att vänja sig vid... Nu efter valparna så blir hon lite fortare trött än hon brukar men det är ju inte så konstigt, vi får skynda långsamt...


Här tränar Danne fråndrivning med Fame och Lime tittar nyfiket på... :))

Danne har anmält Fame till ett par tävlingar, det är bra motivation för att träna... Jag satt och tittade på när Danne tränade Fame ikväll och skrattade gått åt Lime som helt respektlöst absolut ville vara med bland fåren. Medan jag satt där förundrades jag av den magnifika utsikt vi har från vår gård, utöver sjön och tänkte att det är precis som om vi bor i en tavla...


Lite intresserad är hon allt men det dröjer länge än
innan det blir någon regelrätt vallningsträning för hennes del...


Gårdsbacken
Paula Lundberg & Dan Westman
# +46 706597199
8 kommentarer:

 1. Fina Lime! Är kul att följa henne och er på bloggen! Finns det fler valpbloggar från Limes syskon? Det vore kul att få se syskonen också!! Dela gärna länkar om ni vill! /Med vänlig hälsning Kitty

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Kitty!

   Tack för din kommentar och vad kul att du vill följa oss... :))
   Bra att du frågar om Limes kullsyskon, jag har planerat att gör ett inlägg om dem och berätta lite om hur var och har det. Vi får massor av mms och bilder per mejl av våra valpköpare som jag gärna vill dela med mig av till Er. Jag vill bara kolla med alla om det är okej med att lägga ut bilderna... Jag vet att Goys matte har startat upp en blogg precis i dagarna... :))
   Jag lovar att återkomma om detta snart i bloggen...

   Kram!
   /P

   Radera
 2. Ja vad vore livet utan utsikt?
  Jättefina bilder, och jag blir faktisk lite tårögd, när jag ser lilltjejen ta del av vallningen, det är för gulligt. Hon sitter så fint där och tittar på. Snart kan hon också, tänk på Champis, han måste ju ha lärt sig av att titta på.
  Det märks, att ni har gått vidare efter all valpbestyr, fast det var svårt att slippa de små älsklingar.

  Sommarkramar från Malmö Gitte

  SvaraRadera
  Svar

  1. Du är alltid så rar <3

   Lime är mer än vi kunnat önska oss. Som idag till exempel, när vi jobbat eftermiddag och det blir en del timmar på jobbet. Vi såg så klart till att hundarna var väl aktiverade innan jobbet men jag menar en valp, hur mycket energi har inte en sån? Gimme och Fame är ju så vana med att vara med och de vet att de måste vara lugna och fina på jobbet, men att lilla Lime kan vara så otroligt duktig kan jag inte fatta! Hon ligger lika snällt som de vuxna hundarna. Ibland har vi inte hjärta at väcka henne när vi egentligen hade tänkt ta ut henne för att rasta henne, då hon sover så sött. Hon sköter sig helt perfekt, Visserligen har hon laddat batterierna för att hålla gång sedan när vi kommer hem igen men det är ju helt okej. Rara, underbara lilla Lime <3

   Jag önskar att du kunde få träffa henne, då hon är söt som socker och jag vill att hon ska vara hundbäbis lääänge till... ;))

   Kramar till Er i Malmö!
   /Paula och dogsen

   Radera
 3. Sweet Lime - she is going to be a star!

  Your view brings peace to the soul, doesn't it?

  Kram! K.

  SvaraRadera
  Svar

  1. :))

   You can absolutely say so...

   Kram!
   /P

   Radera
 4. Fina fina fame!! Lime kan ju inte bli annat än en stjärna med den förebilden!

  Hoppas allt är bra med er och hundarna! Blir det några tävlingar här neråt Hälsingland? Skulle vara så roligt att ses!!!

  Mina tjejer tycker dom har hamnat i himmelriket nu med vallning varje dag sen vi fick hem fåren. Roligast av allt är att Sky har mognat nåt så enormt och är en helt annan hund i vallhagen mot för tidigare! :D Nu är det bara matten som ska förvalta henne rätt ;) !
  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, allt är bara bra, förutom att man vill så mycket och tiden är så begränsad och går bara så rackarns fort när man har roligt... :))

   Vad kul att du skaffat får... och jag förstår att det kommer att göra stor skillnad med dian hundar att kunna träna dem lite mer kontinuerligt... Kör på du, vi vet att du kan!!!

   Det skulle verkligen vara jättekul att ses igen! Vi får ordna det på nått sätt, vi kommer med all sannorlikhet att åka söderut i sommar i alla fall. Nån tävling lär det bli... :))

   Kram till dig och hundarna!
   /P&D   Radera