söndag 11 mars 2012

Vinteryran i Långviksmon


Hej på er!
Det var några dagar sedan sist...
Tyvärr så kommer nog inläggen inte lika ofta numera, på grund av att det nästan är omöjligt för mig att sitta inne framför datorn när det är vackert väder ute. De senaste dagarna har vi dessutom tillbringat extra mycket tid tillsammans med nära och kära :))Skoterparkeringen var överfull med skotrar...

Bland äventyrsbad och annat roligt har vi varit besökare på Vinteryran i Långviksmon. Ett mecka för skoterentusiaster. En heldag i strålande vårsol strosade vi runt bland alla möjliga och omöjliga skotermodeller. Det är andra året på raken som Vinteryran anordnas. I fjol vet jag att det samlades ca 800 stycken snöskotrar på parkeringen, i år hörde jag inte någon exakt siffra, men jag förmodar att det var något liknande?


Vinteryran samlade mycket folk.

Vi finner ett stort nöje i att äga och köra snöskoter. Det är lite av en livsstil tror jag. Är man uppvuxen med ett rikt uteliv med mycket utflykter med skoter så vill man gärna fortsätta att leva det livet. Inte många vinterdagar bräcker en dag på skoterutflykt, med gott fika och grillad korv... :))Det anordnades många aktiviteter för barnen.
Här börjar barnen samlas inför snowracertävlingen...


Tim har precis startat...
Fullt ös framåt...
  Här fanns dessutom många olika aktiviterter för barnen, som till exempel, Lilla Vasaloppet, snowracertävling, hästridning och annat kul. Tim ställde upp i Snowracertävlingen och gjorde det supersnyggt. Tävlingen delades in i tre grupper och det var många barn som var med och tävlade.


Tim tävlande i snowracertävlingen... :))

Vi hade vår allra bästa hundskötare till hjälp med hundarna. :)) Agnes jobbade heltid med att rasta, mata och motionera hundarna. Och hon gjorde det på ett förträffligt sätt...Agnes motionerar Gimmie

Gimmie klurar fort ut var hundgodiset förvaras ;)

Eftersom det var många olika programpunkter under dagen så lockades mycket folk att närvara. Här visades många olika skotermärken upp och man fick provköra dem om man ville... och det var det många som ville så klart :)) Jag fotade en radda med diverse skotrar, så för er som är intresserade, titta och njut :))

Den ena snöskotern är värre än den andra... :)) Det var många olika aktiviteter under dagen. Man kunde bland annat testa hastigheten på sin egen skoter om man ville, här fanns lite marknadsstånd, musikunderhållning och man kunde köpa varm soppa eller grillade hamburgare. Det sistnämda passade ypperligt för våra hungriga magar.


Agnes, jag och Gimmie smaskar hamburgare :))

Agnes aktiverade Gimmie med diverse aktiviteter,
bland annat gömde hon godis i snön som Gimmie sen fick leta efter...

Jag vill passa på att tacka för en fantastiskt trevlig dag på Vinteryran i Långviksmon. Vilken tur att det finns driftigt folk som arrangerar sådant här. Jag vet att det ligger mycket jobb bakom... som till exempel, bara att grilla alla hamburgare :)) Vi är tacksamma, vi som får ta del av kalaset och vi hoppas på en ny Vinteryra nästa år! Vi kommer!


Lillebror Jens och Tim provkör en av alla läckra skotrar...Jag vill skicka en jättestor
Krya-på-dig-hälsning
till Maja som fick vattkoppor :((
Gårdsbacken blog is written by Paula Lundberg & Dan Westman
Please contact Gårdsbacken
# +46 706597199

 
You people, who visit our blog and want some information about Champis -the herding rabbit, Please write "Champis" in the box, in the upper right corner of the page. and you will find information about this Big little rabbit  :))

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar