tisdag 22 oktober 2013

Hundägarcoachen på Gårdsbacken


Gårdsbacken samarbetar med Hundägarcoachen Rakel Sandin. Rakel håller diverse hundkurser och hon vill gärna ge sina kursare möjlighet att träna sina hundar i olika miljöer. Det vi på Gårdsbacken kan erbjuda är en lantlig miljö med får, gäss, höns och kaniner för hundarna att träna i..

Om någon känner igen sin hund eller någon annans hund får ni gärna skriva i kommenteringsfältet nedan. Skriv numret på bilden det gäller och vad hunden heter samt vilken ras det är, så skriver jag in detta i bildtexten...


Hundägarcoachen Rakel Sandin

Under hela söndagen invaderades då Gårdsbacken av diverse hundraser tillsammans med sina hussar och mattar. Först ut var valpkursen med tiotalet bedårande valpar i olika raser.


1. Livet leker... Det är skoj att gå kurs!!!

För många av valparna var en miljö bland våra djur på gården en helt ny upplevelse... :))2. Fine lille valpen...
Jorm -Finsk Lapphund
 

3. Kontaktsökande glad liten valp...

4. Så liten... Så söt!!!

Efter att tränat ute på åkern med fåren som störning för valparna så samlades hela gänget inne i porten där vi ställt i ordning med sittplatser för alla. Där höll Rakel lite teori och kursarna fick även möjlighet att ställa frågor...


5. Sittplatser av spånbalar och gamla pinnstolar fick göra en samlingsplats
i porten i lagårn...

Efter teoripass och fikapaus så släppte vi ut hönsen i trädgården. Oj, det blev spännande för valparna! De satt som ljus tätt intill sina hussar och mattar och tittade med stora ögon på de konstiga varelserna... Gårdsbackens höns är så vana hundar så de brydde sig inte det minsta om alla hundarna... :))


6. Vad är detta för konstiga varelser???

7. Söta lilla/lille... <3

8. Ny bekantskap...

9. Vem är du?

10. Lille valpen är mindre än hönsen... :))
Svante -Dansk Svensk Gårdshund

11. Valparna sköter sig så fint bland de lösgående hönsen... :))

12. Lite oroväckande, valpen slickar sig om munnen... ;))

Valparna fick också träffa på gäss och kaniner och jag skulle vara väldigt förvånad om det inte var trötta valpar som lämnade Gårdsbacken för att efterträdas av en grundkurs, med lite äldre hundar...


13. Som tur var, var vädret soligt och vackert!!!

Upplägget var ungefär detsamma som valpkursen, eventuellt med lite mer störning och lite högre krav på hundarna...


14. Det var spännande med hönsen för hundarna...

15. Vilken duktig hund som lyssnar på husse...

16. Duktig hund!


Vi hade en otroligt tur med vädret. Morgonen var riktigt kall med många minusgrader men när solen började värma så steg temperturen ganska fort. Skönt!!! Eftersom vi hade valpköpare på besök så fick de vara med på kursandet så mycket så kände för. Ilas matte tyckte det var jättebra för Ila att träna lite passivitet i samband med alla kursande hundar...

Danne och jag berättar lite om vallning och Danne visar med Fame praktisk vallning. Vi tar gärna tillfället i akt och berättar om Border Collien och deras medfödda vallningsinstinkt samtidigt som vi visar hur vallning går till.17. Vilket fin kontakt med matte!!!

18. En hund som älskar att vara matte till lags... :))
Little Frogs Selvarossa Salice "Hebbot" -Staffordshire Bull Terrier

19. Visst är man duktig?
Chili -Briard

20. Stortuppen försöker hålla koll...

21. Lugn och fin!!!

22. Duktig hund!!!

23. Spännande...

Dagens sista kursare var en fortsättningskurs och nu ville vi göra det lite svårare för de hundarna. Alla fick samlas i träningshagen och medan Danne vallade fåren med Fame som störning så skulle hussar och mattar gå med sina hundar och försöka få kontakt med dem, trots störning av får och vallande hund...


24. Fortsättningskursen tränar kontaktövningar med Danne och Fame som vallar
får som störning... Svårt!!!

Dessa hundar får också träffa på de lösgående hönsen i trädgården...


25. Trots stor frestelse precis framför ögonen så ligger man snällt och fint
bredvid husse...

26. Den unga tuppen har ingen respekt, trots att det är en stor hund!!!... :))
Ozzy -Boxer/Dalmtiner

Jag måste säga att jag är väldigt imponerad av alla hundarna och deras hussar och mattar, jag tycker att de var jätteduktiga och alla skötte sig exemplariskt och med stor respekt till våra djur.

Dagens svåraste övning utsattes fortsättningskursen för då Danne och Fame vallade gässen fram och tillbaka mitt framför nosen på alla hundarna, de till och med körde gässen slalom mellan alla hundarna och hundarna var så duktiga!!!


27. Hundarna utsattes för stor störning...

28. Konstiga stora fåglar...

Fame fick vara kurshund hela dagen och hon skötte sig ypperligt, hon är så klok och så duktig och hon tycker det är så roligt när det kommer hundbesök på Gårdsbacken. Hon visar mer än  gärna upp sina djur för de andra hundarna... ;))


29. Ska vi leka?
 
 
30. Passivitetsträning i den högre skolan... <3
 
 
Kontakta gärna Gårdsbacken om ni är intresserade av att veta mer om vallning eller bara vill komma och hälsa på och träffa djuren på gården...
 
