lördag 22 juni 2013

Den viktiga leken


Lime har fått en ny lekkamrat... Han heter Enzo och är en brun, stor labradorhane i sina bästa år, och han är världens snällaste!Här har Lime inte mycket att säga till om... :))

Egentligen kan man kanske tycka att Enzo är lite väl stor för Lime då det skiljer ett antal kilo mellan dem bägge, men Enzo är så försiktig med Lime och vi behöver inte vara oroliga att han ska lägga sina kilon på henne.


Lilla Lime ser upp till Enzo!

Enzo har ett väldigt tålamod med Lime. Hon får hoppa och bita och göra nästa vad hon vill med honom, ibland vänder han bort huvudet en aning då hennes sylvassa små gaddar blir för besvärliga för honom, men i övrigt tar han emot det mesta hon utsätter honom för... :))-Du verkar vara en roligt lekfarbror!

Jag har skrivit om det många gånger förut på min blogg om hur viktig jag anser att leken är för valparna. Jag anser att den är enormt utvecklade och lärorik för dom små. Det man kanske ska tänka på är att de endast får leka på kommando från oss och att man kan försöka bryta leken emellanåt för att sedan låta den fortsätta igen. Ett bra kommando för detta kan vara "Hoppålek". Detta gäller så klart när man träffar andras hundar och inte sina egna. Självklart ska man kunna bryta leken mellan sina egna hundar också.-Jag testar och biter lite på benet och ser hur han reagerar...

Dessutom är det väldigt nyttigt att de unga valparna får träffa en del snälla hundar i varierande raser, så att de får bra erfarenheter av andra hundar. Det är ju så vanligt att man stöter på andra hundar i vardagen och då är det mycket värt om de har bra erfarenheter av hundmöten. Andra hundar ska ge positva vibbar...-Det verkade fungera, han blir en bra lekkamrat... :))

Så passa på att ragga ihop lite trevliga hundar och fråga om ni får umgås lite tillsammans med dem. Skulle valpen vara reserverad och lite ängslig för den okände hunden, testa att gå en avlappnad promenad tillsammans. Att promenera tillsammans bidrar till flockkänsla för hunden och brukar göra att de flesta hundar slappnar av. De brukar trivas att springa omkring tillsammans och nosa på samma fläckar och så vidare.


Jabbadabbadoooo!!!

Jäkta inte valpen... är den fundersam på situationen så ge den tid...  Det bästa är väl om man kan ha den lös så den inte känner sig tvingad till någonting som den inte känner sig tillfreds med. Som sagt en okopplad promenad, tillsammans med en snäll hund i avslappnad miljö brukar vara någonting som ingen hund kan motstå... :))


Vi kollar vem som kan göra den fulaste grimasen... ;))


Tack för lekstunden Enzo <3Gårdsbacken
Paula Lundberg & Dan Westman
# +46 706597199


8 kommentarer:

 1. Underbara bilder. Enzo ser ut att vara en stor snäll nalle. En trygg 'lekfarbror' för Lime att se upp till<3

  SvaraRadera
  Svar

  1. Enzo är snällheten personifierad,
   sådan husse, sådan hund... :)

   1000 tack för igår, vi hade supertrevligt!

   Kram!
   /P


   Radera
 2. Underbar vän, Enzo! Han är ett English Lab, jag tycker?

  Yabadabadoo! The universal language of the Flintstones :)

  Kram! K.

  SvaraRadera
  Svar

  1. Hej K!

   Så trevligt att få höra din röst!
   Nu ser vi verkligen fram emot ditt besök!

   Kram!
   /P

   Radera
 3. När kommer boken eller böckerna, du har ju så mycket material redan. Det här inlägget är ju som en liten historia i sig själv, roligt och supergulligt, du har det i dig.
  Väntar på fortsättningen.
  Kram Gitte nu från Skåne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Gitte!

   :))
   Jag önskar verkligen att jag kunde få dela med min till så många fler om djuren på Gårdsbacken och jag har mina tankar och mina drömmar. Det betyder mycket för mig att få läsa dina rara ord... :))

   Kramar i massor!
   /P


   Radera
 4. Hej...rolga o fina bilder :-)
  Ni kan tro Enzo var trött när han kom hem...
  Han drömde nog också en del....för han
  "sprang omkring"/viftade med fötterna i sömnen.
  Tack för en trevlig kväll. Annette o Arne

  SvaraRadera
  Svar

  1. Jag kan tänka mig att han var lite småtrött efter att ha en sådan liten krokodil som Lime hängandes konstant i kroppen... ;))
   Han försökte förmodligen springa ifrån henne i sina drömmar.

   Tack för besöket!
   /P

   Radera