torsdag 20 juni 2013

Vallhundsträning


Danne har anmält Fame till ett par tävlingar i IK2 i vallning nu framöver så nu gäller det att få henne i form till dessa tävlingar...


Danne fick ett par riktigt bra träningspass med Fame...

Vi försöker cykla med henne så ofta vi hinner för att öka hennes kondition och hennes uthållighet och sakta men säkert känner vi att hon är på väg tillbaka. Just för tillfället har vi lite begränsade ytor för att träna på riktigt långa avstånd men bonden i byn har börjat att ta första skörden, så förhoppningsvis så har vi lite bättre ytor...snart!!!


Fames träning gick superbra...
...Tills dess att Lime började blanda sig i och sabotera för morsan... ;)

Vi vill  däremot vara lite försiktiga med att köra henne för hårt då vi förstår att det måste få ta en tid för henne att återhämta sig efter att ha fött sju små matvrak med mjölk i ett antal veckor.Lime ser SÅ mycket upp till mamsen... <3


Fame fäller rejält mycket päls just nu, jag borstade ur henne en tuss stor som en jycke av underull, så hon är väl inte den mest välpälsade hund för tillfället... men för oss är hon ändå den finaste av alla fina... :))Jösses vad Lime fjäskade för Kep, se mig, se mig, se mig!!!

Idag hade vi en fantstiskt trevlig eftermiddag. Vi besökte ett par "vallhundsbekanta" och fick träna på deras fina fårflock på ett drygt femtiotal djur. Lime fick vara med och träffa ett par störtsnygga Border Colliekillar och hon föll pladask för dem båda... :)) Hon gjorde allt hon kunde för att de skulle märka henne och det var svårt för dem att undgå... :))


Lime fjäskade även för superfine Mike...

Det blev ett par riktigt bra träningspass för Fame och en otroligt trevlig eftermiddag för oss. Danne och Fame kunde träna ett par lååånga hämt och en del fråndrivning. Perfekt!!! Dessutom kan man inte ha så mycket trevligare än att sitta tillsammans ett gäng och prata om gemensamma intressen... :))
Om jag placerar mig här så borde han inte undgå att se mig!!!

Så tack kära vänner, för superba träningsmöjligheter och trevligt sällskap, detta gör vi gärna om...snart!!!
Tänk om myggor sög fett... istället för blod!!!
Läst på facebook
Gårdsbacken
Paula Lundberg & Dan Westman
# +46 706597199


2 kommentarer:

 1. That picture of Lime gazing up so adoringly at Fame...you could win a contest with that, it is so perfect! I do see a lot of Gimmie in Lime...such fun!

  Kram! K.

  SvaraRadera
 2. Jättefina bilder! Jag håller med Kelly, bilden på Lime e så underbar. Det lyser av äkta modersdyrkan<3

  Kul att få träna på en sån där enorm fårskock ibland. Å vilka tjusiga killar flickorna fick träffa!

  Det där med myggen var en bra idé, men ack vilken plågsam bantningsmetod...fniss.

  Kram på er och trevlig midsommar.

  SvaraRadera