torsdag 13 juni 2013

Ögonspegling


Long time... no see... :(

Den här veckan har varit totalt fullspäckad med göromål, så det har varken funnits tid eller ork att ens sätta sig vid datorn, hoppas ni har saknat oss lite... Vi har saknat er... ;))

En dag, till exempel, så bilade vi upp till Skellefteå, dit vi har 26 mil. Vi hade bokat tid för att ögonspegla Lime, vilket man rekommenderas att göra innan valpen har blivit tolv veckor. Man ögonspeglar för att upptäcka diverse ögonsjukdomar som Border Collien kan vara drabbad av. Om ni är intresserad att läsa/veta mer så kan ni läsa vidare här...Limes ögon visade sig Utan Anmärkning... :))

Lime skötte sig fint på veterinärkliniken och resultatet av ögonspeglingen fick vi veta direkt och det var Utan Anmärkning som väl var... :)) Toby och Ila i kullen har också ögonspeglats i veckan och båda med UA. Resten av valparna speglas senare i vecka och vi håller så klart både tummar och tassar på att allt är okej!!! För oss som uppfödare så är det väldigt intressant att se att linjerna man tror och avlar på är friska...Både Fame och Lime blev så glada att få träffa Lad igen!

Fame tuktade Lad litegran... :))

Självklart passade vi på att besöka Lad med husse och matte som bor precis utanför Skellefteå. Det blev att mycket kärt återseende om än att det inte var så länge sedan vi senast sågs. Både Fame och Lime blev glada att träffa Lad igen , för att inte tala om hur roligt det var för oss att besöka Lad i hans nya hem.


Gänget sitter stilla för några sekunder... ;))

Han hade vuxit lite sedan han åkte från Gårdsbacken och såg ut att ha det mycket bra. Vi hade också förmånen att få träffa lilla Keena, som är en liten spanieltös, precis jämngammal med Lad och Lime. Hon charmade oss alla och Lime fick en perfekt lekkamrat i henne... :))Lime och söta lilla Keena busade bra tillsammans...


Efter en stund blev Keena trött och somnade i Annas knä... :))

Fame fick agera lektant till alla tre valparna och de ställde hon gärna upp på. Vi fick några trevliga timmar med Lad och hans nya familj innan vi åkte in mot stan igen.Fame roade sig tillsammans med valparna

Självklart besökte vi Björkis som har sin butik mitt i stan.


Lime trivdes mycket bra inne i butiken...

Vi handlade lite godsaker till hundarna  och ett par Limegröna halsband till Lime. Vi hittade även ett limegrönt koppel till henne... :))

Många fina halsband i många fina färger...
 Lime fick följa med in i butiken och hon trivdes som fisken i vattnet bland alla godsaker... Det visade sig att Lad redan hade hunnit göra sig ett namn i butiken då de kände till honom väl... :))Bortskämd byracka???

Efter lite nya inhandlade hundprylar så knatade vi runt på stan lite... Riktigt bra miljöträning för Lime som klarar allt perfekt. Hon går fram med stor positiv inställning och trivs verkligen i vimmlet.En trevlig liten fikastund mitt i Skellefte...

Vi stannade till på Olanders café  för en räkmacka och både Gimmie och Lime somnade tryggt nedanför våra fötter.


En mycket trött och nöjd hund med ett nytt limegröns halsband... :))Gårdsbacken
Paula Lundberg & Dan Westman
# +46 706597199


4 kommentarer:

 1. There you are, dear friends...I was ready to call the police :)

  What a lovely outing and of course wonderful news about Lime's eyes. I feel sure all the puppies will be okay in that way.

  Laddie, my love! Oh, he does look fine and happy, doesn't he? I'm not surprised that Lad is a favorite at Björkis. I must say, despite all the dog photos I did manage to notice with friendly envy Anna's absolutely fabulous fingernails!

  Olander's website is wonderful - yum! And the beautiful women and dogs that grace the outside seating :)

  Stor kram på alle! K.

  SvaraRadera
  Svar

  1. You are to kind, Kelly... ;))

   Anna´s nails are absolutely fabulous. It's her sister who is doing her nails and she is really a pro on doing beautiful naildecorations... :))

   Take care and kram!
   /P


   Radera
 2. I would have gladly been there when the girls met Lad. You look great Paula!

  Timea

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hi Timea!

   Nice to hear from you.
   That would be great if you had been, the pups really loves people... :))
   Thank you for your kind words <3

   Take good care of yourself and sweet Gustav
   /P

   Radera