onsdag 23 oktober 2013

Bättre begagnad hästfinka...


Jag tycker inte att saker och ting måste vara så snygga alltid... bara det fyller sitt syfte så är jag helt okej med det...

För några år sedan köpte vi en begagnad hästtransport på blocket. En grabb sålde den för en billig penning, han hade använt den till att köra sin motorcross. I annonsen stod "I bättre skick än den ser ut", så vi tyckte det kunde vara läge att åka och kika på den i alla fall... :))

Och visst var det sant att den inte såg så där alldeles fräsch ut, tvärtom... den såg förskräcklig ut!!! Men döm aldrig ett yttre, hästtransporten visade sig ha ett nytt golv, en ny matta, ny belysning och så vidare. Grabben som sålde den prutade dessutom obett på priset så vi slog till och köpte den...


Näää, inte så vacker... :))

I några år har den verkligen varit användbar för oss på alla sätt och vis... Vi har kört får, höbalar, sopor till återvinningen och så vidare. Den har gått igenom besiktningen varje år... tills nu!!! På den sista besiktningen så fick vi anmärkning på bromsarna och tyvärr så var det inte så enkelt som att bara spänna dem. Reservdelar till den skulle visa sig vara svåra att få tag på...

Så eftersom vi behöver en hästfinka så kollade vi återigen på blocket och hade turen att hitta ett släp här i stan som såg helt okej ut. Ja, den var till och med lite snyggare än vår gamla, fast det säger inte mycket... :)) Vi köpte den för en okej slant...


Vår nya fina... :))

Så nu är vi lyckliga ägare till en rackarns så tjusig hästtransport, långt ifrån ny den också, men för oss är den jättefin. Vår gamla... sålde vi för en liten peng till händiga bekanta som vi är säkra på kommer att göra stordåd med den... Jag hoppas kunna återkomma med foton... före och efter... :))

Kontakta Gårdsbacken
gardsbacken@telia.com4 kommentarer:

 1. You know, that old horse trailer would have survived if we had not thrown the open can of surströmming in it on the way to the airport. I'm just saying. :)

  The new trailer is beautiful! Well done.

  Stor kramar! k.

  SvaraRadera
  Svar

  1. Åh, so you Think it's the surströmming who is the guilty one? Could be, could be... :))

   Fun story, anyway!
   For you who missed it... :))

   http://gardsbacken.blogspot.se/2013/07/surstrommingspremiar-for-kelly_6896.html

   Thanks for your mail :)

   Kram!
   /Paula
   Radera
 2. Hur tjusig som helst! Värmlandsvagnar brukar vara bra. Lycka till! Men den gamla hade lite mer patina och själ;-) Kram från Hästnäset.

  Kelly: Hahahaa. So THAT´S the main reason why they are buying a new one. Hopefully the new owners love the smell of surströmming;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är den fin?
   Vad bra att du säger det... vi har inte så mycket erfarenhet av hästfinkor. Vi hade gärna haft kvar vår gamla vråltjusiga, men eftersom vi inte fick godkänt med bromsarna så valde vi att göra det enkelt för oss. Vi är inte så jättemycket för att meka, Danne och jag... :))

   Vi hängde in en doftgran så vi maskerade doften... ;)

   Kram!
   /Paula

   Radera