söndag 16 juni 2013

Turridning och fårsafari


Någonting som är väldigt uppfriskande för kropp och själ är turridning och det är precis var jag och Danne gjorde en dag denna vecka... :))


Fina, trogna islandshästar...

I vacker mijlö red vi ut i naturen ett par timmar, på var sin Islandshäst och vi njöt, både av just den vackra naturen och  av samspelet mellan oss som ryttare och våra trogna hästar.


Underbar "gammelskog" att rida i...

Vi red i den vackraste skog, efter den ljuvligaste bäck och uppför branter, över vatten och efter vägar. Vi fick dessutom prova på att tölta, något jag aldrig gjort förut... Superkul!!!


Ibland följde vi bäcken...

Vi kommer inom kort att bege oss ut på tur igen, den gången på en längre tur... Då kommer jag att berätta mer om hästarna, naturen med det magnifika vattenfall som ni skymtar i bakgrunden och om vårt sällskap... ;))


Fame och Lime med Islandshästar i bakgrunden

I övrigt fortsätter vi att mijlöträna Lime. Denna gång har hon fått varit med på "fårsafari". Vi gick av ett stort skogsområde med ett femtiotal, mestadels Gutefår, tillsammans med god vän och hundarna. Det var jättespännande för Lime, och en upplevelse för oss också, då gutefår är otroligt vackra djur.


Helt plötsligt kunde vi stypa på en tacka med lamm, i snårskogen... :)

I nästa skede kunde att par små lamm bräkandes komma emot oss, det var årets flasklamm som ville kolla om det kunde tänkas bjudas på en liten slurk lammnäring... Lime tyckte speciellt de små lammen var intressanta...


Ett par flasklamm kommer fram för att kolla vilka vi är...

Lime nosar lite försiktigt på ett av lammen...
Går dom att leka med, månne? Näää!!!


Sköt om Er och ha en bra vecka!!! Gårdsbacken
Paula Lundberg & Dan Westman
# +46 7065971992 kommentarer:

 1. Wow, wow, WOW! Such a beautiful ride on such splendid horses. I have done some reading about the Icelandic horse and such a sturdy, faithful breed it is, so strong. Truly, nothing compares with a relaxing trail ride out in nature with dear ones! We Miran Farm barn rats will be joining together for a trail ride on June 28th, my camera will be with me!

  Such a wise face that one big sheep has, almost like the stained glass windows of the Triumphant Lamb.

  Good night! K.

  SvaraRadera
 2. Nämen hur mysigt var inte det där då?! Ni verkar ha haft en underbar ridtur(avis? absolut!) Kanske vi ska slå följa alla fyra(5)nån gång??

  Jag tycker att fåret har läskiga ögon och rasen är inte alls lika fin som era vanliga. Tycker dock att Lime´s päls ser underbart lamm(G)ullig ut<3 Kram på er.

  SvaraRadera