tisdag 27 mars 2012

Nordic Walking i tre timmar!!!


Nu ska ni få höra...
Idag hade vi planerat att gå på stavgångspromenad. Och det gjorde vi också... länge...

Vi hade planerat utflykten sedan tidigare och på vägen hem från jobbet tog vi turen förbi stan och handlade var sin fräsch Subwaymacka för att ta med oss. Då behövde vi bara koka kaffe när vi kom hem och packa godsakerna i ryggsäcken.


Vägarna är rejält leriga så man måste ha "bra på fötterna" :))

Det går en relativt liten grusväg en bit ifrån oss, så glada i hågen började vi vår promenad efter den vägen. Där kan vi ha hundarna lösa, då det kommer nästan inga bilar. De har dessutom lärt sig, att när en bil kommer, så kommer de tillbaka till oss och sätter sig brevid. Vägen är rätt så brant i ett par kilometer och med lite tempo så höjs pulsen. Vi har inte gått med stavar förut så det var lite kul att prova dessa. Det är sviktande stavar och när man får in tekniken att gå med dem så känns det riktigt bra.Företaget som tillverkar stavarna ligger utanför
Örnskölsdvik och heter Bungy Pump.

Efter ca fyra kilometer kommer man fram till en liten tjärn, med ett fint vindskydd, så där passade det perfekt att käka vår macka. Eftersom vi hade gått på i rask takt så var vi svettiga och började ganska snart frysa när vi nu satt stilla, så det blev en kort paus. Vi packade ner våra saker och tog stavarna i händerna och började tjava hemåt  igen.


Åh, nej! En av fötterna på staven var borta...

Nu hade vi gått ca tre kilometer på tillbakavägen och var då nästan hemma igen... Jag får då se att "foten" på Dannes ena stav är borta. Attans, det var inte bra! Vi har lånat stavarna för att prova dem och vill gärna inte lämna tillbaka dem utan fot på ena staven.
-Nåja, sa jag till Danne, -vi får väl gå tillbaka en bit och kolla om vi hittar den, jag tycker jag borde ha sett att den fattades, så förhoppningsvis så har du nyss tappat den...


Där låg den mitt på vägen, och sa ingenting... ;))

Nyss tappat den, var så fel det kunde bli... Vi fick gå hela vägen tillbaka till tjärnen, där låg den, mitt på vägen! Nu hade vi alltså gått över en mil, i rask tempo, frenetiskt stakande med stavarna... och vägen upp till tjärnen är som jag berättade tidigare, brant!!! För en liten, liten "fot"...Lortgris ett


Dynghög två...

Sista biten efter byvägen var Gimmie och Fame så trött att de tassade sakta bakom oss, hur ofta händer det, att de går efter oss... :)) Jag tog en bild på blötdjuren när vi kommit hem på gården igen. Att de hamnade i duschen behöver jag väl knappast tillägga? :)) Inte heller att de ligger ganska belåtna nu och sover... :)) Vi var ute och promenerade Nordic walking i tre timmar! och gick nästan en och en halv mil!


Gårdsbacken blog is written by Paula Lundberg & Dan Westman
Please contact Gårdsbacken
# +46 706597199

 
You people, who visit our blog and want some information about Champis -the herding rabbit, Please write "Champis" in the box, in the upper right corner of the page. and you will find information about this Big little rabbit  :))2 kommentarer:

 1. Om ni går den sträckan varje dag tror jag nästan ni kan skippa stavarna...
  Det lär nog ge motion ändå! ;)
  Det är härligt nu när vårsolen ger inspiration och värme! /Henrik

  SvaraRadera
  Svar
  1. :))
   Backen upp mot tjärnarna suger...
   Man blir lite lurad när man går med stavar, då man tycker att man "får hjälp" av dem i uppförsbackar. men istället bränner du mer kalorier.
   Danne gillade dem starkt då han till och med blev svettig av promenaden, vilket inte är vanligt annars i hans fall :))

   /Paula

   Radera