 
Kontakta Gårdsbacken
 
 
 
 

16 kommentarer:

 1. Vilka fina bilder! Jag är så glad att jag ramlat över din blogg - jag blir alltid glad av att se hur fint ni har det med alla djuren på er gård.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Kattis!
   Tack för dina snälla ord... :))
   Jag blir glad att du ramlat över min blogg och att du kan finna någonting intressant att läsa om. Ibland kan jag tycka att bloggen handlar väl mycket om hundarna, önskar jag kunde ge mina läsare en perfekt mix av hund, får, höns... ja och så givetvis Champis... ;)
   Djuren är en stor del av Gårdsbacken och för oss är det så viktigt att ge dem en lyckligt liv, vare sig det är en hund eller en liten kyckling...
   Tack för din kommentar!

   Kram!
   /Paula

   Radera
 2. Åh så många fina hundbilder. Frestande för någon, som inte har hund, men som gärna vill ha. Hurra för Fame, alltid pålitlig, vilken hund hon är.
  Det skulle ha varit roligt att titta på alla aktiviteterna, men dina fina bilder räcker långt, helt till Skåne.
  Från imorgon räcker de mycket längre, hör av mig därifrån.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, du skulle ha varit med, Gitte... :))
   Å andra sidan är det som du skriver det skulle ha varit smärtsamt att se alla supergulliga valpar som invaderade Gårdsbacken. De var bara hur underbara som helst...!!! Du skulle ha velat ta med alla tillbaka till Skåne... ;))

   Kram!
   /Paula

   Radera
 3. Hej! Tusen tack för i söndags! Vilket fantastiskt ställe ni har och vilken möjlighet för oss att träna i! Hunden på bild 18 är min Little Frogs Selvarossa Salice "Hebbot" och han är en Staffordshire bull terrier. Mvh. M Hedström

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själv!
   Jättefin hund du har... :))
   Vi trivs så fantastsikt bra här på Gårdsbacken och vi är glada att kunna erbjuda er att träna hundar i lantlig miljö...
   Välkommen tillbaka!

   /Paula

   Radera
 4. Fantastiskt! Every single pup is so adorable but I have to say picture #7 is just priceless. Especially happy to see a corgi, which is my friend Stacy's favorite and of course the border collie. Picture 30? Classic!

  You do have the perfect venue for such a session, with the chickens and geese who are used to dogs and of course your fine girls.

  What fun! K.

  SvaraRadera
  Svar

  1. Yes, we had a really fun day, with all the dogs on the farm. The Little pup on Picture number seven is just adorable, so sweet!!!

   We are so glad that we can offer our farm to people who wants to train their dog among many different kind of disturbance...

   Kram!
   /Paula


   Radera
 5. Bild nr 19 är min Briard Chili som är 6 månader. Hon var helt slut efter alla roliga intryck från gården. Tack för en trevlig eftermiddag /Sara Pettersson

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själv!
   Chili var verkligen supersnygg och hon skötte sig så fint bland djuren. Vacker färg på pälsen dessutom... :))

   Lycka till i framtiden och välkommen åter!

   Radera
 6. Hej!
  Det är våran myskille Svante på bild nr.10. Han är en DanskSvensk Gårdshund, 11 veckor gammal.
  Svante sov mycket gott hela em efter denna utflykt.

  Tack för en superhärlig fm hos Er!
  Såå vackert Ni har det!
  Mvh
  /Sara Näsman & John Nordin

  SvaraRadera
  Svar

  1. Tack snälla!
   Alltså Svante, vilken charmör!!! Jag kan tänka mig att absolut ingen kan låta bli att falla för denne otroligt söte lille valp!!!
   Jag förstår att han måste ha varit trött, det blev många nya intryck för en liten...

   Ha det bra och lycka till med Svante!!!

   Radera
 7. Bild 26 är Ozzy, blandras boxer/dalmatiner. Hönorna och tuppen fattade verkligen tyckte för Ozzy, tror nog han drömde om hönor hela natten! Härlig bilder ni tagit och tack för att vi fick komma på besök, det var såå roligt...och så imponerande att se Fame!!!
  Mvh/ Linda

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Linda!

   Åh, så Ozzy är en blandras, jag var så säker på att han är en boxer... :) Jag kommer ihåg att hönsen och tupparna hade ingen som helst respekt för Ozzy trots att han är så stor... De känner säkert på sig att han är en snäll kille!

   Tack i övrigt för snälla ord och välkommen tillbaka!


   Radera
 8. Hej på er!

  Tack så mycket för en fint och givande besök. Det var mycket uppskattat av både matte och valp. :-) på bild nr. 2 är det Jorm ( en finsk lapphund) som visar rumpan för oss. ;-) Ha det gott och jag hoppas vi ses snart igen. /Linnea

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Linnea!

   Tack själva!
   Jorm är så otroligt söt, lite fräckt av oss att "bara" visa rumpan på honom men vi blev så förtjusta i solskenet som ligger som en kontur genom Jorms härliga päls... :)) Lime och Jorm känner ju varandra litegrann då de gick första valpklass tillsammans. Jorm imponerade stort, då jag tror han var yngst i klassen och väldigt duktig för sin ålder... :)

   Välkommen åter!
   /Paula


   Radera