lördag 3 mars 2012

Vårsol, Gåsbad och Grillad korv...


Vilken underbar dag vi har haft på Gårdsbacken idag!
Sådana här dagar är de allra bästa tycker vi, när vi får vara hemma och bara vara.
I strålande vårsol  har vi fått mycket bra saker gjorda på gården...

Vi har helt tömt förrådet vi ska renovera. Vi har till och med hunnit bryta upp golvet som vi ska byta ut.
Släpvagnen har vi fyllt till bredden med skräp som ska köras på sopstationen. Det känns jättebra för varje pryl som åker iväg. Man samlar på sig på tok för mycket saker. Både Danne och jag är på kastaivägsomsoporhumör, tvekar vi på något, frågar vi varandra och kommer fram till att den saken klarar vi oss också utan...


Gässen tar ett uppfriskande vårbad :))
Hundarna har fått vara ute i solen hela dagen och har roat sig själva. Gässen har också fått vara ute och Gimmie har lite svårt i mellanåt att låta bli dem. Hon älskar att reta dem. Ibland får hon någon av hanarna  efter sig och de nyper sig fast i hennes päls, hon gnäller till och försöker skaka av dem... När de sedan släpper taget är hon trots det lika snabbt tillbaka hos dem ändå. Vi fyllde upp gässen badkar så de fick ta ett efterlängtat bad. Oj, vad det plaskades... :)) Gässen har som jag tidigare berättade börjat lägga ägg. Äggen är mycket större än hönsäggen.Det räcker med ett gåsägg i en sockerkaka :))

Gimmie gillar förresten att reta tackorna och lammen också. Vi har inte gjort någon utgång till lammen ännu så de kan börja springa utomhus också om de vill, men det är på gång. De är ju inte så stora ännu, men fulla av bus, det är dom... :)) Snart är det full fart på dem ute i trädgården...Gimmie står och spejar över kanten in till lammen :))

Vi grillade korv till lunch och det smakade gudomligt att äta ute. Tänk vad gott en vanlig grillad korv med bröd, ketchup och boston gurka kan smaka när man äter den ute i naturen...
Åh, vilken underbar tid vi har framför oss!!!Gårdsbacken blog is written by Paula Lundberg & Dan Westman
Please contact Gårdsbacken
# +46 706597199

 
You people, who visit our blog and want some information about Champis -the herding rabbit, Please write "Champis" in the box, in the upper right corner of the page. and you will find information about this Big little rabbit  :)) 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar