söndag 20 oktober 2013

Ila besöker Gårdsbacken


Jag är helt övertygad om att tikarna känner igen sin valpar om de får möjlighet att träffa dem igen senare i livet... De gånger Gimmie har fått träffa "sina valpar" har hon alltid blivit så överdrivet glad att hon nästan slagit knut på sig själv... :))

Idag har Fame fått träffa sin valp Ila igen och hon nosade igenom henne grundligt när de först träffades. Fame fullkomligt borrade in nosen i Ilas päls för att verkligen inte missa den minsta lilla vittring... :))

Ila vet inte till sig hur hon ska kunna imponera nog mycket på morsan... :))


Lime blev också helt till sig när hon fick syster Ila på besök på gården och snabbt var de tu igång med att leka med varandra. De leker så lika och de får inte nog av varandra!!!Dagen har bestått av stora portioner bus!!!


Vi, tillsammans med alla hundarna, tog en liten promenad ner till Oxnäset så de skulle springa av sig lite och så att Ila skulle få bli lite "varm i kläderna" efter att ha tillbringat ett antal timmar i bil... Vi ville värma upp dem för att sedan valla lite...Medan vi sörplade kaffe var hundarna fulla med bus...


Det var drygt fyra månader sedan Ila flyttade från Gårdsbacken och vi tycker det är så skoj att få henne, tillsammans med husse och matte, på besök på gården. Det är så intressant att få se och höra vilken typ av hund hon har utvecklats till och extra intressant var så klart att få se henne valla...Att solen gått ner låter inte hindra oss... :)) Här vallar Felicia med sin Ila och
de är SÅ duktiga!!!


Vi hann med två bra vallningspass med Lime och Ila och de var duktiga... Eftersom de fortfarande är så unga så ställer vi absolut inga som helst krav på dem. Allt ska bara vara positivt... Det får gå lite fort och de får vara lite nära fåren. Vi kan tycka att Lime och Ila är ganska lika i vallningen, möjligtvis är Ila lite mer intensiv och har lite mer eye än Lime, men det är ganska marginellt... Lime har ju några fler pass i ryggsäcken än vad Ila har.

Så för att summera dagen så har det blivit mycket bus Lime och Ila emellan och vi har även hunnit med ett par vallnngspass och vi är verkligen nöjda med vad vi ser. Två underbara små unghundstikar som har utvecklats till två verkligt trevliga vallhundar. Vi är stolta som uppfödare!!!

Till sist vill vi ge en stor eloge till Ilas matte Felicia som så snabbt fattade våra instruktioner och praktiserade det på ett strålande sätt.  Ni är bara så bra!!!


Kontakta Gårdsbacken
gardsbacken@telia.com
6 kommentarer:

 1. Wow, what a smile on Fame's face! And she really looks good now. Ila is very beautiful and it's fun to see the sisters playing. Ila may have a little bit more eye, but you know that Lime has the Gimmie Factor and that will take her a looong way!

  Again, you should be very pleased as breeders and also for being so careful about choosing homes for the pups, and such a wonderful one as Felicia!

  Big hugs to you! K.

  P.S. The Devils won a game last night against one of their arch rivals, the NY Rangers. And Bri said I may get to meet Johan Hedberg when I go up in December.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hi Kelly!
   Fame is getting better but she doesn't have the strength that she used to have. She getting tired fast. We let her follow on our walks everyday and I hope that her fitness soon will be improved.

   Waow!!! That will be something for you, to meet Johan Hedberg... :)) Puck? ;) Then you must speak Swedish to him, to impress...

   Btw, I'm really glad that they won the game... Hurray!!!

   Stor kram!
   /Paula

   Radera
 2. Åhh, vad mysigt! Jag och Goy hade så gärna varit med. Till helgen är vi medbjudna till en heldag i vallhagen. Vi ska dock bara titta på när Lotta håller kurs.Jag har mycket kvar att lära och hoppas att jag börjat förstå lite innan vi går kurs till våren. Längtar... :)
  Stor kram till er!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi hade gärna haft er här, det hade varit SÅ kul!!! Vi längtar verkligen efter att få träffa Goy igen och självklart dig också... :))
   Det blir ju jättebra att få vara med en hel dag i vallhagen, du kommer att få lära dig massor. Spännande för oss, sedan när ni börjar kursen, att få höra hur Goy är som vallhund.
   Jag ska lägga in mer bilder på Ila och Felicia i träningshagen...

   Kramar till dig och hundarna!
   /Paula

   Radera
 3. Vi vill återigen tacka för en jättetrevlig helg! Det gav mig och Ila så mycket. Nu vet vi precis vad vi ska träna på i höst och vinter. :)
  Det var en mycket stolt husse och matte som lämnade Gårdsbacken med sin mycket trötta hund. Ila sov sexton timmar i sträck, med bara ett fåtal kisspauser... ;)
  Kramar till er och fina dogsen!

  SvaraRadera
  Svar

  1. Åh, vad roligt att läsa att ni var så nöjda... :))

   Jag kan förstå att Ila var trött med alla nya intryck med fåren och dessutom allt bus med Lime mellan vallningspassen... :))

   Kramar till er också, vi håller kontakten!

   Radera